Η σοκαριστική κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέβασε το παντελόνι του και το εσώρουχό του…»

Η σοκαριστική κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης κατέβασε το παντελόνι του και το εσώρουχό του…»

Ενώ η ηθοποιός έπαιζε στη σκηνή είχε κρυφτεί πίσω από την κουίντα και έδειχνε τα γεννητικά του όργανα.

Σοκάρει η κατάθεση της Εβελίνας Παπούλια στη δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, ο οποίος κατηγορείται για έναν βιασμό και δύο απόπειρες

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που μεταδόθηκε στην εκπομπή “Πρωινό”: «Θεωρώ ότι αν δεν είμαι μέρος της λύσης είμαι μέρος του προβλήματος, είμαι εδώ για βοηθήσω να βγει ένα πόρισμα. Ένιωσα την ανάγκη να βάλω τον εαυτό μου στην θέση των κοριτσιών. Είμαι πολύ τυχερή γιατί βάζω στενά όρια, δεν είμαι εύκολος άνθρωπος. Θεωρώ ότι ο Πετρος Φιλιππιδης είναι πανέξυπνος και χειριστικός.

Πρέπει να εξομολογηθώ ότι ήταν πολύ δοτικός κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της πρόβας (σ.σ. στην πρώτη συνεργασία τους το 1995). Ήταν θετικός μαζί μου και προστατευτικός. Ένιωθα άνετα. Στην πορεία αυτό που είδα ήταν ότι άλλαζε. Μετατοπιζόταν,  άλλαζε η κατάσταση. Ήξερα ότι εκείνος με έχει ανάγκη και όχι εγώ. Θα πω το γεγονός που με σόκαρε γιατί δεν το έχω αντιμετωπίσει ξανά στη ζωή μου.

Παίζω επί σκηνής και ξαφνικά είναι ο Φιλιππίδης πίσω από τις κουίντες. Έχει κρυφτεί κι έχει κατεβάσει το παντελόνι του και μου επιδεικνύει τα γεννητικά του όργανα. Σοκάρομαι. Προσπαθώ να συνεχίσω να παίζω. Δεν αντέδρασα, δεν είπα τίποτα. Έχει συμβεί άλλη μια φορά με τον ίδιο τρόπο. Ίσως είχε συμβεί και τρίτη.

Τώρα συνειδητοποίησα ότι δεν έκανε κάτι παραπάνω επειδή ήταν γνωστό ότι είμαι αντιδραστική και δεν τον έπαιρνε για άλλη αντικατάσταση.

Αναγνώρισα τη χυδαιότητα του, την εξουσιομανία του, και το ταλέντο του βέβαια».

Ωστόσο, στη συνέχεια της κατάθεσής της αναφέρθηκε και στο περιστατικό που έφερε την οριστική ρήξη ανάμεσά τους, το οποίο συνέβη όταν επρόκειτο να διδάξουν σε τμήμα θεατρικών σπουδών.

«Η τελευταία και καταλυτική φορά ήταν στο ΙΕΚ ΑΚΜΗ και είπα ότι δεν θα συνεργαστώ ξανά μαζί του. Ο Φιλιππιδης έκανε την παρουσίαση του ανοίγματος αυτού του τμήματος. Μιλούσε με ένα σκηνοθέτη και αρχίζει να με μειώνει. Διάβαζα τα χείλη του. Του είπε ‘από που κι έως που διδάσκει η Εβελινα’. Γελούσε και με κορόιδευε. Έρχεται εκεί που κάθομαι μόνη μου. Μου λέει γλυκά “τι γίνεται Εβελίνα;”. Εγώ τον έβρισα κατά πρόσωπο. Μπαίνουμε στην αίθουσα και άρχισε να πλέκει το εγκώμιο μου. Νομίζω ότι η Παξινού δεν έχει ακούσει τέτοια λόγια. Εκεί τελείωσε για μένα. Είπα δε θα ξανά συνεργαστώ μαζί του».

Προέδρος: Έχετε ακούσει για άλλους συναδέλφους σας;

Μάρτυρας: Είχα ακούσει ότι είχε δείρει, ότι περιφέρει τα γεννητικά του όργανα. Είχα ακούσει το περιστατικό με το αυτοκίνητο και την κοπέλα και είχα πει “τόσο πολύ ξέπεσε”.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ