Η τραγική ιστορία της οικογένειας Κουτσοκούμνη: Σε έξι μήνες «έφυγαν» πατέρας και κόρη

Η τραγική ιστορία της οικογένειας Κουτσοκούμνη: Σε έξι μήνες «έφυγαν» πατέρας και κόρη

 Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης δεν είπε ποτέ στην Έλμα ότι έπασχε από την ίδια ασθένεια όταν εκείνη έδινε την άνιση μάχη που τελικά έχασε στις 28 Αυγούστου 2017

Με την ίδια αξιοπρέπεια που έφυγε πριν από έξι μήνες η 33χρονη Έλμα Κουτσοκούμνη επέλεξε να αφήσει τη τελευταία του πνοή και ο 62χρονος πατέρας της Κωστάκης Κουτσοκούμνης, ο οποίος αποτέλεσε ένα μεγάλο κεφάλαιο του Κυπριακού Ποδοσφαίρου καθώς ήταν ο πρόεδρος της ΚΟΠ (Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου) από το 2001. Από τον περασμένο Δεκέμβριο νοσηλευόταν στην ιδιωτική κλινική «Ευαγγελίστρια» στο κέντρο της Λευκωσίας, απορρίπτοντας προτάσεις για νοσηλεία του σε μεγάλα ογκολογικά κέντρα του εξωτερικού, καθώς ήξερε ότι η κατάσταση του δεν επέτρεπε ελπίδες. Είχε πληροφορηθεί για την ασθένεια του πριν χάσει τη κόρη του στις 28 Αυγούστου 2017. Ωστόσο βρισκόταν συνεχώς δίπλα της μέχρι που άφησε τη τελευταία της ανάσα από τον καρκίνο που θα έπαιρνε και τη δική του ζωή λίγο αργότερα. Ο θάνατος της Έλμας, που πάλευε 11 χρόνια με τον καρκίνο επιβάρυνε και τη δική του κατάσταση. Ωστόσο ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης συνέχισε μέχρι τέλους να ασχολείται με τα διοικητικά της ΚΟΠ, διευθύνοντας την Ομοσπονδία και μέσα από το νοσοκομείο. Συντροφιά του, τους τελευταίους μήνες λίγοι συγγενείς και στενοί φίλοι που τον επισκέπτονταν παρακολουθώντας την πορεία προς το τέλος. Την περασμένη Κυριακή έπεσε σε κώμα και χθες στις επτά το απόγευμα άφησε τη τελευταία του πνοή.

Το μάθημα της Έλμας
Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης έλεγε στους φίλους του ότι πήρε πολλά μαθήματα από την κόρη του Έλμα που διαγνώστηκε με καρκίνο για πρώτη φορά στα 22 της. Μπήκε σε πρόγραμμα θεραπείας με νοσηλεία σε ογκολογικά κέντρα του εξωτερικού (κυρίως Γερμανία) και τα κατάφερε. Έχοντας κλείσει το κεφάλαιο της θεραπείας και με τις εξετάσεις να δείχνουν πως μπόρεσε να κερδίσει τη ζωή, προετοίμασε τον γάμο της, που αποτέλεσε ένα από τα κοσμικά γεγονότα της μεγαλονήσου. Η Έλμα αν και κόρη ενός από τους πλέον αναγνωρίσιμους ανθρώπους της Κύπρου, απέφευγε τη δημοσιότητα και προστάτευε την προσωπική της ζωή. Την ημέρα του γάμου της και ενώ γνώριζε ότι ήταν έγκυος είχε λιποθυμικό επεισόδιο. Λίγες μέρες αργότερα υποβλήθηκε σε εξετάσεις και διαπιστώθηκε πως ο καρκίνος είχε επανεμφανιστεί και μάλιστα είχε κάνει μεταστάσεις από τους λεμφαδένες. Αποφάσισε να δώσει ακόμα μία μάχη αλλά βρέθηκε μπροστά σε μία τραγική επιλογή. Ή θα υποβαλλόταν σε θεραπεία διακόπτοντας τη κύηση ή θα ρίσκαρε τη ζωή της για να γεννηθεί το παιδί της. Επέλεξε ενσυνείδητα το δεύτερο και γέννησε την κόρη της.

Η τραγική ιστορία της οικογένειας Κουτσοκούμνη: Σε έξι μήνες «έφυγαν» πατέρας και κόρη

Μιλούσαν για τον θάνατο

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης ξέροντας ότι η Έλμα έφτανε στο τέλος της σύντομης ζωής της έμεινε δίπλα της. Όπως λένε οι φίλοι του, που τον γνώριζαν καλά, η σχέση πατέρα-κόρης έγινε ακατάλυτη. Συζητούσαν τα πάντα. Ακόμα και για τον θάνατο. Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης δεν είπε στην Έλμα ότι πάσχει και αυτός από καρκίνο και θέλησε να την στηρίξει. Στάθηκε όρθιος και με αξιοπρέπεια αντιμετώπισε τον αξιοπρεπή πρόωρο θάνατο της κόρης του. Ο ίδιος δεν είχε χρόνο να παλέψει. Οι γιατροί δεν του έδιναν ελπίδες. Γνωρίζοντας ότι το τέλος ήταν κοντά, προετοίμασε την αναχώρηση του από τη ζωή ως τη τελευταία λεπτομέρεια. Κοντά του και ο γιος του που σπουδάζει στις ΗΠΑ και τις τελευταίες μέρες βρέθηκε στην Κύπρο δίπλα στο πατέρα του. Η κηδεία του θα γίνει τη Πέμπτη.

Η τραγική ιστορία της οικογένειας Κουτσοκούμνη: Σε έξι μήνες «έφυγαν» πατέρας και κόρη
Ένα με το ποδόσφαιρο
Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης άρχισε την εμπλοκή του στα διοικητικά της ΚΟΠ το 1997. Το 1994 ως εκπρόσωπος του ΑΠΟΕΛ ορίστηκε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΟΠ και εξελέγη στη θέση του Α΄ αντιπροέδρου και ταυτόχρονα στη θέση του προέδρου των Εθνικών ομάδων υπό την προεδρία του Μάριου Λευκαρίτη που ήταν μέλος της UEFA.

Το 1998, με εισήγηση του Λευκαρίτη δημιουργήθηκε η θέση του Αναπληρωτή προέδρου λόγω της έντονης ενασχόλησης του ίδιου με την UEFA με τον κ. Κουτσοκούμνη να εκλέγεται στη θέση αυτή. Το 2001, με την αποχώρηση του κ. Λευκαρίτη, στην προεδρία της ΚΟΠ  εξελέγη πρόεδρος, θέση την οποία κατείχε μέχρι χθες.

Ο Κωστάκης Κουτσοκούμνης συμμετείχε ενεργά σε επιτροπές της UEFA από το 1996 ενώ πρόσφατα είχε επαναπροσδιοριστεί στη θέση του Α’ αντιπροέδρου στην επιτροπή Hat Trick η οποία δημιουργήθηκε το 2003 από την UEFA με στόχο την οικονομική ενίσχυση και την στήριξη των Ομοσπονδιών μελών της για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου.

Ήταν μεγαλομέτοχος και Εκτελεστικός πρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας «Μινέρβα».

Πηγή: protothema.gr