Το μωρό θαύμα που νίκησε τον θάνατο: Το μαχαίρωσαν και το έθαψαν ζωντανό (EIKONA)

Το μωρό θαύμα που νίκησε τον θάνατο: Το μαχαίρωσαν και το έθαψαν ζωντανό (EIKONA)

Είναι μία από τις ιστορίες που αν τις δεις στον κινηματογράφο δεν τις «αποδέχεσαι» ούτε ως σενάριο επιστημονικής φαντασίας.

Η πραγματικότητα ωστόσο είναι πολλές φορές πιο… ευφάνταστη και από την μεγαλύτερη υπερβολή της μεγάλης οθόνης.

Ένα επτά μηνών αγοράκι, ονόματι Αϊντίν, ρίχτηκε σε ένα ρηχό τάφο στην επαρχία Κον Καέν στην Ταϊλάνδη τον Φεβρουάριο, λίγες μόλις μέρες μετά τη γέννησή του. Είχε υποστεί τρομακτικούς τραυματισμούς με μαχαίρι πριν το πετάξουν στο έδαφος και το εγκαταλείψουν για να πεθάνει. Μια γυναίκα – βοσκός ωστόσο, που περνούσε από το σημείο, είδε το μικροσκοπικό πόδι του να προεξέχει από το έδαφος κάτω από ένα δέντρο και αφού πλησίασε, άκουσε το κλάμα του συνειδητοποιώντας ότι πρόκειται για ένα μωρό που είχε θαφτεί ζωντανό.

Η 53χρονη άρχισε μανιωδώς να σκάβει το χώμα με τα χέρια της έως ότου εμφανιστεί το τραυματισμένο νεογέννητο. Χωρίς την παραμικρή χρονοτριβή το μετέφερε στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες όπου οι γιατροί διέγνωσαν τις 14 μαχαιριές πάνω στο σώμα του. Το συμπέρασμα για το λόγο που είχε διασωθεί υπερβαίνει κάθε φαντασία: η πίεση από το χώμα πάνω στο σώμα του ήταν αυτή που απέτρεψε να υποστεί το αγοράκι θανάσιμη αιμορραγία!

Το τυχερό αγοράκι είναι πλέον έτοιμο να ξεκινήσει μια καινούρια ζωή, σε ένα τελείως διαφορετικό περιβάλλον. Αφού μεταφέρθηκε σε ορφανοτροφείο, εγκρίθηκε η υιοθεσία του από μια οικογένεια που ζει στη Σουηδία. Οι υπεύθυνοι λένε ότι έχουν γίνει όλοι οι απαραίτητοι έλεγχοι για να διασφαλιστεί ότι ο μικρός Αϊντίν πηγαίνει πλέον σε ένα ασφαλές σπίτι.

Η αστυνομία θεώρησε ως ένοχη της πράξης τη μητέρα του, η οποία εντοπίστηκε και κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας και εγκατάλειψης του παιδιού της.

«Στην αρχή νόμιζα ότι κάποιος είχε θάψει το κατοικίδιο του, αλλά αμέσως μετά διέκρινα το πόδι. Το μωρό είχε θαφτεί μπρούμυτα, δεν χωράει ο νους του ανθρώπου αυτό που αντίκρισα», δήλωσε η σωτήρας του μικρού Αϊντίν, Καχίτ Κρονγκούτ.

Το μωρό θαύμα που νίκησε τον θάνατο: Το μαχαίρωσαν και το έθαψαν ζωντανό (EIKONA)