Η εξομολόγηση της Βίκυς Χατζηβασιλείου: «Ο πατέρας μου ήταν υιοθετημένος»

Η εξομολόγηση της Βίκυς Χατζηβασιλείου: «Ο πατέρας μου ήταν υιοθετημένος»

Το προσωπικό «Πάμε Πακέτο» της γνωστής παρουσιάστριας

Κανείς δεν γνώριζε ότι η Βίκυ Χατζηβασιλείου έχει ζήσει μία ιστορία σαν αυτές που φιλοξενεί στην εκπομπή της «Πάμε Πακέτο». Η ίδια έκανε την αποκάλυψη στην εκπομπή Dot του ΣΚΑΙ και μίλησε ανοιχτά γι’ αυτό και την οικογένεια της.

«Ο πατέρας μου ήταν υιοθετημένος. Το σκηνικό το έχω ζήσει μέσα στο σπίτι μου. Και μάλιστα με δραματικές συνθήκες υιοθετημένος, διότι όταν ήρθαν από τον Πόντο, η γιαγιά μου ήταν μια πάρα πολύ ευκατάστατη γυναίκα, ο παππούς μου ήταν από μια πολύ μεγάλη οικογένεια στην Ορντού, από όπου ήρθαν οι άνθρωποι. Φαντάσου ότι η γιαγιά μου εκεί είχε πέντε υπηρέτριες και μπήκαν στα καράβια με τα εφτά παιδιά τους και η γιαγιά η Άννα πέθανε με το που έφτασαν, από την κακουχία.

Αυτά τα παιδάκια τα ορφανά μετά, το ένα πήγε από εδώ, το άλλο από εκεί και τον πατέρα μου τον υιοθέτησε ένας θείος του. Το Χατζηβασιλείου είναι το επίθετο του θετού του γονιού, δεν είναι το βιολογικό του επίθετο.
Κι εγώ έχω το όνομα της θετής μου γιαγιάς. Ευρυδίκη. Την γιαγιά μου τη βιολογική, την μητέρα του, την έλεγαν Άννα. Εγώ αναγνωρίζω σαν γιαγιά μου, που δεν την γνώρισα, αυτή που τον μεγάλωσε, όπως κι εκείνος σαν μάνα αναγνώριζε την Ευρυδίκη που τον μεγάλωσε.

Τι νομίζεις;  Δεν είναι τίποτα τυχαίο από αυτά που επιλέγουμε να κάνουμε στη ζωή μας. Η μεγάλη αδελφή κράτησε τα δύο και τα μεγάλωσε μόνη της τα αδελφάκια. Τα άλλα δύο ήταν σε μια άλλη θεία. Είχαν επαφές. Εγώ τα γνώρισα όλα τα εν ζωή αδέλφια του πατέρα μου. Ο πατέρας μου μας έλεγε αυτή την ιστορία με κάθε λεπτομέρεια. Τον πονούσε. Γιατί ήταν ένα παιδάκι τετράχρονο, το οποίο μόνο του είπε εγώ θα πάω με αυτό τον θείο. Σου λέει θα επιβιώσω. Κι έκανε την επιλογή του. Επιλογή ζωής. Θέλω να σου πω ότι αντιλαμβάνομαι απόλυτα τι γίνεται στην εκπομπή αυτή. Παρ’ όλ’ αυτά δεν παύει να είναι διδαχή. Πάντα διδάσκομαι από αυτά που ζω μέσα σε αυτό το σκηνικό που λέγεται εκπομπή «Πάμε Πακέτο», γιατί αντιλαμβάνεσαι ότι ποτέ δεν τελειώνουν τα δεινά τα ανθρώπινα».

Πηγή: protothema.gr