Αυτά τα τυροπιτάκια τα έφτιαξε ο Σάββας Πούμπουρας και έδωσε τη συνταγή- Εύκολη και γρήγορη!

Αυτά τα τυροπιτάκια τα έφτιαξε ο Σάββας Πούμπουρας και έδωσε τη συνταγή- Εύκολη και γρήγορη!

Μας δείχνει την εκτέλεση της συνταγής σε ένα 3λεπτο βίντεο.

Ο Σάββας Πούμπουρας έφτιαξε τυροπιτάκια με σπιτική ζύμη και εμφανισιακά τα τυλίγει σαν κρουασανάκια.

Υλικά:
1 κεσεδάκι στραγγιστό γιαούρτι
στο ίδιο κεσεδάκι μέτρα καλαμποκέλαιο (-1 δάχτυλο κεσέ)
200 gr φέτα κ μια γενναία κουταλιά γιαούρτι
1 φακ. ξηρή μαγιά
αλεύρι λίγο παραπάνω από 300gr ( Παίξτο με το μάτι και την αφή)
αυγό για το γυάλισμα

Εκτέλεση:
Ρίχνετε στο μπολ το γιαούρτι και στη συνέχεια το καλαμποκέλαιο.
Χτυπάτε ελαφρά με το μίξερ, προσθέτετε το αλάτι και μετά την μαγιά.
Συνεχίζετε το χτύπημα , προσθέτοντας σταδιακά το αλεύρι κουταλιά – κουταλιά.
Μόλις η ζύμη γίνει μαλακή, την πλάθετε με τα χέρια, την ανοίγετε με τον πλάστη και την κόβετε σε τρίγωνα με ένα μαχαίρι.

Αυτά τα τυροπιτάκια τα έφτιαξε ο Σάββας Πούμπουρας και έδωσε τη συνταγή- Εύκολη και γρήγορη!
Αναμιγνύεται το τυρί με γιαούρτι και γεμίζετε τα τρίγωνα από ζύμη, τα βάζετε στο ταψί και τα αλείφετε με το αυγό.
Ψήνετε σε προ θερμασμένο φούρνο στους 180- 190 βαθμούς για περίπου 30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ