Δανάη Μπάρκα: «Η φρίκη που προκαλούμε στην φύση και στο περιβάλλον θα μας γυρίσει πίσω»

Δανάη Μπάρκα: «Η φρίκη που προκαλούμε στην φύση και στο περιβάλλον θα μας γυρίσει πίσω»

Η Εύβοια πριν ένα μήνα και τώρα.

Συγκλονσμένοι είναι όλοι από τις πυρκαγιές που έχουν πλήξει και συνεχίζουν να πλήττουν τη χώρα μας τις τελευταίες μέρες. Ανάμεσά τους και η Δανάη Μπάρκα που ένα μήνα πριν είχε κάνει τις διακοπές της στα μαγευτικά τοπία της  Εύβοιας μαζί με τον Απόστολο Ρουβά.

Η παρουσιάστρια με μια ανάρτησή της στέλνει το δικό της μήνυμα συμπαράστασης και ελπίδας, ενώ παράλληλα δημοσιεύει και φωτογραφίες πως ήταν πριν έναν μήνα και πως είναι μετά την επέλαση της πύρινης λαίλαπας.

«Εύβοια ένας μήνας πριν / χθες. Ένα μήνα πριν ήμασταν με τον @apostolos_rouvas στην Εύβοια. Μας έκανε εντύπωση και σχολιάζαμε σε όλο τον δρόμο πόσο ωραία τοπία βλέπαμε,πόσο πράσινο,πόσα διαφορετικά είδη φυτών/δέντρων και ποσό πλούσια φυσική κληρονομιά έχουμε.

Η Εύβοια-και οι άνθρωποι της-ένα μήνα μετά υποφέρουν,τυραννιούνται,αγωνιούν για την ζωή και τα σπίτια τους,και παλεύουν να απεγκλωβιστούν από τις φλόγες.

Δεν ξέρω το πώς και το γιατί -ίσως αυτά τα ψάξουμε σε δεύτερο χρόνο- ξέρω όμως πως η φρίκη που προκαλούμε στην φύση και στο περιβάλλον θα μας γυρίσει πίσω-ήδη ξεκίνησε.

Ξέρω πως τώρα ακούγεται «μακρινό» ότι δεν θα έχουμε στο τέλος ανάσα,αλλά δεν είναι. Ξέρω πως οφείλουμε όλοι αφού περάσουν αυτές οι μέρες να σταθούμε όπως μπορούμε στους ανθρώπους που βιώνουν αυτή την τραγωδία.

Μόνο αν είμαστε ενωμένοι μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε εμπόδιο.

Κουράγιο στους ανθρώπους, η σκέψη μας μαζι τους… νομιζω από δω και πέρα η φράση «η ζωή συνεχίζεται» αλλάζει και πλέον μπαίνει στο τέλος ερωτηματικό.. «η ζωή συνεχίζεται;»

Ας αλλάξουμε συνήθειες, για να συνεχιστεί. Ας ελπίσουμε κι ας παλεψουμε όλα αυτά να αναδασωθούν και σε λίγα χρόνια να υπάρχει πάλι ζωή! Μεγαλο μπραβο και ευχαριστώ στους πυροσβέστες, στους εθελοντές και στους ανθρώπους που προσπαθούν έμπρακτα να βοηθήσουν με οοο,τι τρόπο μπορούν.

Δύναμη παιδιά!»

ΚΛΕΙΣΙΜΟ