Βύρων Βασιλειάδης: Αυτοδημιούργητος με δύσκολα παιδικά χρόνια ο σύζυγος της Εριέττας Κούρκουλου

Βύρων Βασιλειάδης: Αυτοδημιούργητος με δύσκολα παιδικά χρόνια ο σύζυγος της Εριέττας Κούρκουλου

Δύο παιδιά –όχι μεγαλύτερα από 15 χρονών- χάνουν και τους δύο γονείς τους και από την πλούσια ζωή στο Λονδίνο ξαφνικά βρίσκονται μόνα σε ένα διαμέρισμα του Παλαιού Φαλήρου…

Η 27χρονη Εριέττα Κούρκουλου από το βράδυ της Τρίτης, άφησε πίσω της την εργένικη ζωή και πλέον είναι κ. Βασιλειάδου.

Βύρων Βασιλειάδης: Αυτοδημιούργητος με δύσκολα παιδικά χρόνια ο σύζυγος της Εριέττας Κούρκουλου

Ο Βύρωνας Βασιλειάδης μπορεί να μην είναι ευρέως γνωστός, ωστόσο, πρόκειται για έναν 43χρονο αυτοδημιούργητο επιχειρηματία με πολλές διακρίσεις για τις καινοτόμες και φιλικές προς το περιβάλλον επενδύσεις του. Μάλιστα, μαζί με τον μικρότερο αδερφό του, Φίλιππο, παρά το νεαρό της ηλικίας τους ηγούνται δύο πολύ μεγάλων εταιριών, της Antipollution ΑΝΕ που είναι η  μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία παροχής υπηρεσιών Ευκολιών Υποδοχής Αποβλήτων και Καταλοίπων φορτίου Πλοίων, και μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες διαχείρισης αποβλήτων εντός Ελλάδας, καθώς και της GREEN Α.Ε. που είναι εταιρεία εμπορίας και προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας που παράλληλα με τις υψηλής ποιότητας ενεργειακές υπηρεσίες που παρέχει, επιτελεί πλούσιο κοινωνικό και περιβαλλοντικό έργο.

Αυτό, όμως, που κάνει ακόμα πιο συμπαθή τον σύζυγό της κόρης του αείμνηστου ηθοποιού, Νίκου Κούρκουλου, είναι τα τραγικά γεγονότα που σημάδεψαν την ζωή του στην παιδική του κιόλας ηλικία, που όμως, τον έκαναν ακόμα πιο δυνατό.

Ο Βύρωνας και ο αδερφός του, Φίλιππος, γεννιούνται το 1978 και το 1980, αντίστοιχα, στο Λονδίνο όπου το 1988 η ζωή τους θα αλλάξει για πάντα. Η μητέρα τους πεθαίνει σε τροχαίο δυστύχημα και ο πατέρας τους δεν αντέχει την απώλεια και πεθαίνει και εκείνος λίγα χρόνια μετά. Τότε, αναγκάζονται να επιστρέψουν στην Ελλάδα. Η συνέχεια της συγκλονιστικής ζωής τους αποκαλύπτεται από τον αδερφό του Φίλιππο μέσα από μια συνέντευξη που είχε παραχωρήσει παλαιότερα στο “people”:

«Έπρεπε να φύγουμε, γιατί δεν είχαμε με ποιον να μείνουμε στο Λονδίνο. Έτσι επιστρέψαμε στην Ελλάδα και εγκατασταθήκαμε σε ένα διαμέρισμα στο Παλαιό Φάληρο, που είχε αγοραστεί από τους γονείς μας πριν φύγουμε για Αγγλία. Έμενα μαζί με τον Βύρωνα και μας πρόσεχε μια κυρία που είχε βρει ο παππούς μας, η οποία μαγείρευε και μας φρόντιζε. Ουσιαστικά ήμασταν δύο παιδιά που βρεθήκαμε μόνα, χωρίς συγγενείς και χωρίς να έχουμε συνειδητοποιήσει πλήρως τι είχε συμ­βεί. Από το Λονδίνο και μια πανίσχυρη οικονομική επιφάνεια, βρεθή­καμε χωρίς τους γονείς μας στην Αθήνα. Ας είναι καλά ο παππούς που μας βοήθησε. Μας έγραψε σε ένα ιδιωτικό σχολείο και μπήκαμε σε ένα ρυθμό. Στην εφηβεία μας αντιμετωπίσαμε οικονομικά προβλήματα. Η κυρία όμως που μας φροντίζει, μένει μαζί μας αφιλοκερδώς και μας βοηθάει. Εξακολουθεί και είναι ένας πολύ δικός μας άνθρωπος. Μπορεί να μη μένουμε πια μαζί, έχει όμως ένα μητρικό ρόλο στη ζωή μας.

Ο Βύρωνας είναι το άλλο μου μισό, το ίδιο είμαι κι εγώ για εκείνον. Υπήρχαν μέρες που πηγαίναμε να φάμε σε σπίτια φίλων. Από νωρίς έκανα ορισμένες δουλειές, προκειμένου να έχω κάποια λεφτά…Στην αρχή ήμασταν εργάτες. Ο αδελφός (Βύρωνας) μου δούλευε στον Πειραιά κι εγώ στα Άνω Λιόσια. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη διαχείριση αποβλήτων, δεν υπάρχει πόστο που να μην έχουμε περάσει. Αντιμετωπίσαμε πολλές δυσκολίες. Θυσιάσαμε προσωπική ζωή και φίλους, προκειμένου να αναστηλώσουμε την εταιρεία. Όταν ξεκινήσαμε την επιχειρηματική μας ζωή, ήταν σαν να εξαφανιστήκαμε από τον κόσμο. Η λέξη “ματώσαμε” είναι πολύ μικρή μπροστά σε αυτό που περάσαμε. Σήμερα η Antipollution κατάφερε να διεκδικεί τα περισσότερα λιμάνια της Ελλάδας και στη συνέχεια αναπτύχθηκε στη στεριά, δημιουργώντας ιδιόκτητες μονάδες επεξεργασίας αποβλήτων. Στην ουσία, η μια εταιρεία έφερε την άλλη».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ