Ζέτα Δούκα: «Αν πήγαινα στο γιατρό Νοέμβριο δεν θα είχα την μήτρα μου τώρα»

Ζέτα Δούκα: «Αν πήγαινα στο γιατρό Νοέμβριο δεν θα είχα την μήτρα μου τώρα»

Μέσα σε 6 μήνες οι κύστες της είχαν γίνει τεράστιες.

Καλεσμένη στο Πρωινό και τη Φαίη Σκορδά ήταν την Παρασκευή 16 Οκτωβρίου η Ζέτα Δούκα, η οποία μίλησε για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετώπισε και το χειρουργείο που έκανε.

«Στην καραντίνα είχα κάποιες ορμονικές διαταραχές, πήγα στο γιατρό για να μου γράψει κάποιες ορμονικές εξετάσεις και μου λέει έλα να σου ρίξω μια ματιά μιας και ήρθες. Κάνω μια φορά το χρόνο υπέρηχο και τεστ Παπανικολάου, τον Νοέμβριο. Μέσα σε 6 μήνες είδα κύστες που είχαν γίνει τεράστιες.  Αν πήγαινα Νοέμβριο δεν θα είχα την μήτρα μου τώρα. Θα μου τα είχε βγάλει όλα τώρα , γιατί δεν θα μπορούσε να αφαιρέσει μόνο τις κύστες.

Στη ζωή μου, έχω περάσει πολλά και διάφορα γεγονότα που έχουν αφήσει το “σημάδι” τους πάνω μου. Άλλα σημάδια είναι ορατά δια γυμνού οφθαλμού, άλλα όχι, αφού μπορεί να κρύβονται βαθιά στη ψυχή μας… Όλα όμως, με κάνουν να νιώθω ξεχωριστή, γιατί μου θυμίζουν, όλα όσα έχω καταφέρει!

Το συγκεκριμένο σημάδι, μαζί με τέσσερα ακόμη στην περιοχή της κοιλιάς, το απέκτησα κατά τη λαπαροσκοπική επέμβαση στην οποία υπεβλήθη πριν 2 μήνες και μου υπενθυμίζει την τεράστια σημασία της σωστής πρόληψης για την υγεία μας, αφού στα πλαίσια εξάμηνου γυναικολογικού ελέγχου, εμφανίστηκαν δύο μεγάλες κύστες ωοθηκών που, αν τις έβλεπα στον ετήσιο έλεγχο που συνήθως κάνω, μάλλον θα είχα υποστεί ολική υστερεκτομή!», ανέφερε η ηθοποιός , τονίζοντας πόσο σημαντική είναι η πρόληψη και ο τακτικός έλεγχος όσο αφορά τα γυναικεία προβλήματα.