Ο Ιωσήφ Πολυζωίδης έζησε σαν άστεγος για να ανταποκριθεί στον ρόλο που υποδύεται στη σειρά «Όρκος»

Ο Ιωσήφ Πολυζωίδης έζησε σαν άστεγος για να ανταποκριθεί στον ρόλο που υποδύεται στη σειρά «Όρκος»

«Άρχισα να βγαίνω στο δρόμο και άρχισα να ζητάω λεφτά».

Ο Ιωσήφ Πολυζωίδης πρωταγωνιστεί στη νέα δραματική σειρά της ΕΡΤ «Όρκος» και βρέθηκε καλεσμένος στην «Στούντιο 4»  της Δημόσιας Τηλεόρασης με τη Νάνσυ Ζαμπέτογλου και τον Θανάση Αναγνωστόπουλο.

Ο ηθοποιός μεταξύ άλλων μίλησε για τον ρόλο του στη σειρά και αποκάλυψε ότι έζησε σαν άστεγος για να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα, στις ανάγκες του ρόλου και κατέθεσε την εμπειρία του, τονίζοντας την ανάγκη για κοινωνική πρόνοια.

«Είναι πολύ εύκολο να βρεθείς στον δρόμο, επειδή το έψαξα και υπάρχουν άνθρωποι που δεν ήταν επιλογή τους και απλά μείνανε στο δρόμο. Και η συνήθεια είναι ένα πολύ μεγάλο πράγμα. Αν μείνεις στο δρόμο για μεγάλο διάστημα, είναι δύσκολα μετά αν φύγεις από αυτόν. Ο δρόμος σε ρουφάει…Την πρώτη μέρα στο γύρισμα όταν πήγα και ντύθηκα άστεγος, έκανα ένα πείραμα για να δω πώς είναι και πώς αισθάνεσαι και άρχισα να βγαίνω στο δρόμο με τα ρούχα και απλά είχα το κεφάλι μου κάτω να μη φαίνομαι να μην καταλαβαίνουν ποιος είμαι, ότι είμαι ηθοποιός και τα λοιπά και άρχισα να ζητάω λεφτά.

Άλλοι μου δίνανε άλλοι μου λέγανε φύγε από δω. Σταμάτησα ένα αυτοκίνητο, έκλεισε γρήγορα το τζάμι συμπεριφορές που δεν αξίζουν καμιά φορά γιατί δεν ξέρεις αυτός ο άνθρωπος πως έχει βρεθεί στο δρόμο και τι έγινε. Το έκανα και με κέρασαν και μία τυρόπιτα. Και ο Στάνκογλου μάλιστα  έκανε και μία πλάκα που πάω να του ζητήσω ένα ευρώ και αρχίζει και μου φωνάζει και δυο – τρεις άνθρωποι με υπερασπίστηκαν.

Το δοκίμασα για μία μέρα ολόκληρη και δυο τρεις μέρες το συνέχισα για να δω τα συναισθήματα, το τι γίνεται. Ο κόσμος είναι φοβισμένος βλέπει αυτούς τους ανθρώπους και φοβάται. Αυτοί οι άνθρωποι εγώ νομίζω, ότι είναι πιο φοβισμένοι από τους άλλους που είναι κανονικά με το σπίτι τους το αυτοκίνητό τους τη γυναίκα τους. Αυτοί ζουν συνεχόμενα με ένα κίνδυνο ένα ρίσκο το τι θα τους τύχει το βράδυ», ανέφερε.

Μάλιστα, όπως τόνισε,  οι άνθρωποι που τον βοήθησαν ήταν μέσοι άνθρωποι ενώ αυτοί με τα ακριβά αυτοκίνητα έφευγαν ενώ εξομολογήθηκε ότι λόγω της οικονομικής κρίσης φίλοι του έχασαν τα πάντα και έμειναν κυριολεκτικά στο δρόμο.

Δείτε το βίντεο από το 3.30 και μετά με το συγκεκριμένο απόσπασμα:

ΚΛΕΙΣΙΜΟ