Η Τουμασάτου ξεκαθαρίζει: «Γιατί δεν προστάτευσαν πιο πριν οι ίδιοι τις οικογένειές τους»

Η Τουμασάτου ξεκαθαρίζει: «Γιατί δεν προστάτευσαν πιο πριν οι ίδιοι τις οικογένειές τους»

«Να πάνε σπίτι τους, να ζητήσουν βοήθεια».

Για τις συνεχείς αποκαλύψεις για βίαιες συμπεριφορές και γενετήσιες παρενοχλήσεις μίλησε στο «Πρωινό», η Μαριάννα Τουμασάτου. Η ηθοποιός αν και ξεκαθάρισε ότι δεν έχει βιώσει κάτι ανάλογο, αναφέρθηκε με πολύ σκληρά λόγια για τον χώρο που εργάζεται.

«Πρέπει να φύγουν από τον χώρο, γιατί είναι πολλά χρόνια και μυαλό δε βάζουν. Δε θέλω η κόρη μου να βρεθεί σε έναν τέτοιο χώρο. Ούτε ένα κοριτσάκι. Ούτε κανένα αγοράκι. Κανένα παιδί. Γιατί; Να πάνε σπίτι τους, να ζητήσουν βοήθεια. Να λάβουν βοήθεια και να τελειώνουμε με αυτό. Ζητάνε τώρα προστασία πολλοί εξ’ αυτών. Για ποιον λόγο; Για τις οικογένειές τους. Γιατί δεν τις προστάτευσαν πιο πριν οι ίδιοι;

Αυτά με τις συγγνώμες όχι. Δε θα ζητήσω εγώ συγγνώμη που φέρθηκα καλά, μαζί με τον άλλον που δε φέρθηκε καλά. Δε θα ζητήσουμε μαζί συγγνώμες εγώ που μπορεί να έχω κάνει ένα λάθος, με τον άλλο που μπορεί να έχει χουφτώσει και έχει κλειδώσει το παιδάκι στο καμαρίνι. Όχι!

Οι ευθύνες είναι ατομικές. Να την πάρει ο καθένας την ευθύνη του και να ζητήσει τη συγγνώμη του. Η συγγνώμη είναι όταν μετανοώ, όχι όταν φοβάμαι επειδή εξετέθην.

Δεν μπορώ να βάλω στο ίδιο τσουβάλι έναν άνθρωπο που περνάει τώρα δύσκολα, με όλα τα κοριτσάκια που έχουν κλάψει σιωπηρά όλα αυτά τα χρόνια και όλα τα αγόρια που έχουν υποστεί ό,τι έχουν υποστεί. Δε γίνεται, επειδή κάποιος έχει μια θέση που του δόθηκε με το ταλέντο του…

Έμαθα μια κοπέλα πήγε σε άλλη χώρα. Γιατί ρε παιδιά; Με ποιο δικαίωμα παίζεις με τη ψυχή ενός ανθρώπου; Πως το κάνεις αυτό το πράγμα; Μπορεί να έχεις υποστεί κάτι στο παρελθόν. Πήγαινε λύσε το πρόβλημά σου και μην παίρνεις στο λαιμό σου άλλα παιδιά».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ