Πώς επιλέγουν οι άνδρες τη μάνα των παιδιών τους

Πώς επιλέγουν οι άνδρες τη μάνα των παιδιών τους

Ξεχάστε το μεγάλο στήθος και τα ψηλά πόδια.

Όταν ένας άντρας αναζητά τη γυναίκα που θα μεγαλώσει τα παιδιά του, η λέξη-κλειδί είναι «ευφυΐα».

Ο εξελικτικός βιολόγος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ, David Bainbridge, υποστηρίζει ότι η ευφυΐα δείχνει, για τους άνδρες, αν μια γυναίκα είναι κατάλληλη για να γίνει υπεύθυνη μητέρα, ενώ επιπλέον υποδηλώνει ότι έχει ανατραφεί από έξυπνους γονείς και έχει λάβει την απαραίτητη φροντίδα, κατά την παιδική ηλικία, άρα έχει καλύτερη σωματική και ψυχική υγεία. Ο Bainbridge δεν είναι ο μόνος που υποστηρίζει αυτήν την ιδέα, καθώς πολλές έρευνες έχουν καταλήξει στο ίδιο συμπέρασμα.

Όσον αφορά στα υποτιθέμενα «ελκυστικά θηλυκά χαρακτηριστικά», όπως τα μακριά πόδια και το μεγάλο στήθος, σύμφωνα με τον ίδιο, οι άνδρες δεν δίνουν σημασία, όταν αναζητούν τη γυναίκα με την οποία θα κάνουν οικογένεια.

Οι άνδρες ενδιαφέρονται για τη συμμετρία των χαρακτηριστικών, διότι υποδηλώνουν ότι η πιθανή σύντροφος είναι νέα, υγιής και έχει σταθερά γονίδια. Κατά συνέπεια, δεν τους ενδιαφέρει ούτε το μέγεθος του στήθους της, αφού είναι σπάνια συμμετρικό. Επίσης αδιαφορούν για το αν τα πόδια είναι ψηλά. Ο πιο σημαντικός παράγοντας είναι να είναι ίσια, καθώς η ανομοιομορφία παραπέμπει σε αναπτυξιακά προβλήματα.

Πηγή: liveit.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ