Θύμα απάτης ο Ηλίας Βρεττός: Πώς του πήραν μεγάλο χρηματικό ποσό μέσω του κινητού του τηλεφώνου

Θύμα απάτης ο Ηλίας Βρεττός: Πώς του πήραν μεγάλο χρηματικό ποσό μέσω του κινητού του τηλεφώνου

Θέλει ιδιαίτερη προσοχή απ΄όλους μας.

Θύμα μια καλοστημένης απάτης έπεσε ο Ηλίας Βρεττός. Ο τραγουδιστής έχασε μεγάλο χρηματικό ποσό μέσω του κινητού του, μια μέθοδος που οι επιτήδειοι χρησιμοποιούν συχνά και στην Ελλάδα.

Ο τραγουδιστής σε μία προσπάθεια του να ζητήσει βοήθεια, αλλά και να προστατέψει τον κόσμο από το να εξαπατηθεί, εξήγησε με ένα στόρι στο Instagram τον τρόπο, που χρησιμοποίησαν για να του αφαιρέσουν τα χρήματα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έδωσε ο Ηλίας Βρεττός, έλαβε στο κινητό του ένα μήνυμα, το οποίο τον ενημέρωνε ότι η κάρτα του έχει μπλοκαριστεί. Συγκεκριμένα, έγραφε: «Η κάρτα σας είναι προσωρινά μπλοκαρισμένη για λόγους ασφαλείας», έχοντας δίπλα ένα λινκ, το οποίο παρέπεμπε στον λογαριασμό του.

Όπως εξηγεί στην συνέχεια ο τραγουδιστής: «Με αυτό το SMS και αφού πάτησα το λινκ, μου έκλεψαν χθες χρήματα από τον τραπεζικό μου λογαριασμό της Εθνικής Τράπεζας», ενώ ζητά τη βοήθεια όποιου γνωρίζει κάτι: «Όποιος μπορεί να βοηθήσει και γνωρίζει κάτι ας στείλει μήνυμα».

Θύμα απάτης ο Ηλίας Βρεττός: Πώς του πήραν μεγάλο χρηματικό ποσό μέσω του κινητού του τηλεφώνου

Με τη μέθοδο του «fishing» όπως λέγεται διεθνώς, ο τραγουδιστής μπήκε στο σύνδεσμο και κάποια στιγμή έβαλε τους κωδικούς του για να προχωρήσει. Τότε οι δράστες που έβλεπαν τις κινήσεις του, σήκωσαν όσα χρήματα μπορούσαν και φρόντισαν να σβήσουν τα ίχνη τους.

Όπως τόνισε ο γνωστός τραγουδιστής μιλώντας ζωντανά στο LIVE NEWS οι απατεώνες κατάφεραν να πραγματοποιήσουν τέσσερις συναλλαγές, αφότου έβαλε τα στοιχεία του στον πλαστό σύνδεσμο. «Μέσα σε δύο λεπτά είχαν κάνει 4 συναλλαγές, οι οποίες βρίσκονται σε εκκρεμότητα μέχρι τις 2 Ιουνίου» σημείωσε, τονίζοντας ότι ο ίδιος έκανε όσα του ζήτησε η τράπεζα (αλλαγή κωδικών, ακύρωση της κάρτας), ενώ προχώρησε και σε αμφισβήτηση των συναλλαγών.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ