Δικαιώθηκε η Μενεγάκη! Τσουχτερό πρόστιμο στην Τάνια Ιακωβίδου κάθε φορά που αναφέρει το όνομα της παρουσιάστριας

Δικαιώθηκε η Μενεγάκη! Τσουχτερό πρόστιμο στην Τάνια Ιακωβίδου κάθε φορά που αναφέρει το όνομα της παρουσιάστριας

Κάθε φορά που θα προφέρει το όνομα της Ελένης Μενεγάκη θα πρέπει να πληρώνει η Τάνια Ιακωβίδου, αφού το Μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας της επέβαλε χρηματική ποινή , δικαιώνοντας την παρουσιάστρια του Alpha που είχε καταθέσει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων σε βάρος της δημοσιογράφου και πρώην βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τα προσβλητικά σχόλια της τελευταίας, το περασμένο καλοκαίρι.

Μάλιστα, η χρηματική ποινή ανέρχεται στα 2.000 ευρώ!

Συγκεκριμένα, η Τάνια Ιακωβίδου είχε φιλοξενηθεί το περασμένο καλοκαίρι στην εκπομπή Αποκαλυπτικά και είχε αναφερθεί στην Ελένη Μενεγάκη, με χαρακτηρισμούς που την πρόσβαλαν, όπως έκανε η ίδια σαφές μέσω του δικηγόρου της Νίκο Αγαπηνό. Ο ίδιος μάλιστα είχε βγει λίγες μέρες αργότερα σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μένιο Φουρθιώτη αναφέροντας πως θα κατατεθούν ασφαλιστικά μέτρα κατά της Τάνιας Ιακωβίδου για απρεπείς χαρακτηρισμούς.

“Εμμέσως, αλλά και σαφέστατα υπήρξαν αναφορές από την δημοσιογράφο που έθιξαν ακόμη και την εντιμότητα της κυρίας Μενεγάκη”, είχε πει ο κ. Αγαπηνός, επισημαίνοντας πως η Ελένη Μενεγάκη δεν θέλει να κινηθεί νομικά ούτε απέναντι στον τηλεοπτικό σταθμό, ούτε και στην εκπομπή Αποκαλυπτικά, αλλά μόνο στον άνθρωπο που την έθιξε. “Δεν υπάρχει καμιά πρόθεση για να εισπράξει η κα Μενεγάκη το οποιοδήποτε ευρώ. Η βούληση που υπάρχει είναι να αντιμετωπιστεί το ζήτημα και να σταματήσουν οι κακόβουλες αναφορές στο πρόσωπό της και οποιοδήποτε χρηματικό ποσό οριστεί θα διατεθεί σε κοινωφελή σκοπό”, είχε τονίσει.

Λίγους μήνες μετά, η υπόθεση έφθασε στις δικαστικές αίθουσες και η Ελένη Μενεγάκη… δικαιώθηκε! Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Espresso, η δικαστική απόφαση αναφέρει πως η Τάνια Ιακωβίδου είχε σχολιάσει την αποχώρηση του συνεργάτη της Ελένης Μενεγάκη, Γρηγόρη Γκουντάρα και “αναφέρθηκε στο πρόσωπο της αιτούσας με τρόπο συκοφαντικό, εξυβριστικό και με χαρακτηρισμούς προσβλητικούς της προσωπικότητας και της επαγγελματικής της υπόστασης”.

“Συγκεκριμένα η καθ’ ης, αναφερόμενη στην αιτούσα έκανε λόγο για “γαϊδουρινή συμπεριφορά”, ότι “πέταξε σαν στυμμένη λεμονόκουπα” τον συνεργάτη της, ότι “τον θυσίασε ως Ιφιγένεια”, ότι “όταν αδειάζεις έτσι τους συνεργάτες σου σημαίνει πως είσαι killer δολοφόνος”…”, αναφέρει μεταξύ άλλων η δικαστική απόφαση.

Το συμπέρασμά είναι πως: “Πρέπει προσωρινά να επιβληθεί στην καθ’ ης η υποχρέωση να παραλείπει κάθε απαξιωτική, υβριστική και συκοφαντική συμπεριφορά σε βάρος της αιτούσας, προφορικά ή εγγράφως και με οποιονδήποτε τρόπο, είτε δια ζώσης, είτε μέσω εντύπων, τηλεόρασης, ραδιοφώνου, διαδικτύου και μέσων κοινωνικής δικτύωσης, γενομένης δεκτής της αίτησης ως βάσιμης και κατ’ ουσίαν σύμφωνα με τα οριζόμενα στο διατακτικό. Πρέπει επίσης να απειληθεί κατά της καθ’ ης χρηματική ποινή 2.000 ευρώ υπέρ της αιτούσας για κάθε μελλοντική διατάραξη της προσωπικότητάς της και παράβασης της παρούσας απόφασης”.

Πηγή: tlife.gr