Πρώτη μέρα στο σχολείο: Όσα χρειάζεται ένα παιδί για την τσάντα του!

Πρώτη μέρα στο σχολείο: Όσα χρειάζεται ένα παιδί για την τσάντα του!

Ένας κατάλογος, με όλα τα απαραίτητα, για να είναι το παιδί σας προετοιμασμένο για την επιστροφή του στα θρανία.

Λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι και οι μαθητές επιστρέψουν στα θρανία τους, για τη νέα σχολική χρονιά, τον ενθουσιασμό των μικρών διαδέχεται το άγχος των μεγάλων, αφού οι γονείς πρέπει να φροντίσουν, ώστε τα παιδιά τους να έχουν όλα τα απαραίτητα. Θα χρειαστούν καινούρια τσάντα; Κάθε μεγαλύτερη τάξη, έχει και μεγαλύτερες υποχρεώσεις, περισσότερα βιβλία και άρα τα παιδιά περισσότερες ανάγκες. Δεν θα πρέπει να τρώνε στο σχολείο; Να έχουν μαζί τους ό,τι μπορεί να χρειαστεί μέσα και έξω από την τάξη;

Το κακό νέο είναι, ότι μέσα στις δεκάδες διαφημίσεις για τα σχολικά είδη, ένας γονιός μπορεί να… πελαγώσει. Ας δούμε ωστόσο, τι μπορεί να χρειάζεται ένα παιδί, για την πρώτη μέρα στο σχολείο.

Καινούρια τσάντα
Μία από τις πιο δυνατές αναμνήσεις των μεγαλύτερων και μία από τις πιο ευχάριστες στιγμές για τους μικρότερους, είναι η αγορά της καινούριας τσάντας. Τώρα μάλιστα, στις μέρες μας, οι επιλογές είναι απεριόριστες τόσο για τα κορίτσια όσο και για τα αγόρια. Είτε μιλάμε για σακίδια είτε μιλάμε για τσάντες – τρόλεϊ, για το νηπιαγωγείο και το Δημοτικό, υπάρχουν τόσα πολλά πρωτότυπα σχέδια με διάσημους ήρωες.

Τετράδιο – μπλοκ
Μετά την επιλογή της τσάντας, εξίσου σημαντική είναι η επιλογή της γραφικής ύλης, που θα περιλαμβάνει αυτή, καθώς εκεί είναι που θα γίνεται και η πραγματική “δουλίτσα” στο σχολείο και το σπίτι. Τετράδια, μπλοκ, σημειωματάρια είναι αυτά που θα γεμίσουν τη σχολική τσάντα, σε χρώματα και σχέδια τέτοια, ώστε να χαίρεσαι να τα ανοίγεις, για να διαβάζεις. Πόσο μάλλον, όταν έχεις την επιλογή, να τα “στολίσεις” με αυτοκόλλητα και ετικέτες, που επίσης υπάρχουν σε πληθώρα σχεδίων και χρωμάτων. Μην βιαστείς να τα αγοράσεις. Θα δώσει η/ο δάσκαλος χαρτάκι στο παιδί με τον ακριβή αριθμό των τετραδίων  που θα χρειαστεί το παιδί για τα μαθήματα.

Στυλό, μολύβια και ό,τι βάζει ο νους
Και πώς θα γίνουν όλα αυτά, χωρίς τα απαραίτητα μολύβια και στυλό… αλλά και πώς γίνεται ένα παιδί, να μην έχει, ανάλογα με την τάξη του, την απαραίτητη γραφική ύλη, όπως ξύστρα, γόμα, διορθωτικό, χάρακες και γεωμετρικά όργανα.

Κασετίνα, η «βασίλισσα» της τσάντας
Φυσικά, όλα αυτά, μιας και συνήθως – αν όχι πάντα – δεν είναι ένα μολύβι και ένα στυλό, αλλά πολλά περισσότερα, χρειάζονται να φυλάσσονται κάπου… κι εδώ κάνει την εμφάνισή της η κασετίνα, που παραδοσιακά μετά την τσάντα, είναι εκείνο το αξεσουάρ που τραβά τα περισσότερα βλέμματα. Αμέτρητα μεγέθη, σχέδια, σχήματα και χρώματα για κάθε προτίμηση και ανάγκη.

Δοχείο φαγητού και παγούρι
Γνωρίζοντας πόσο κουραστική είναι η μέρα των παιδιών στο σχολείο με τα μαθήματα και κάθε αθλητική ή άλλη ενασχόληση, είναι πολύ σημαντικό να τους εξασφαλίζεται και η σωστή διατροφή. Και η σωστή διατροφή ξεκινάει από το σπίτι, με την προετοιμασία του γεύματος και την τοποθέτησή του στο κατάλληλο δοχείο. Αν δε το δοχείο του φαγητού και το παγούρι έχουν πάνω τον αγαπημένο ήρωα του μικρού μαθητή, τότε είναι σίγουρο, ότι θα φάει και όλο του το φαγητό.

Καλή σχολική χρονιά!

Πηγή: news247.gr