Αυτή η δημοσίευση της Κλέλιας Ρένεση έγινε viral και πρέπει να την διαβάσεις! (εικόνα)

Αυτή η δημοσίευση της Κλέλιας Ρένεση έγινε viral και πρέπει να την διαβάσεις! (εικόνα)

Μια εικόνα-ηχηρό μήνυμα ενάντια στη γυναικεία κακοποίηση.

Η Κλέλια Ρένεση είναι μια πολύ καλή και αγαπητή ηθοποιός που δεν διστάζει να παίρνει θέση σε σημαντικά κοινωνικά ζητήματα, ενώ είναι ένα δημόσιο πρόσωπο με ενσυναίσθηση και έντονο το στοιχείο της κοινωνικής ευαισθητοποίησης.

Η ηθοποιός μέσα από ανάρτηση που έκανε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στην κακοποίηση των γυναικών και την έμφυλη βία.

Ανέβασε μία φωτογραφία της αγκαλιά με την κόρη της όπου ποζάρουν και οι δύο χωρίς ρούχα και έγραψε:

«Πριν από 2 χρόνια ακριβώς, κρατούσα την 2 μηνών κόρη μου γυμνούλα, ακριβώς όπως τη γέννησα και όπως γεννήθηκα και εγώ. Την προετοίμαζα να μπει πρώτη φορά στην αγκαλιά της θάλασσας και να μάθει να θεραπεύεται απ’ αυτήν. Γυμνές κι οι δυο σε χορό με τα κύματα. Όπως στην κοιλιά της μάνας μας.

Όσα αίσχη και να γίνουν, όσο κι αν η πατριαρχική κοινωνία αρρωσταίνει τις κόρες μας, τόση και περισσότερη κόντρα θα υψώνουμε εμείς. Για τις αδελφές μας, τις κόρες μας, για τα θηλυκά όλου του κόσμου. Όχι ανόητε. Το σώμα μας δεν είναι το πεδίο βολής σου, ούτε τόπος εκτόνωσης σου, ούτε καν στη διάθεσή σου.

Είμαστε αρχέγονα πανίσχυρα όντα μαγικά, με εντολές πανάρχαιες και γνώσεις μυστικές. Γεννάμε τη ζωή και τη θεριεύουμε, κρατάμε το σύμπαν στη θέση του, γεμίζουμε την πλάση με αγάπη και φροντίδα.

Αν σε ένα γυναικείο κορμί, εσύ βλέπεις μόνο το σκεύος ηδονής σου κι όχι το μεγαλείο του, είσαι ανάπηρος σε όλα τα τερέν, και τσάμπα σου δόθηκε το δώρο της ηδονής.

Δεν θα φοβίσετε τις γυναίκες να πλάσουν τον κόσμο που ονειρεύτηκαν. Δεν θα μειώσετε ούτε πόντο το μεγαλείο μας και την αποστολή μας.

Είμαστε γυναίκες, είμαστε ελεύθερες, είμαστε οι μανάδες, οι γιαγιάδες και οι προγιαγιάδες σας κι οποίο τσογλάνι ασελγεί πάνω μας θα το φάει το μαύρο σκότος. Καμιά μόνη, καμιά μόνη, ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ