Έβαζε φωτιές γιατί του άρεσε να βοηθά στην κατάσβεση λέει ο 24χρονος εμπρηστής!

Έβαζε φωτιές γιατί του άρεσε να βοηθά στην κατάσβεση λέει ο 24χρονος εμπρηστής!

«Τις φωτιές τις έβαζα γιατί μου άρεσε μετά να εμφανίζομαι ως εθελοντής και να βοηθάω στην κατάσβεσή τους!» φέρεται να δήλωσε ο 24χρονος που συνελήφθη για εμπρησμό σε αγροτοδασικές εκτάσεις και οικοπεδικούς χώρους, στις περιοχές της Πεντέλης, της Ανθούσας και του Γέρακα το χρονικό διάστημα από 14 Μαρτίου έως την 3η Αυγούστου και όχι μόνο.

Η επίμονη παρουσία ενός νεαρού σε πυρκαγιές που ξεσπούσαν συχνά στην Αττική, τράβηξε την προσοχή του διοικητή του 12ου Πυροσβεστικού Σταθμού Αθηνών ο οποίος ξετύλιξε το κουβάρι των επαναλαμβανόμενων πυρκαγιών, στις περιοχές του Γέρακα, Ανθούσας, Παλλήνης, στο Ντράφι, στο Πικέρμι, Διώνη και Πεντέλη.

Συγκεκριμένα όπως γράφει το  newspallinis ο διοικητής του 12ου Π/Σ Αθηνών, σε φωτιά που είχε ξεσπάσει πριν κάποιους μήνες στο Πεντελικό Όρος και στην τοποθεσία Μαυρινόρα, βρήκε και κατάσχεσε υπολείμματα μισοκαμμένων σελίδων από εγχειρίδιο βιβλίου αυτοκινήτου μάρκας BMW.

Σε συνδυασμό με μαρτυρίες των κατοίκων της συγκεκριμένης τοποθεσίας αλλά και τις γύρω περιοχές στις οποίες ξέσπαγαν φωτιές ,κυκλοφορούσε αυτοκίνητο μάρκας BMW χρώματος μπορντό( ίδιο αυτοκίνητο με του συλληφθέντος).

Σύμφωνα με τα υπολείμματα των σελίδων του βιβλίου του Ι.Χ, αλλά και τις μαρτυρίες των κατοίκων, βασίστηκε η έρευνα του διοικητή  και των ανακριτικών αρχών του 12ου Π/Σ Αθηνών που και πρώτοι απέσπασαν την ομολογία του 24χρονου πυρομανή δράστη και σε συνεργασία με την Δ.Α.Ε.Ε διερευνήθηκε μεγάλος αριθμός εμπρησμών, από πρόθεση του νεαρού.

Μετά από ενδελεχή έρευνα της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε) εκδόθηκε από τον 23o Τακτικό Ανακριτή Αθηνών ένταλμα σύλληψης για τον 24χρονο Έλληνα ο οποίος και συνελήφθη.

Ο 24χρονος με την σχηματισθείσα σε βάρος του δικογραφία, αναμένεται να οδηγηθεί αύριο ενώπιον του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Ο δράστης όμως, ο οποίος αυτοαποκαλούταν εθελοντής, δεν είχε λάβει σχετικά διαπιστευτήρια από την τοπική αυτοδιοίκηση ή την Πυροσβεστική ,δεν είχε στην κατοχή του πολιτικό  δίπλωμα για Ι.Χ  αλλά ούτε και επαγγελματικό.

Αξίζει αυτό να αναφερθεί διότι ο 24χρονος σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών του Δήμου Παλλήνης, έχει θεαθεί να οδηγεί το εθελοντικό πυροσβεστικό του Δήμου Παλλήνης  Dacota 500, σε βάρδιες Α΄ ,Β΄ και Γ΄ της πυρασφάλειας του Δήμου Παλλήνης.

Ο 24χρονος δράστης έμενε στον Άγιο Μηνά – Ανθούσας, μαζί με την μητέρα του και την κατάκοιτη θεία του η οποία και τον συντηρούσε. Ο δράστης συνεργαζόταν για πολλά χρόνια με το Σ.Π.Α.Π και το αξιοσημείωτο είναι ότι πέρσι σε μια πυρκαγιά στην Πεντέλη βρέθηκε από τον πρώην διοικητή του 12ου Π/Σ, ένας ασύρματος και με ψευδείς δηλώσεις ο δράστης υποστήριζε ότι ο ασύρματος ήταν του Σ.Π.Α.Π ενώ στην πραγματικότητα ήταν δικός του.

Σύμφωνα με μαρτυρίες πολιτών της Ανθούσας, ο πατέρας του 24χρονου δράστη ήταν και αυτός  εποχικός  και εθελοντής στον Δήμο Κορωπίου και πέρσι σκοτώθηκε σε τροχαίο.

Πηγή: newpost.gr