Αυτό είναι το πιο αγαπημένο χρώμα σε όλο τον πλανήτη!

Αυτό είναι το πιο αγαπημένο χρώμα σε όλο τον πλανήτη!

Υπάρχουν δημοφιλή χρώματα και μάλιστα ένα από αυτά είναι το πιο δημοφιλές στον κόσμο!

Το όνομά του νικητή της παλέτας είναι Marrs Green. Έχει πάρει το όνομα της Άνι Μαρς, η οποία το έφτιαξε. «Το χρώμα το εμπνεύστηκα από το φυσικό τοπίο που με περιβάλλει στο σπίτι μου, στη Σκωτία, και αυτή η βαθυπράσινη απόχρωση με μια υποψία μπλε ήταν πάντα αγαπημένη μου» δηλώνει η Άνι από την πόλη Νταντί.

Αυτό είναι το πιο αγαπημένο χρώμα σε όλο τον πλανήτη!Πώς προέκυψε ότι το Marrs Green είναι το πιο δημοφιλές χρώμα στον κόσμο; Από μία διεθνή έρευνα στο διαδίκτυο. Την οποία την έκανε μια βρετανική εταιρεία χαρτικών, με ιστορία 130 και βάλε χρόνων (η G. F Smith, με έδρα το Χαλ, δραστηριοποιείται από το 1885). Από τους συμμετέχοντες ζήτησε να επιλέξουν, από μια γκάμα προτάσεων, το αγαπημένο τους χρώμα. Οι απαντήσεις ανήλθαν σε χιλιάδες. Αποτέλεσμα; Μια γαλαζοπράσινη απόχρωση, με πηγή έμπνευσης το φυσικό τοπίο της Σκωτίας, προέκυψε ως το «Αγαπημένο Χρώμα του Κόσμου».

Το αποτέλεσμα της έρευνας ανακοινώθηκε στο Χαλ – το οποίο φέτος είναι η Πόλη του Πολιτισμού για τη Βρετανία – με μια έκρηξη μικρών χαρτιών σε χρώμα Marrs Green πάνω από την οδό Χάμπερ.

Η Κάρολαϊν Τιλ του «Viewpoint Colour Magazine» υποστηρίζει πως η επιτυχία που σημείωσε η συγκεκριμένη απόχρωση οφείλεται στην επιθυμία μας να επανασυνδεθούμε με τον φυσικό κόσμο.

Αυτό είναι το πιο αγαπημένο χρώμα σε όλο τον πλανήτη!
«Καθώς η σύγχρονη συνθήκη του “ελλείμματος της φύσης” γίνεται όλο και πιο ισχυρή μέσα στο περιβάλλον ολοένα και περισσότερων αστικών και ψηφιακών λαϊφστάιλ, επιζητούμε να επανασυνδεθούμε με τον φυσικό κόσμο, και από κει προκύπτει η παγκόσμια δημοφιλία του πράσινου χρώματος» εξηγεί η Τιλ.

«Σ’ αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, στους οποίους η πολιτική και κοινωνική αναταραχή έχει γίνει ο κανόνας, λαχταράμε την ανακουφιστική γαλήνη του πράσινου και τον σύνδεσμο του με την καθησυχαστική βεβαιότητα των κύκλων της φύσης» υπογραμμίζει.

(Με πληροφορίες από ΑΠΕ)

Πηγή: news247.gr