Ξανά στην αγκαλιά της μαμάς της η Μαρί-Ελένη – Αίσιο τέλος στην απαγωγή που συγκλόνισε την Κύπρο

Ξανά στην αγκαλιά της μαμάς της η Μαρί-Ελένη – Αίσιο τέλος στην απαγωγή που συγκλόνισε την Κύπρο

Δάκρυα χαράς και μια φωτογραφία που συγκλονίζει. Η 4χρονη Μαρί-Ελένη είναι ξανά στην αγκαλιά της μαμάς της. Η απαγωγή του μικρού κοριτσιού από τον πατέρα της, είχε συγκλονίσει όλη την Κύπρο κι όχι μόνο.

166 μέρες αγωνίας τελείωσαν για την μητέρα της μικρής. Η Μαρί-Ελένη είναι ξανά μαζί με τη μητέρα της. Και οι δυο αναμένεται να επιστρέψουν σήμερα (11.10.2017) στην Κύπρο.

Το παιδί είχε απαχθεί τον περασμένο Απρίλιο από τον πατέρα του, Τόρκελ Γκρίσμρουντ.

«Η χαρά μας είναι απερίγραπτη και η συσσωρευμένη ένταση των 166 ημερών έφυγε» δήλωσε στον Φιλελεύθερο η γιαγιά της Μαρί-Ελένης, Γιαννούλα Ιωάννου. Φανερά συγκινημένη από την εξέλιξη, ανέφερε ότι σημασία έχει πως το παιδί είναι καλά και τώρα απλά τελειώνει ένας Γολγοθάς.

Η δικηγόρος Λώρα Στυλιανού, που βρίσκεται μαζί με τη μητέρα, στο Όσλο ανέφερε ότι όλα τέλειωσαν καλά. Η μητέρα κλήθηκε από τις νορβηγικές Υπηρεσίες Προστασίας του Παιδιού και παρέλαβε τη Μαρί-Ελένη.

Η στιγμή της συνάντησης μητέρας και παιδιού μετά από 166 μέρες αποτυπώθηκε σε μια συγκλονιστική φωτογραφία.

Ξανά στην αγκαλιά της μαμάς της η Μαρί-Ελένη – Αίσιο τέλος στην απαγωγή που συγκλόνισε την Κύπρο

«Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψεις τη σκηνή της επανασύνδεσης» δήλωσε η Λώρα Στυλιανού. «Και οι δύο είναι ευτυχισμένες που είναι μαζί τώρα και σύντομα θα είναι στην Κύπρο».

Η απαγωγή
Την 4χρονη είχε απαγάγει, στις 27 Απριλίου, έξω από το νηπιαγωγείο της ο Νορβηγός πατέρας της. Ο 48χρονος κρατείται ήδη από τις αρχές της χώρας του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρουν τα νορβηγικά ΜΜΕ, ο 48χρονος αφού απήγαγε το παιδί, έφυγε από την Κύπρο και πέρασε από διάφορες ευρωπαϊκές χώρες, πριν καταλήξει στη Νορβηγία.

Δεν έγινε αντιληπτός από τις νορβηγικές αρχές και αυτό είναι που προβληματίζει.

Εκείνο που προκαλεί ακόμη συναγερμό είναι το ποιοι βοήθησαν τον Γκρίσμρουντ αλλά και το πως κατάφερε να διαφύγει από την Κύπρο στη Νορβηγία με το παιδί.

Πως διέφυγε ο απαγωγέας

Οι Αρχές πιστεύουν ότι ο απαγωγέας έφτασε στην Κύπρο από τα κατεχόμενα. Μετά την απαγωγή, έμεινε κάποιες μέρες στις ελεύθερες περιοχές και μετά ξαναπέρασε στα κατεχόμενα.

Από εκεί πήγε στην Τουρκία προφανώς με σκάφος και στη συνέχεια πέρασε στα ελληνικά νησιά. Έκτοτε χάνονται τα ίχνη του, μέχρι που φτάνει στα ανατολικά της Νορβηγίας.

Πηγή: newsit.gr