Οι δραματικές ώρες της Ρίκας Διαλυνά από τον σεισμό στην Κρήτη: «Νόμιζα πως το σπίτι είναι σπιρτόκουτο, ότι ήρθε το τέλος μου»

Οι δραματικές ώρες της Ρίκας Διαλυνά από τον σεισμό στην Κρήτη: «Νόμιζα πως το σπίτι είναι σπιρτόκουτο, ότι ήρθε το τέλος μου»

«Πίστευα πως πάει, αυτό ήταν! Ότι ήρθε το τέλος μου και δεν θα προλάβαινα να αποχαιρετήσω κανέναν».

Η Ρίκα Διαλυνά τον τελευταίο καιρό έχει μετακομίσει μόνιμα στο σπίτι της στο Ηράκλειο Κρήτης και έζησε εφιαλτικές στιγμές από τον μεγάλο σεισμό των 5,8 ρίχτερ στο Αρκαλοχώρι.

Η ηθοποιός μίλησε στον Νίκο Νικόλιζα και την εφημερίδα Espresso, για όλα όσα έζησε και ήταν συγκλονιστική

«Νόμιζα πως δε θα προλάβω να αποχαιρετήσω τα οικεία μου πρόσωπα. Ο σεισμός ήταν τρομακτικός! Το σπίτι έμοιαζε σαν ένα σπιρτόκουτο και κάποιος το κουνούσε δεξιά και αριστερά, με τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια μου.

Το σπίτι μου είναι στο Ηράκλειο της Κρήτης. Πριν από λίγο καιρό αποφάσισα να μετακομίσω στην ιδιαίτερη πατρίδα μου, την Κρήτη! Εδώ, με το που πάτησα το πόδι μου, αισθάνθηκα ότι ξαναγεννήθηκα με τον αέρα και το ιώδιο του κρητικού πελάγους. Που να φανταζόμουν τι θα ζούσα… Ήμουν στο σπίτι, όταν ξαφνικά άρχισαν να τρέμουν τα πάντα, να χτυπάνε οι πόρτες και να ακούγεται ένας εκκωφαντικός θόρυβος από τα έγκατα της γης.

Νόμιζα πως το σπίτι είναι σπιρτόκουτο. Δεν ήξερα τι να κάνω εκείνες τις στιγμές. Άκουγα κόσμο να έχει βγει έξω στους δρόμους και να ουρλιάζει “σεισμός”. Πίστευα πως πάει, αυτό ήταν! Ότι ήρθε το τέλος μου και δεν θα προλάβαινα να αποχαιρετήσω κανέναν.

Όλα κουνιόνταν πέρα δώθε. Το σπίτι έμοιαζε σαν να το είχε πάρει κάποιος γίγαντας στα χέρια του και να το έκανε ό,τι ήθελε! Τρόμαξα τόσο πολύ! Σας μιλάω ειλικρινά, δεν έχω ζήσει ξανά τέτοιον τρόμο».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ