Εσείς, τι τύπο κουνιάδας έχετε;

Εσείς, τι τύπο κουνιάδας έχετε;
Για όλους εσάς που μπερδεύετε τις συγγένειες, η κουνιάδα σας είναι η αδελφή του αγαπημένου σας συζύγου. Και αν οι γονείς του, κατά μία έννοια, σας υιοθετούν μετά το γάμο, τότε η κουνιάδα σας θα πάρει το ρόλο της  αδελφής εξ αγχιστείας.

Η σχέση που θα αναπτύξετε με την κουνιάδας σας, όμως,  δεν θα είναι απαραίτητα αδελφική. Εξαρτάται, καταρχάς, απ’ τη «χημεία» ανάμεσά σας αλλά και από τον «τύπο κουνιάδας» στον οποίο ανήκει η νέα σας αδελφή.

Η μεγάλη αδελφή

Για εσάς που θα ενώσετε τη ζωή σας με τον Βενιαμίν της οικογένειας, συγχαρητήρια! Μόλις αποκτήσατε μια καινούρια μεγάλη αδελφή που θα σας κάνει τη ζωή πατίνι.

Ο ρόλος της είναι συγκεκριμένος και συμβουλευτικός. Τα ξέρει όλα, οι εμπειρίες της καλύπτουνε σχεδόν τα πάντα, είναι μεγαλύτερη και εννοείται πιο σοφή!Παίρνει τηλέφωνο σε άσχετες στιγμές για να βεβαιωθεί πως βάλατε στα σουτζουκάκια κίμινο και πως ανάψετε το θερμοσίφωνα πριν να σχολάσει το μικρό της «αρκουδάκι». Και τα τηλέφωνα δε σταματούν εδώ… Εννέα με δέκα  κάθε βράδυ, θα μιλάει με τον μικρό της αδελφό για όλα:  πρώτα και κύρια  για τη δουλειά, πότε ν’ αλλάξει λάστιχα ή να επισκεφθεί το λογιστή, αν έκοψε τα νύχια του, τι χρώμα παντελόνι να αγοράσει, πότε είναι η σωστή περίοδος για να αποκτήσετε μωρό. Νιώθεις να εισβάλει στην έγγαμη ζωή σου ωσάν το σίφουνα και το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να χωθείς βαθιά μες στην ντουλάπα σου μήπως και μπορέσεις να προστατευθείς.

Η μεγάλη αδελφή δεν αντιμετωπίζεται εύκολα. Το αδελφικό δέσιμο είναι ισχυρό και εάν τολμήσετε να διαμαρτυρηθείτε, η απάντηση θα σας  κατακεραυνώσει: γυναίκα μπορεί να βρει κι άλλη, αδελφή, όμως, όχι!

Η κολλιτσίδα  αδελφή

Κάποια αδέλφια αναπτύσσουν τόσο ισχυρούς δεσμούς που μοιάζουν περισσότερο με κολλητούς παρά με συγγενείς. Σ’ αυτή την περίπτωση, το τρίτο πρόσωπο που θα εισχωρήσει ανάμεσά τους την έχει κυριολεκτικά βαμμένη! Και μαντέψτε ποιο είναι αυτό το πρόσωπο στην περίπτωσή σας. Καλά μαντέψατε, εσείς! Ετοιμαστείτε, λοιπόν, να υποστείτε τις συνέπειες.

Αν παντρευτείτε Σάββατο, την Κυριακή θα αράξετε κι οι τρεις στον καναπέ να δείτε την αγαπημένη της ταινία. Όσο για τη Δευτέρα το πρωί, θα εμφανιστεί στην πόρτα σας νωρίς νωρίς, κρατώντας τις βαλίτσες της και τα εισιτήρια για το γαμήλιο ταξίδι στο Παρίσι. Το μαρτύριο, όμως, συνεχίζεται και στον υπόλοιπο έγγαμο βίο. Η κολλιτσίδα αδελφή είναι συνέχεια μπροστά σας! Διεκδικεί εναγωνίως το χρόνο με τον αδελφό της και ώρες ώρες, από ανασφάλεια και όχι επειδή δε σας συμπαθεί, δίνει τη μάχη της για να σας κάνει πέρα.

Η ζηλιάρα αδελφή

Εσείς, τι τύπο κουνιάδας έχετε;

*Φωτογραφία: wikihow.com

Εάν η κουνιάδα σας ανήκει σε αυτή την κατηγορία, τότε σημαίνει πως ο άντρας σας κι η αδελφή του δεν είναι ακριβώς αυτό που λέμε «αγαπημένα αδέλφια». Η σχέση τους είναι ανταγωνιστική κι αυτό επηρεάζει και τη δική σας τη ζωή.

Κάθε επίσκεψη της ζηλιάρας αδελφής είναι από μόνη της μία ανεπανάληπτη εμπειρία! Θα σχολιάσει, για παράδειγμα, τον καινούριο καναπέ στάζοντας αγνό, πηχτό φαρμάκι: «Πολύ ωραίος ο καναπές χρυσή μου! Λίγο μικρός, βέβαια… αν κάνετε και κάνα δυο κουτσούβελα, δεν θα χωράτε! Ευτυχώς ο Τάκης μου δεν τσιγκουνεύτηκε. Μου πήρε επταθέσιο καναπέ!». Αν, πάλι, σας ρωτήσει «Πού θα σε πάει το Σαββατοκύριακο ο αδελφούλης μου;» μην απαντήσετε, είναι παγίδα! Το μόνο που την ενδιαφέρει είναι να σας τρίψει στη μούρη πως ο Τάκης της θα την πάει για ψώνια  στο Μιλάνο.  Όταν θα φτάσει η ώρα που θα κάνετε παιδιά, τα δικά της θα είναι πάντα πιο έξυπνα, πιο φρόνιμα και πιο όμορφα. Θα βγάζει πάντα πιο πολλά λεφτά κι ο άντρας της θα είναι χίλιες φορές πιο άξιος από τον δικό σας. Θα είναι, φυσικά, καλύτερη μαμά και αν και δουλεύει όπως κι εσείς, δε θα χάνει ευκαιρία να καυχιέται πως  εκείνη τα προλαβαίνει, πάντα, όλα.

Μην ξαφνιαστείτε εάν μετά από πολύ καιρό, σε μια στιγμή αδυναμίας, σας εξομολογηθεί, ενώ θα κλαίει με λυγμούς, ότι ο Τάκης της δεν είναι τόσο καλός όσο σας έλεγε και ότι τα παιδιά της τής βγάζουνε το λάδι. Τότε, μόνο, θα καταλάβετε ότι πίσω από τη συμπεριφορά της όλον αυτό τον καιρό κρυβότανε η ζήλεια και ο ανταγωνισμός που έχει αναπτύξει τόσα χρόνια με τον αδελφό της.

Η ιδανική αδελφή

Κι όμως, συμβαίνει και αυτό! Και μάλιστα, συχνότερα από όσο νομίζετε.

Η ιδανική αδελφή αγαπάει, σέβεται και προστατεύει τον αδελφό της και άρα και τη γυναίκα του. Οι σχέσεις σας θα είναι άριστες και σύντομα θα γίνετε οι καλύτερες φίλες! Θα σας τηλεφωνεί πριν έρθει σπίτι σας,  θα είναι δίπλα σας όταν  χρειάζεστε βοήθεια, θα βγαίνετε οι δυο σας για ψώνια ή για καφέ και τελικά θ’ αναρωτιέστε «πώς ζούσα τόσο καιρό χωρίς εκείνη στη ζωή μου»; Απολαύστε το, λοιπόν, και κάντε ό,τι περνάει από το χέρι σας για να προστατεύσετε αυτή την τόσο υπέροχη σχέση με την κουνιάδα σας! Δεν έχουν όλες την ίδια τύχη…

Το πιο σημαντικό, ωστόσο, είναι η σχέση σας με τον άντρα σας και η οικογένειά σας. Ανεξάρτητα, λοιπόν, από τον τύπο της κουνιάδας σας, χαμογελάστε της και όλα θα πάνε καλά.

Πηγή:mama365,gr