Η Ελένη Πετρουλάκη αποκάλυψε πως κατάφερε να μην πάρει βάρος στην εμμηνόπαυση

Η Ελένη Πετρουλάκη αποκάλυψε πως κατάφερε να μην πάρει βάρος στην εμμηνόπαυση

Πριν από 4 χρόνια μπήκε στην κλιμακτήριο

Η Ελένη Πετρουλάκη με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram θέλησε να μοιραστεί με τις ακολούθους της την προσωπική της εμπειρία κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης, στην οποία μπήκε πριν από 4 χρόνια, ενώ αποκάλυψε τον τρόπο που κατάφερε να μην πάρει κιλά.

 «Μπήκα στην εμμηνόπαυση ,θα πάρω κιλά;

Μια ερώτηση που μου κάνουν ΟΛΕΣ οι γυναίκες που αισθάνονται τα πρώτα συμπτώματα!

Οι ορμονικές αλλαγές όπως συμβαίνει σε όλες τις χρονικές περιόδους, έτσι και στην εμμηνόπαυση μπορούν να προκαλέσουν αύξηση του σωματικού βάρους.

Εάν όμως ακολουθήσουμε μια ισορροπημένη διατροφή και εντάξουμε ένα πρόγραμμα άσκησης δεν θα έχουμε αλλαγές στο βάρος μας και θα αισθανόμαστε καλά ψυχολογικά!

Εγώ μπήκα στην εμμηνόπαυση ακριβώς πριν 4 χρόνια !

Πέρασα από όλα αυτά τα συμπτώματα ….εφιδρώσεις , εξάψεις ,πρηξίματα , φουσκώματα …αλλά ευτυχώς κατάφερα να παραμείνω δυνατή και να μην πέσω ψυχολογικά γιατί και ήξερα τι πρέπει να κάνω ( διατροφή -άσκηση ) αλλά και γιατί είχα πάντα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι δεν ήθελα να πάρω ούτε ορμόνες ούτε αντικαταθλιπτικά (ούτε τίποτα από όλα όσα άκουγα κατά καιρούς να παίρνουν άλλες γυναίκες και να αυξάνεται το βάρος χωρίς να το καταλάβουν ) και πάντα σκεφτόμουν ότι είναι κάτι απόλυτα φυσιολογικό για κάθε γυναίκα στον πλανήτη γη !

Ακόμα μια ορμονική αλλαγή όπως η εφηβεία και η εγκυμοσύνη !

Τι να κάνουμε ;

Να παραδώσουμε τα όπλα ;;

Όχι δεν θα σας αφήσω !

Έχω πάρει master πλέον

Με αγάπη

Ελένη», η συμβουλή της.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ