Το όμορφα λόγια της Ευγενίας Δημητροπούλου για την υιοθεσία: «Την είδαμε και έλεγα “έγινα μάνα”»

Το όμορφα λόγια της Ευγενίας Δημητροπούλου για την υιοθεσία: «Την είδαμε και έλεγα “έγινα μάνα”»

Υπάρχει ελπίδα.

Συνέντευξη την εκπομπή «Dot» παραχώρησε η Ευγενία Δημητροπούλου και μεταξύ άλλων μίλησε για την υιοθεσία της κόρης της από τη Σιέρρα Λεόνε, αλλά και τις δυσκολίες που συνάντησαν με τον σύζυγό της στην προσπάθειά τους να υιοθετήσουν ένα παιδί από την Αφρική.

«Δεν είμαι κοπέλα που έγινε μαμά στα 20. Το συζητήσαμε πάρα πολύ νωρίς το θέμα της υιοθεσίας στη σχέση μας με τον Στέλιο. Το θέλαμε και χωριστά. Όταν προχωρούσε η σχέση είπαμε ότι αυτή είναι η πρώτη επιλογή.

Κάναμε διακρατική υιοθεσία. Η κόρη μας γεννήθηκε στη Σιέρρα Λεόνε. Τα διαθέσιμα παιδιά για υιοθεσία στην Ελλάδα είναι πάρα πολύ λίγα γιατί δεν είναι νομικά διαθέσιμα. Γι’ αυτό και προωθείται η αναδοχή και όχι η υιοθεσία. Εγώ έψαχνα σαν τρελή. Δεν μπορείς να φανταστείς πόση δύναμη νιώθεις ότι αυτό το πράγμα θα το καταφέρω ο κόσμος να γυρίσει ανάποδα. Κάποια στιγμή όταν έφτασε η ώρα και βρέθηκε το παιδί ένιωσα ότι μπορώ να φτάσω εκεί κολυμπώντας.

Εμάς η αξιολόγηση ξεκίνησε στην Ελλάδα, ταυτόχρονα ψάχναμε σε ποια χώρα μπορούμε. Είπαμε ότι θα πάμε στην Αφρική γιατί είναι συγκεκριμένες οι χώρες που είναι ανοιχτές για υιοθεσία στην Ελλάδα… Αν δεν μυρίσεις τη Σιέρρα Λεόνε που μυρίζει όλη καμένο πλαστικό δεν μπορείς να καταλάβεις την τύχη σου που ζεις εδώ. Είναι πολύ εύκολο να κάνει έτσι ένα παιδάκι και να πιει μολυσμένο νερό. Αυτό που είπαμε είναι ότι σκοπός μας είναι να αλλάξουμε τον ρου της ιστορίας ενός παιδιού, όπου και να γεννήθηκε, ό,τι χρώμα και να έχει.

Ζήτησα το τηλέφωνο επικοινωνίας με ένα ζευγάρι Ελλήνων που έχουν υιοθετήσει δύο παιδιά από τη Σιέρρα Λεόνε, η Μάρθα και ο Θανάσης, οι μοναδικοί Έλληνες πριν από εμάς. Είναι και η νονά της κόρης μας. Μιλάω με όλον τον κόσμο που κατεβαίνει κάτω να υιοθετήσει. Υπάρχουν πάρα πολλά πράγματα που μπορεί να πάνε στραβά σε ένα τέτοιο ταξίδι. Όμως ήμασταν τυχεροί. Ήμασταν πολύ οργανωμένοι».

Όσο για τα συναισθήματά της όταν είδε για πρώτη φορά το κοριτσάκι της, η Ευγενία Δημητροπούλου είπε: «Την είδαμε και έλεγα “έγινα μάνα”. Εκείνη τη στιγμή η μισή μου καρδιά κόπηκε και πήγε σε ένα πλάσμα που δεν είχα δει από κοντά και εκεί χτυπάει η καρδιά σου.

Λύγισα δύο φορές που αρρώστησε και με ενημέρωσαν. Μου έστειλαν γραπτό μήνυμα ότι το παιδί μεταφέρεται στο νοσοκομείο. Ήθελα να πάω κολυμπώντας να της πάω ένα φάρμακο. Δεν μπορούσα να της στείλω ούτε μία κουκλίτσα γιατί θα την κρατούσε ο τελωνειακός».

ΚΛΕΙΣΙΜΟ