Το μήνυμα της Ρούλας Ρέβη που μιλά στην ψυχή όλων μας: «Σκέψου τον χαμένο άνθρωπο που δεν μπορείς να βοηθήσεις»

Το μήνυμα της Ρούλας Ρέβη που μιλά στην ψυχή όλων μας: «Σκέψου τον χαμένο άνθρωπο που δεν μπορείς να βοηθήσεις»

Ένα μήνυμα που στέκεται στην ουσία των πραγμάτων.

Η σεισμική δόνηση που έπληξε την Τουρκία και τη Συρία με χιλιάδες θύματα έχει συγκλονίσει την παγκόσμια κοινότητα.

Η Ρούλα Ρέβη έκανε μια ανάρτηση στον προσωπικό της λογαριασμό στο instagram και στάθηκε στην ουσία των πραγμάτων.

 «Δεν θέλω να μοιραστώ εικόνες και βίντεο απο την καταστροφή στην Τουρκία, είναι η στάση μου και η θέση μου, μπορεί και λόγω επαγγέλματος, μπορεί και λόγω τρομακτικού φόβου που έχω απέναντι στις τραγικές εικόνες ανθρώπων που υποφέρουν, παιδιών που βασανίζονται.

Έχω ξαναπεί πως δεν θέλω ανοσία της αγέλης στις άσχημες εικόνες, κάτι που η εποχή προσφέρει με τόση ευκολία. Κάποτε είχαν νόημα αυτά τα βίντεο και οι φωτογραφίες δεν βρίσκω λόγω να σκρολαρω την Μαντόνα στο feed μου ή κάποια ωραία προϊόντα που όλοι διαφημίζουμε εδώ, και η απο κάτω εικόνα μου ή στόρυ μου να είναι ό,τι πιο τραγικό μπορεί να βιώσει κανείς.

Αν το κάνετε σταματήστε ένα λεπτό και σκεφτείτε πώς θα ένιωθαν αυτοί οι άνθρωποι αν πίστευαν πως είναι στη σκέψη μας μόνο για ένα λεπτό. Τόσο όσο διαρκεί μια εικόνα καταστροφής και αμέσως μετά να προτείνουμε μια άλλη όμορφη περιποιημένη εκδοχή του εαυτού μας. Δεν θα ένιωθαν πως η πραγματική, ολοκληρωτική τους καταστροφή, το Δράμα τους είναι ένα ακόμα νεο στο feed μας και η ζωη μετά συνεχίζεται;

Μα πώς συνεχίζεται τέτοια ζωη έτσι απλά; Χιονίζει και έχουν πέσει τα σπίτια στα κορμιά τους και η αλήθεια είναι πως χρειάζονται μια μεγάλη σιωπή και μια τεράστια προσευχή.

Και Όση βοήθεια γίνεται, αυτό χρειάζονται. Βοήθεια και όχι αναπαραγωγή και ναι ενώ είμαστε εμείς όλοι ανήμποροι να τους την δώσουμε (μακάρι να μπορούσαμε ένας ένας να βοηθήσουμε έστω και λίγο) ίσως, λέω, ίσως πως το μόνο πράγμα που μπορεί κανείς να σκεφτεί είναι πως η ζωη και το σκληρό της πρόσωπο δεν είναι φωτογραφίες και βίντεο, είναι η αλήθεια. Η αλήθεια του να μπεις στα παπούτσια του άλλου.

Σκέψου και μην κοιτάς τις εικόνες, μην τρέφεις τα μάτια, σκέψου το σπίτι σου επάνω σου, το χιόνι έξω, και τον χαμένο άνθρωπο σου που δεν μπορείς να βοηθήσεις. Και πες μέσα από την καρδιά σου βαθιά μια προσευχή», το to the point μήνυμα.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ