Οι φωτογραφίες και το δυνατό μήνυμα της Ζέτας Δούκα: «Καλή μου κυτταρίτιδα. Είμαστε φίλες πια»

Οι φωτογραφίες και το δυνατό μήνυμα της Ζέτας Δούκα: «Καλή μου κυτταρίτιδα. Είμαστε φίλες πια»

«Ας προσπαθήσουμε να αποδεχτούμε ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ τον εαυτό μας έτσι όπως είναι».

Η Ζέτα Δούκα είναι μία πάρα πολύ δυναμική γυναίκα που δεν διστάζει να τσαλακωθεί προκειμένου να πει αυτά που θέλει. Άλλωστε ήταν η πρώτη ηθοποιός που, μετά την καταγγελία της Σοφίας Μπεκατώρου για σεξουαλική κακοποίηση, βγήκε δημοσίως και μίλησε για τη σωματική και ψυχολογική βία που υπέστη.

Σήμερα, η ηθοποιός θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλες τις γυναίκες ότι πρέπει πρώτα απ΄όλα να αγαπήσουμε οι ίδιες τον εαυτό μας.

Έτσι, έβγαλε φωτογραφίες με μαγιό και τις ανέβασε χωρίς φίλτρα σχολιάζοντας:

«Φέτος το καλοκαίρι, όπως κάθε καλοκαίρι, θα σε πάω στη θάλασσα. Και θα σε βγάλω φωτογραφία, χωρίς να σε κρύψω, χωρίς να πάρω μία πόζα που δεν θα φαίνεσαι, χωρίς να κάνω ότι δεν υπάρχεις. Γιατί υπάρχεις, από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου. Από τότε που άφηνα σιγά-σιγά την παιδική ηλικία και μεταμορφωνόμουν σε μία έφηβη γυναίκα. Ήσουν και είσαι πάντα εκεί, λιγότερο ή περισσότερο εμφανής κατά καιρούς αλλά πάντα εκεί, όσο και να σε πολέμησα μετά μανίας κάποια χρόνια. Όσο κι αν αισθανόμουν άσχημα για την ύπαρξή σου και προσπαθούσα να σε κρατήσω μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα των ανθρώπων που σε περνούσαν από μικροσκόπιο, λες και αυτοί δεν είχαν με τι άλλο να ασχοληθούν.

Όχι, δε θα σε κρύψω ποτέ ξανά! Γιατί είσαι στη φύση μου, γιατί η φύση μου σε έχει πλάσει. Σε αποδέχομαι καλή μου κυτταρίτιδα. Είμαστε φίλες πια!

Κορίτσια μου, γυναίκες μου, πανέμορφες υπάρξεις μου όλες, ας προσπαθήσουμε να αποδεχτούμε ΠΡΩΤΑ ΕΜΕΙΣ τον εαυτό μας έτσι όπως είναι.

Ό,τι μπορούμε να βελτιώσουμε, ας το βελτιώσουμε χωρίς, όμως, να περιμένουμε μέσα από αυτό την αποδοχή των άλλων και κυρίως χωρίς να βάζουμε σε κίνδυνο την υγεία ή τη ζωή μας…! Έτσι κι αλλιώς, ποτέ δε θα καταφέρουμε να αρέσουμε σε όλους, ό,τι και να κάνουμε, όπως και να είμαστε.

Και πραγματικά δεν πειράζει, δεν είναι εκεί το νόημα. Η ευτυχία είναι αλλού. Είναι στην καλοσύνη και την αγάπη των ανθρώπων που σκέφτονται όμορφα για τον άλλον και κάνουν καλές και χρήσιμες πράξεις για την κοινωνία».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ