Το ελαφρύ γλυκό που θα λατρέψεις: Κλαφουτί με μήλα και κανέλα χωρίς ζύμη

Το ελαφρύ γλυκό που θα λατρέψεις: Κλαφουτί με μήλα και κανέλα χωρίς ζύμη

Ένα ελαφρύ ,εύκολο και πεντανόστιμο γλυκό που θα σε βγάλει ασπροπρόσωπη. Μπορε΄ςι να το φτιάξεις με όποιο φρούτο σου αρέσει ή είναι της εποχής. Εμείς επιλέξαμε με μήλα!

Υλικά:
4 μήλα
3 αυγά
1 φλιτζάνι αλεύρι
1 φλιτζάνι ζάχαρη
1 φλιτζάνι γάλα
1 πακετάκι βανίλια
1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι γλυκού κανέλα
βούτυρο για το ταψί
ζάχαρη άχνη (λίγη για πασπάλισμα)

Εκτέλεση
Καθαρίστε τα μήλα και κόψτε τα σε χοντρές ροδέλες.
Στρώστε  τα μήλα σε καλά βουτυρωμένο  ταψί ή σε ταρτιέρα.
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αυγά και τη ζάχαρη,  ώσπου να ασπρίσει το μείγμα και να ανεβάσει όγκο.
Προσθέστε το αλεύρι, τη βανίλια, το γάλα και το ελαιόλαδο  και ανακατέψτε απαλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι, πάνω από τα μήλα.
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30 λεπτά.
Όταν βγει από το φούρνο, αφήστε το λίγο να κρυώσει, αναποδογυρίστε το και ρίξτε από πάνω την κανέλα και ελάχιστη ζάχαρη άχνη. Έτοιμο!