Η Yβόννη Μπόσνιακ φτιάχνει λαχταριστό ψωμί και μάς δίνει την απλή συνταγή της!

Η Yβόννη Μπόσνιακ φτιάχνει λαχταριστό ψωμί και μάς δίνει την απλή συνταγή της!

Αφού μένουμε σπίτι, ας δοκιμάσουμε συνταγές.

H Υβόννη Μπόσνιακ μένει στο σπίτι με την οικογένειά της και περνά δημιουργικά τον χρόνο της ζυμώνοντας!

H σχεδιάστρια μόδας ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram, όπου ετοιμάζει το ψωμί της οικογένειας και μας δίνει την συνταγή.

Δείτε την συνταγή της:

«Συνταγή για τα ψωμάκια !!!

500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 κιλά αγάπη

2 κ.γ ζάχαρη

2 κ.γ αλάτι

1 φακελάκι ξηρή μαγιά

2 κ.σ ελαιόλαδο

300 ml χλιαρό νερό (περίπου, το προσθέτουμε σιγά σιγά όταν ζυμώνουμε, δεν πρέπει να κολλάει αλλά να είναι δροσερή η ζύμη μας)

Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ, προσθέτουμε στο τέλος το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε (5-7λεπτά) με το χεράκι μέχρι να έχουμε μια όμορφη, ελαστική και δροσερή ζύμη χωρίς να κολλάει! Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25 λεπτά περιμένοντας να φουσκώσει.

Τοποθετούμε στο φούρνο τέρμα κάτω ένα μεγάλο ταψί και τον ανάβουμε στη πιο ζέστη θερμοκρασία που έχει ο καθένας (Σε εμένα είναι 275 βαθμού)

Σε ένα άλλο ταψί βάζουμε τη λαδόκολλα!

Βγάζουμε τη ζύμη και τη κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια περίπου 80gr. (Εγώ το κάνω με το μάτι αλλά αν θέλεις να βγούνε ομοιόμορφα μπορείς να τα ζυγίσεις)

Και αρχίζουμε να σχηματίζουμε τα ψωμάκια μας ή και ολόκληρο ψωμί αν θέλουμε!

Τα βάζουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε πάλι με μια πετσέτα για περίπου 20 λεπτά!

 Όλο το μυστικό της συνταγής είναι αφού βάλουμε το ταψί με τα ψωμάκια στο φούρνο, να ρίξουμε αμέσως στο ταψί που ήδη έχουμε βάλει στον πάτο μισό ποτήρι νερό (μη τρομάξετε με το θόρυβο) κλείνουμε το φούρνο γρήγορα και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, βλέποντας και το χρώμα τους!».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Καλημέρα 🌼 Συνταγή για τα ψωμάκια !!! 500gr αλεύρι για όλες τις χρήσεις 50 κιλά αγάπη ♥️ 2 κ.γ ζάχαρη 2 κ.γ αλάτι 1 φακελάκι ξηρή μαγιά 2 κ.σ ελαιόλαδο 300 ml χλιαρό νερό (περίπου , το προσθέτουμε σιγά σιγά όταν ζυμώνουμε, δεν πρέπει να κολλάει αλλά να είναι δροσερή η ζύμη μας ) Βάζουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ ,προσθέτουμε στο τέλος το νερό σιγά σιγά και ζυμώνουμε (5-7λεπτά ) με το χεράκι μέχρι να έχουμε μια όμορφη, ελαστική και δροσερή ζύμη χωρίς να κολλάει! Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα σε ένα μπολ και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 25´ περιμένοντας να φουσκώσει! Τοποθετούμε στο φούρνο τέρμα κάτω ένα μεγάλο ταψί και τον ανάβουμε στη πιο ζέστη θερμοκρασία που έχει ο καθένας ( Σε εμένα είναι 275 βαθμούς ) Σε ένα άλλο ταψί βάζουμε τη λαδόκολλα! Βγάζουμε τη ζύμη και τη κόβουμε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια περίπου 80gr. ( Εγώ το κάνω με το μάτι αλλά αν θέλεις να βγουνε ομοιόμορφα μπορείς να τα ζυγίσεις) Και αρχίζουμε να σχηματίζουμε τα ψωμάκια μας ή και ολόκληρο ψωμί αν θελουμε! Τα βάζουμε στο ταψί με τη λαδόκολλα και τα σκεπάζουμε πάλι με μια πετσέτα για περίπου 20 λεπτά! Όλο το μυστικό της συνταγής είναι αφού βάλουμε το ταψί με τα ψωμάκια στο φούρνο, να ρίξουμε αμέσως στο ταψί που ήδη έχουμε βάλλει στον πάτο μισό ποτήρι νερό (μη τρομάξετε με το θόρυβο) κλείνουμε το φούρνο γρήγορα και κατεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200 βαθμούς για 20-25 λεπτά, βλέποντας και το χρώμα τους! Θέλω φωτογραφίες 🤤😃 #yvonnespsomakia #μένουμε_σπίτι #ψωμάκια #withlove #paparounosporo🙄

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Yvonne Bosnjak (@yvonini) στις