Η συγκλονιστική ομιλία της Σάρον Στόουν για τον καρκίνο: «Είπα στους γιατρούς αφαιρέστε και τα δύο στήθη»

Η συγκλονιστική ομιλία της Σάρον Στόουν για τον καρκίνο: «Είπα στους γιατρούς αφαιρέστε και τα δύο στήθη»

Παράλληλα, μίλησε και για την απώλεια του αδερφού της.

Η Σάρον Στόουν βρέθηκε στο An Unforgettable Evening, μια φιλανθρωπική εκδήλωση για το Women’s Cancer Research Fund, και μίλησε στο περιοδικό People για το πώς προετοιμάστηκε μέχρι και να αφαιρέσει εντελώς το στήθος της όταν μια από τις μαστογραφίες έδειξε πιθανό πρόβλημα.

«Μου είπαν ότι είχα καρκίνο του μαστού, επειδή είχα έναν όγκο που ήταν μεγαλύτερος από το στήθος μου – και ήταν σίγουροι ότι δεν ήταν δυνατόν να έχω τέτοιον όγκο χωρίς να είναι καρκίνος.

Ωστόσο πήγα στο νοσοκομείο λέγοντας: “Αν με ανοίξετε και είναι καρκίνος, σας παρακαλώ αφαιρέστε και τα δύο στήθη μου, γιατί δεν είμαι άνθρωπος που τον ορίζει το στήθος του”.

Όταν μου έβγαλαν τις γάζες, ανακάλυψα ότι είχα μεγαλύτερο στήθος, το οποίο (σ.σ.ο γιατρός) μου είπε ότι “ταιριάζει καλύτερα με το μέγεθος των γοφών σας”. Είχε αλλάξει το σώμα μου χωρίς να το γνωρίζω ή τη συγκατάθεσή μου.

Το έχουμε περάσει. Το έχουμε κάνει και έχουμε φύγει χωρίς το στήθος μας. Κάποιες μείναμε χωρίς τις φίλες μας, τις μητέρες μας, τις αδελφές μας, τις κόρες μας, τις συζύγους μας. Έχω χάσει πολλούς από αυτό. Δεν θέλω να χάσω κι άλλους», δήλωσε.

Η Σάρον Στόουν, που τιμήθηκε με το Courage Award στη διάρκεια τελετής του Γυναικείου Ταμείου Έρευνας για τον Καρκίνο (WCRF) και συμμετείχε στον σχετικό έρανο, κάλεσε επίσης τις γυναίκες να μην παραλείπουν τις τακτικές εξετάσεις τους και την μαστογραφία, ζητώντας από κάθε γυναίκα που «είχε ή αντιμετωπίζει τον καρκίνο του μαστού» στην αίθουσα να «σηκωθεί όρθια» και να είναι «γενναία».

Παράλληλα,  αναφέρθηκε και στον πρόσφατο θάνατο του αδερφού της Πάτρικ Στόουν σε ηλικία 57 ετών λόγω καρδιακής νόσου.

«Ο αδερφός μου μόλις πέθανε, και αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα ήμουν εδώ. Δεν είναι εύκολη στιγμή για κανέναν από εμάς. Αυτή είναι μια δύσκολη στιγμή για τον κόσμο, αλλά σας λέω, δεν βάζω κάποιον πολιτικό να μου πει τι μπορώ και τι δεν μπορώ να κάνω», είπε και πρόσθεσε: «Πώς μπορώ και πώς δεν μπορώ να ζήσω, και ποια είναι η αξία της ζωής μου και ποια δεν είναι. Σηκωθείτε λοιπόν. Σηκωθείτε και πείτε τι αξίζετε. Σας προκαλώ. Αυτό είναι το θάρρος», τόνισε.