Νίκος Μάνεσης: Παραιτήθηκε από τον ALPHA μετά τις κατηγορίες για fake news

Νίκος Μάνεσης: Παραιτήθηκε από τον ALPHA μετά τις κατηγορίες για fake news

Το ΕΣΡ έχει καλέσει σε απολογία τόσο τον δημοσιογράφο, όσο και το κανάλι.

Ο Νίκος Μάνεσης κατηγορείται για fake news από βίντεο που έπαιξε στην εκπομπή του «Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση» το πρωί της Κυριακής 1ης Μαρτίου. Είχε παρουσιαστεί ως εικόνες από τον Έβρο που είναι σε έκρυθμη κατάσταση εδώ και μέρες ένα βίντεο του 2015.

«Με πολυάριθμες καταγγελίες, ο τηλεοπτικός σταθμός ALPHA φέρεται ότι μετέδωσε ψευδή γεγονότα ως αληθή, και ειδικότερα ότι εμφάνισε γεγονότα που είχαν συμβεί το έτος 2015 στα σύνορα της χώρας με την Βόρεια Μακεδονία ως επισυμβάντα την 1η Μαρτίου 2020 στα Ελληνοτουρκικά σύνορα (Σαββατοκύριακο με τον Μάνεση της 1ης Μαρτίου 2020). Σχηματίσθηκε φάκελος, ορίσθηκε εισηγητής και εκλήθη η λειτουργούσα τον σταθμό εταιρία σε ακρόαση για την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 και ώρα 10:00» ανέφερε χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΕΣΡ.

Με δήλωσή του μετά την γνωστοποίηση της κλήσης από το ΕΣΡ ο δημοσιογράφος δεν αποποιήθηκε των ευθυνών του. Όπως τόνισε η ευθύνη είναι όλη δική του για το γεγονός ότι βγήκε αυτό το βίντεο στον αέρα.

Μιλώντας στο protothema.gr ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής σημείωσε ότι παραιτήθηκε από τον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Όπως σημείωσε το περιστατικό δεν έγινε σκόπιμα ούτε για την τηλεθέαση όπως τον κατηγορούν κάποιοι. Συμπλήρωσε ότι η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή από το κανάλι αλλά θα υποβάλλεται διαρκώς μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία.

Ο Νίκος Μάνεσης μιλώντας στο protothema.gr επανέλαβε ότι θα αναλάβει το βάρος των κυρώσεων που θα επιβάλει το ΕΣΡ στο κανάλι. Σημειώνεται ότι η ακρόαση του καναλιού είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη 10 Μαρτίου.