Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Ντόρας Μακρυγιάννη και το μήνυμα που στέλνει: «Να ουρλιάζω και να ζητάω βοήθεια και κανένας να μην βοηθάει»

Η συγκλονιστική εξομολόγηση της Ντόρας Μακρυγιάννη και το μήνυμα που στέλνει: «Να ουρλιάζω και να ζητάω βοήθεια και κανένας να μην βοηθάει»

«Έχω υπάρξει καταθλιπτική, έχω υπάρξει να μη θέλω να ανοίξω το πατζούρι να με δει ο ήλιος».

Η Ντόρα Μακρυγιάννη στο παρελθόν είχε αποκαλύψει ότι είχε υπάρξει σε κακοποιητική σχέση για δυο χρόνια, σε μικρότερη ηλικία, η οποία έληξε όταν ήταν 18 χρονών και κατάφερε να προχωρήσει μετά τα 22 της χρόνια.

Η ηθοποιός, μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Instagram προχώρησε σε μια ανάρτηση με την οποία έστειλε ένα «δυνατό» μήνυμα στα θύματα των κακοποιητικών συμπεριφορών αλλά και στην κοινωνία.

 «Με βλέπετε τώρα που κρατάω μια στάση απέναντι σε αυτή την ιστορία και είμαι πιο θετική και φωτεινή, μιλάω με περισσότερη άνεση και πολλή δύναμη για αυτό. Αυτό συμβαίνει γιατί μιλάμε για αυτό τόσα χρόνια μετά. Το πέρασμα του χρόνου σαφώς και βοηθάει. Δεν είναι όμως όλα τόσα εύκολα.

Έχω υπάρξει καταθλιπτική, έχω υπάρξει να μη θέλω να ανοίξω το πατζούρι να με δει ο ήλιος. Έχω φτάσει όταν η κατάσταση γιατί διαιωνιζόταν να έχω αυτοκτονικές τάσεις γιατί πίστευα ότι δεν μπορώ να βάλω stop σε αυτό που συμβαίνει και το μυαλό μου πήγαινε σε αυτή τη «λύση», αλλά ευτυχώς υπήρξαν άνθρωποι που με βοήθησαν πολύ.

Έχω υπάρξει σε συνεδρίες που μου έδιναν χάπια. Ευτυχώς βρήκα τη δύναμη και είπα ότι δεν γεννήθηκα έτσι και δεν έχω κάποιο πρόβλημα, δεν θέλω να πάρω φαρμακευτική αγωγή είναι μέσα μου κι βρήκα τη δύναμη. Εγώ το έκρινα έτσι».

Ξέρω τι σημαίνει να κυκλοφορείς στον δρόμο και να φοβάσαι τον ίσκιο σου. Να βγαίνεις από το σπίτι και να νομίζεις ότι σε παρακολουθούν. Να φοβάσαι με ποιον να μιλήσεις, αν θα μιλήσεις, αν θα το μάθει επειδή μίλησες. Τι σημαίνει να φοβάσαι πώς θα ντυθείς γιατί μπορεί αυτό να κριθεί, γιατί μάλλον μιλάμε για μια ζήλεια η οποία είναι μη ελέγξιμη.

Ξέρω τι σημαίνει να σου βγαίνουν διαταραχές άγχους, με ό,τι αυτό σημαίνει: ταχυκαρδίες, έντονους παλμούς, εφίδρωση. Κρίσεις πανικού, να μην μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ, να βλέπεις συνεχώς εφιάλτες. Όλα αυτά τα ξέρω και γι’ αυτό μπορώ να σε καταλάβω και δεν το λέω με ελαφριά την καρδιά.

Πάλεψα πάρα πολύ για αυτό. Δεν είναι εύκολο να πεις ότι φεύγεις από μια κατάσταση τέτοια.

Πρέπει να το παλέψεις και κάνω αυτό το βίντεο για να σου πω ότι η δύναμη είναι μέσα σου και την έχεις. Υπάρχουν άνθρωποι δίπλα μας που μας αγαπάνε και θέλουν να μας βοηθήσουν. Εσύ ξέρεις τι είναι αυτό που θα σε κάνει να πηγαίνεις ένα βήμα τη φορά και να βρεις το χαμόγελο στα χείλη σου. Δεν θα ξεχάσω ποτέ, να είμαι σε ένα δημόσιο χώρο, εγώ να ουρλιάζω και να ζητάω βοήθεια και κανένας από την απέναντι πολυκατοικία να μην κατεβαίνει ή έστω να καλεί την αστυνομία. Εσύ πρέπει να χτίζεις σιγά – σιγά όμορφες εικόνες, εσένα στον κόσμο ξανά, να θυμηθείς τον εαυτό σου ξανά στον κόσμο. Εσύ ξέρεις και εσύ θα βρεις τα πατήματα σου και πίστεψε με μπορείς να το κάνεις.

 Όποιοι έχει πέσει στην αντίληψή σας να έχει συμβεί σε κάποιον δικό σας άνθρωπο κάτι τέτοιο, ανοίξτε το σπίτι σας, πείτε του πως είστε εκεί. Σας παρακαλώ, να έχετε τα μάτια σας ανοιχτά. Να είστε καλοί άνθρωποι», το δυνατό μήνυμά της.

Παράλληλα,  αναφέρθηκε και στον άνθρωπο που βοήθησε εκείνη και επί ένα χρόνο την άφηνε να μένει στο σπίτι του χωρίς να του πληρώνει νοίκι. Φυσικά, τα ενοίκια του τα έδωσε αργότερα όμως, όπως είπε, χωρίς την στήριξη του, πιθανόν να μην είχε καταφέρει πολλά στη ζωή της.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ