Εριέττα Κούρκουλου: «Νιώθω ενοχή που είμαι εύπορη -Το χάσμα οικονομικά και κοινωνικά είναι τεράστιο»

Εριέττα Κούρκουλου: «Νιώθω ενοχή που είμαι εύπορη -Το χάσμα οικονομικά και κοινωνικά είναι τεράστιο»

«Δεν θέλω να αναπαράγω το ψέμα ότι αγοράζοντας κάτι καινούργιο θα γίνεις ευτυχισμένος»

Στο πώς αισθάνεται ως οικονομικά εύπορη, αλλά και στο πώς αντιλαμβάνεται η ίδια την ευτυχία αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η Εριέττα Κούρκουλου σε συνέντευξη που παραχώρησε στο podcast «The Speakers».

 «Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι ο κάθε άνθρωπος που είναι οικονομικά εύπορος νιώθει ενοχές. Όταν, όμως, έρχεσαι σε επαφή με τον πραγματικό κόσμο και τη δυσκολία που υπάρχει εκεί έξω, αναγκαστικά κάνεις κάποιες συγκρίσεις. Και όταν βλέπεις το χάσμα, που είναι τεράστιο σε οικονομικό και κοινωνικό επίπεδο, εμένα μου είναι φυσική αντίδραση, ευτυχώς ή δυστυχώς, να έχω μια ενοχή» ανέφερε αρχικά η Εριέττα Κούρκουλου σε απόσπασμα της συνέντευξής της, που προβλήθηκε από την εκπομπή «Happy Day. «Σίγουρα δεν θεωρώ ότι έχει να κερδίσει κάποιος κάτι από το να δει το μεγάλο σπίτι στο οποίο μένω. Όλος ο κόσμος ξέρει ότι μένω σε ένα μεγάλο σπίτι. Δεν βρίσκω τον λόγο να το αναπαράγω αυτό. Το αναπαράγουν πάρα πολλοί, και νομίζω ότι φτάνει. Δεν είναι και η ευτυχία εκεί. Σίγουρα τα χρήματα προσφέρουν μια ελευθερία και κάποια σημαντικά πράγματα σε θέματα υγείας.

Σίγουρα υπάρχουν πολλά θετικά στοιχεία στο να είναι κάποιος εύπορος. Όμως, τίποτα από αυτά δεν έχει να κάνει με τα υλικά αγαθά. Το να αγοράσεις ένα όμορφο φόρεμα δεν θα σε κάνει ευτυχισμένο. Έχω πάρα πολλά και μπορώ να μιλήσω εκ πείρας. Δεν θέλω να αναπαράγω το ψέμα ότι αγοράζοντας κάτι καινούργιο θα γίνεις ευτυχισμένος, γιατί είναι πολύ βλαβερό. Είναι στιγμές η ευτυχία, και αν μπορείς να έχεις έστω μια ευτυχισμένη στιγμή την ημέρα, για εμένα έχεις πετύχει πάρα πολλά στη ζωή σου. Εμένα μου πήρε πολλά χρόνια για να μπορώ να πω ότι το κατάφερα.

Οι πιο δύσκολες στιγμές στη ζωή μου μέχρι σήμερα ήταν η περίοδος που είχα κρίσεις πανικού. Νόμιζα ότι ήταν κάτι από το οποίο δεν θα έβγαινα ποτέ, και, αν έβγαινα, θα έβγαινα πολύ βαριά “σημαδεμένη”. Οι πιο όμορφες στιγμές της ζωής μου είναι ο γάμος και η γέννηση του γιου μου. Ήταν ισάξια και πολύ διαφορετικά συναισθήματα, οπότε δεν μπορώ να επιλέξω», είπε χαρακτηριστικά η Εριέττα Κούρκουλου.

ΚΛΕΙΣΙΜΟ