Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης για την σοβαρή ασθένεια που πάσχει και τα υπέροχα λόγια αγάπης για τη σύντροφό του, αδερφή του Γιώργου Μαζωνάκη

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης για την σοβαρή ασθένεια που πάσχει και τα υπέροχα λόγια αγάπης για τη σύντροφό του, αδερφή του Γιώργου Μαζωνάκη

«Αν έχεις την τύχη και το συναντήσεις μία φορά στη ζωή σου, τότε δεν γίνεται να μην είσαι ευτυχισμένος, δεν γίνεται να μην είσαι ευλογημένος».

Μια διαφορετική συνέντευξη φιλοξένησαν την Δευτέρα η Νάνσυ Ζαμπέτογλου και Θανάση Αναγνωστόπουλο στην εκπομπή «Στούντιο4», καθώς απέναντί τους έκατσε ο συνεργάτης τους στην στήλη της μαγειρικής, ο Δημήτρης Μακρυνιώτης.

Ο σεφ μίλησε για την σπάνια ασθένεια από την οποία πάσχει, ενώ δεν έκρυψε τη συγκίνησή του όταν αναφέρθηκε στη σύντροφό του, Βάσω, αδερφή του Γιώργου Μαζωνακη, δηλώνοντας ευλογημένος που υπάρχει στη ζωή του.

«Πάσχω από μυασθένεια Gravis. Είναι ένα νόσημα που παλιά ονομαζόταν βαριά μυασθένεια. Ονομαζόταν βαριά γιατί αν είχες αυτή την ασθένεια, χαιρετούσες. Αυτό είχε και ο Αριστοτέλης Ωνάσης που του κρατούσαν τα μάτια με οδοντογλυφίδες. Προκαλεί αδράνεια στους μυς. Είναι μη αναστρέψιμη ασθένεια. Μια μέρα έπεσε το μάτι μου, ψάχναμε για αρκετά χρόνια, δεν το βρίσκαμε. Κάναμε συνέχεια εξετάσεις. Το βρήκαμε πριν τέσσερα χρόνια.

Ήταν σοκ η διάγνωση. Μπήκα κατευθείαν να το ψάξω και έλεγε πρώτο προσδόκιμο όριο ζωής. Και λες κάτσε να κρατηθώ λίγο εκείνη τη στιγμή. Σκέφτηκα κατευθείαν την κόρη μου. Μου είπε η γιατρός ότι απαγορεύεται το μπότοξ, καθόλου κούραση. Εγώ άνθρωπος του γυμναστηρίου, της πολλής δουλειάς. Μου είπαν δεν υπάρχει άλλος τρόπος. Έπρεπε να αλλάξω τη ζωή μου, συν μια φαρμακευτική αγωγή κάθε τρεις ώρες. Όλη μου τη ζωή χτυπάει ένα ξυπνητήρι. Η μεγαλύτερη ευλογία που μου έδωσε ο Θεός… το τρίωρο. Ό,τι και να πάθει ένας άνθρωπος είναι στην ανθρώπινη φύση του να το ξεπερνάει και να είναι δυνατός.

Έκανα πολύ καιρό να το διαχειριστώ, δεν μπορούσα. Στην αρχή έπεσα σε μια μίνι κατάθλιψη. Έχω και μία μικρή μανιοκατάθλιψη, διαγνωσμένη και γίνεται τώρα ο πόλεμος. Η σύντροφός μου, Βάσω Μαζωνάκη είναι βράχος στη ζωή μου. Είναι πολύ ωραίο να είσαι τυχερός και να έχεις τέτοιους ανθρώπους δίπλα σου, που το μόνο μέλημα τους να είναι το καλό σου. Είναι πάρα πολύ ωραίο και είναι ιδιαιτέρως σπάνιο, δεν συναντάς. Αν έχεις την τύχη και το συναντήσεις μία φορά στη ζωή σου, τότε δεν γίνεται να μην είσαι ευτυχισμένος, δεν γίνεται να μην είσαι ευλογημένος» τόνισε.

Δείτε τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα από το 17.35 :

ΚΛΕΙΣΙΜΟ