Η Ελένη Πετρουλάκη εξηγεί τους 6 λόγους που συγκεντρώνουμε λίπος στην κοιλιά και δίνει tips για να το χάσουμε

Η Ελένη Πετρουλάκη εξηγεί τους 6 λόγους που συγκεντρώνουμε λίπος στην κοιλιά και δίνει tips για να το χάσουμε

Οι συμβουλές της γυμνάστριας.

Η Ελένη Πετρουλάκη με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram εξήγησε τους λόγους που οδηγούν στην αύξηση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς, ενώ μας δίνει και ορισμένες συμβουλές ώστε να το μειώσουμε.

«Αχ αυτή η κοιλιτσα !

Ποιοι είναι όμως αυτοί οι παράγοντες που συμβάλουν στην αύξηση του λίπους στην περιοχή της κοιλιάς ?

1-Η Υπερκατανάλωση τροφής,

2-Ορμονικές ανισορροπίες (ειδικά η κορτιζόλη). Η κορτιζόλη, που ονομάζεται και ορμόνη του στρες, συνδέεται άμεσα με την υψηλότερη κατανομή του κοιλιακού λίπους αλλα και η εμμηνόπαυση στις γυναίκες !

  1. Πρήξιμο και φούσκωμα

Αυτά συχνά προκαλούν το στομάχι να φαίνεται και να το αισθάνεστε μεγαλύτερο από ότι κανονικά, θα έπρεπε να είναι. Η κατάσταση αυτή, συνήθως προκαλείται από υψηλή πρόσληψη νατρίου, υπερβολική πρόσληψη υδατανθράκων και ίσως να αποτελεί ένδειξη δυσανεξίας σε ορισμένα τρόφιμα.

  1. Αλκοόλ
  2. Αυξημένο άγχος

Τα αυξημένα επίπεδα άγχους και β έντονη καθημερινότητα με πολύωρη εργασία σημαίνουν λιγότερο χρόνο για υγιεινές συνήθειες, όπως ο ύπνος ή η άσκηση. Το πιο συχνό φαγητό, αποσπά πλέον την περισσότερη προσοχή ως συναισθηματική διατροφή.

  1. Μηδενική φυσική δραστηριότητα

Η σημαντική μείωση της φυσικής δραστηριότητας, είναι ένας πολύ βασικός λόγος για την αύξηση σωματικού βάρους και λίπους.

Πολλά άτομα, ακολουθώντας μια σωστή δίαιτα, βλέπουν σιγά σιγά τα κιλά να εξαφανίζονται. Δυστυχώς όμως, όχι και το λίπος στην κοιλιά.

Στην πραγματικότητα, ακόμη και όταν χάνει κάποιος το βάρος που επιθυμεί, η κοιλιά είναι ένα από τα τελευταία μέρη, από το οποίο φεύγει το λίπος.

Σίγουρα είναι δύσκολο να παραμείνετε στους στόχους σας, όταν δεν βλέπετε αποτελέσματα.

Εάν θέλετε να χάσετε το λίπος της κοιλιάς, η διατροφή σας θα πρέπει να περιλαμβάνει την κατανάλωση περισσότερων φρέσκων φυτικών τροφών, να εντάξετε την αεροβια ασκηση στην καθημερινότητα σας και φυσικά να κοιμάστε καλά !

Ναι είναι βασικό και ο ύπνος!», αναφέρει.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ