Καστορέλαιο: 15 απίστευτες χρήσεις για την υγεία & την ομορφιά!

Καστορέλαιο: 15 απίστευτες χρήσεις για την υγεία & την ομορφιά!

Το καστορέλαιο είναι ένα από τα καλύτερα πράγματα που μπορείτε να έχετε στο σπίτι σας. Έχει χρησιμοποιηθεί για αιώνες για τη θεραπεία διάφορων προβλημάτων υγείας,όπως η δυσκοιλιότητα, το άσθμα, ο πυρετό, και παρασιτικά σκουλήκια. Τα οφέλη που μπορεί να παρέχει το καστορέλαιο στην υγεία και στην προσωπική περιποίηση είναι πολύ περισσότερα.

15 τρόποι που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το καστορέλαιο για να βελτιώσετε την υγεία και την ομορφιά σας.

1.Ανακούφιση από τον πόνου των μυών: Η εντριβή καστορέλαιου στους πονεμένους μυς αυξάνει την κυκλοφορία γύρω από το μυ και ανακουφίζει από τον πόνο. Για να το κάνετε ακόμα πιο αποτελεσματικό προσθέστε και με έλαιο μέντας.

2.Τη μείωση της δυσκοιλιότητας: Αυτή η μελέτη διαπίστωσε ότι το καστορέλαιο βοήθησε να απαλλαγούμε από δυσκοιλιότητα μεταξύ των ηλικιωμένων. Περιορίστε την κατανάλωση σας σε 1-2 κουταλιές της σούπας την ημέρα.

3.Καταπολέμηση μυκήτων: Δεν χρειάζεται να παίρνετε αντιμυκητιασιακά φάρμακα όταν έχετε καστορέλαιο, αφού είναι εξίσου αποτελεσματικό. Ζεστάνετε το λάδι και να το εφαρμόστε το στη μολυσμένη περιοχή.

4.Κοινή ανακούφιση από τον πόνο: Το καστορέλαιο μπορεί να θεραπεύσει τους πόνους στις αρθρώσεις και την αρθρίτιδα δεδομένου ότι είναι πλούσιο σε ρικινελαϊκό οξύ που αποσυμφορεί το λεμφικό σύστημα. Αυτή η μελέτη δείχνει ότι το καστορέλαιο μειώνει τον πόνο σε ασθενείς με οστεοαρθρίτιδα.

5.Βοηθά στην ανάπτυξη των μαλλιών: Εφαρμόζοντας ζεστό καστορέλαιο στο τριχωτό της κεφαλής σας θα ενισχύσετε την ανάπτυξη των μαλλιών. Εφαρμόστε αυτό το λάδι κάθε βράδυ και θα δείτε αποτελέσματα σε 2 εβδομάδες.

6.Κάνει φαίνονται τα μαλλιά πιο πλούσια και δυνατά: Η χρήση καστορέλαιου θα βελτιώσει τη ζωντάνια των μαλλιών σας και θα τα κρατήσει ενυδατωμένα.Βάλτε ζεστό καστορέλαιο στα δάχτυλά σας και στη περάστε τα ανάμεσα στα μαλλιά σας.

7.Εξάλειψη των προβλημάτων του δέρματος: Μια έρευνα απέδειξε ότι  μπορεί να καταπολεμήσει τη δερματίτιδα, τα μαύρα στίγματα, τις κρεατοελιές και ούτω καθεξής. Αναμείξτε το με μαγειρική σόδα για καλύτερα αποτελέσματα.

8.Συντηρητικό τροφίμων: Το καστορέλαιο χρησιμοποιείται για προφυλάξει τα αποξηραμένα δημητριακά από την αλλοίωση και από τα παράσιτα.

9.Αντιμετωπίζει την αϋπνία: Αν έχετε αϋπνία, απλώστε μια μικρή ποσότητα καστορέλαιου στα βλέφαρά σας πριν πάτε στο κρεβάτι σας και θα βοηθήσει να κοιμηθείτε καλύτερα.

10.Ενυδατώνει το δέρμα: Περιέχει λιπαρά οξέα που εξαλείφουν την ξηρότητα του δέρματος και διατηρούν το δέρμα λαμπερό

11.Φυσική μάσκαρα: Μπορείτε να κάνετε  φτιάξετε τη δική σας μάσκαρα αναμειγνύοντας μελισσοκέρι, άνθρακα, σκόνη κακάο και καστορέλαιο. Η μάσκαρα σας δε θα έχει τοξίνες, αντίθετα με τα εμπορικά προϊόντα ομορφιάς.

12.Μειώστε τη συχνότητα των κολικών: Δεν μπορείτε να αποτρέψετε τους κολικούς, αλλά το τρίψιμο καστορέλαιου στην κοιλιά του μωρού θα μειώσει τη συχνότητα τους.

13.Λίπανση: Το καστορέλαιο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη λίπανση διαφόρων ειδών οικιακού εξοπλισμού.

14.Φροντίδα πληγών του κατοικιδίου: Η αντιφλεγμονώδης και αντιμικροβιακή δράση του καστορέλαιου βοηθά να θεραπευτούν γρηγορότερα οι πληγές του σκύλου ή της γάτας.

15.Καταπολεμά τη γήρανση του δέρματος: Το καστορέλαιο θα σας κάνει να φαίνεστε νεότεροι γιατί συσφίγγει το δέρμα και του δίνει λάμψη.

Πηγή: hippieteepee.gr