Νίκος Παναγιωτίδης: Αφέθηκε ελεύθερος μετά τη σύλληψή του στη Σουηδία το πρώην μέλος των Antique

Νίκος Παναγιωτίδης: Αφέθηκε ελεύθερος μετά τη σύλληψή του στη Σουηδία το πρώην μέλος των Antique

Αίσιο τέλος είχε η δικαστική περιπέτεια του Νίκου Παναγιωτίδη και η σύλληψή του από αστυνομικούς της Σουηδίας, βάσει ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εξέδωσαν οι ελληνικές αρχές επειδή δεν εκτελέστηκε η ποινή που του επιβλήθηκε για υπόθεση εκβίασης.

Συγκεκριμένα, στις 8 Μαΐου, ο πρώην συνεργάτης της Έλενας Παπαρίζου, συνελήφθη ως φυγόποινος στη Σουηδία, όπου διαμένει μόνιμα, ύστερα από ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε η Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης, καθώς είχε καταδικαστεί τελεσίδικα σε κάθειρξη έξι ετών  για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση.

Η υπόθεση αφορούσε τον 42χρονο και τις καταγγελίες της θείας του ότι την  διετία 2002- 2003, την απείλησε επανειλημμένα ότι θα σκοτώσει την ίδια και μέλη της οικογένειας της, με περίστροφο, ενώ την εξανάγκασε να μην προβεί στις αναγκαίες δικαστικές ενέργειες για την επιστροφή σε αυτήν του χρηματικού ποσού 100.000 ευρώ που του είχε δανείσει κρυφά από το σύζυγό της.

Σε πρώτο βαθμό, το 2010, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης του επέβαλε κάθειρξη 6 ετών για εκβίαση κατ’ εξακολούθηση ενώ η έφεση του είχε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής.

Το δευτεροβάθμιο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε φυλάκιση 4 ετών και επέτρεψε την εξαγορά της ποινής προς 5 ευρώ/ ημέρα. Ο κατηγορούμενος δεν παρέστη και στις δύο δίκες και δικάστηκε δια πληρεξουσίου δικηγόρου.

«Η ποινή είχε ήδη μειωθεί με απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου και ο εντολέας μου την εξαγόρασε. Πλήρωσε τη μετατραπείσα ποινή προς 5 ευρώ/ ημέρα, έτσι ώστε να ανακληθεί το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψη και να αφεθεί ελεύθερος» ανέφερε στο GRTimes ο γνωστός ποινικολόγος Ευθύμιος Καυκόπουλος ο οποίος εκπροσώπησε τον Ν. Παναγιωτίδη σε όλα τα στάδια της ποινικής διαδικασίας.

Με πληροφορίες από το GRTimes.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ