Η Τζέιν Φόντα αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο

Η Τζέιν Φόντα αποκάλυψε ότι πάσχει από καρκίνο

Με ανάρτησή της στο instagram.

Σε μία αποκάλυψη που στεναχώρησε τους απανταχού θαυμαστές της και όχι μόνο προχώρησε η Τζέιν Φόντα. Η βραβευμένη με Οσκαρ ηθοποιός ανακοίνωσε ότι έχει διαγνωστεί με λέμφωμα non-Hodgkin και ότι λαμβάνει χημειοθεραπεία.

«Λοιπόν, αγαπητοί μου φίλοι, έχω κάτι προσωπικό που θέλω να μοιραστώ. Έχω διαγνωστεί με λέμφωμα non-Hodgkin και έχω ξεκινήσει χημειοθεραπείες. Αυτός είναι ένας πολύ θεραπεύσιμος καρκίνος. Το 80% των ανθρώπων επιβιώνει, οπότε νιώθω τυχερή.

Ο καρκίνος είναι δάσκαλος και προσέχω τα μαθήματα που μου δίνει. Ένα πράγμα που μου έχει ήδη δείξει είναι η σημασία της κοινότητας. Το να μεγαλώνεις και να εμβαθύνεις την κοινότητα σου ώστε να μην είμαστε μόνοι. Και ο καρκίνος, μαζί με τη ηλικία μου –σχεδόν 85– σίγουρα διδάσκει τη σημασία της προσαρμογής σε νέες πραγματικότητες.

Σχεδόν κάθε οικογένεια στην Αμερική χρειάστηκε να αντιμετωπίσει τον καρκίνο κάποια στιγμή και πάρα πολλοί είναι αυτοί που δεν έχουν πρόσβαση στην ποιοτική υγειονομική περίθαλψη που λαμβάνω, γεγονός καθόλου σωστό. Ζούμε την πιο σημαντική περίοδο της ανθρώπινης ιστορίας γιατί αυτό που κάνουμε ή δεν κάνουμε αυτή τη στιγμή θα καθορίσει τι είδους μέλλον θα υπάρξει και δεν θα επιτρέψω στον καρκίνο να με εμποδίσει να κάνω ό,τι μπορώ», ανέφερε μεταξύ άλλων.