9 βασικοί κανόνες του Φενγκ Σούι για την κρεβατοκάμαρά σας!

9 βασικοί κανόνες του Φενγκ Σούι για την κρεβατοκάμαρά σας!

Η κρεβατοκάμαρα είναι ο πιο προσωπικός σας χώρος στο σπίτι γι΄ αυτό πρέπει να της δείχνετε τη δέουσα σημασία. Καθένας από εσάς την διακοσμεί με τον δικό του τρόπο ώστε να νιώθει άνετα και να μπορεί να χαλαρώσει.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη φιλοσοφία του φενγκ σούι, η διακόσμηση πρέπει να στοχεύει στη δημιουργία μιας αρμονίας ανάμεσα σε εσάς και το χώρο. Η ειδικός στις αρχές αυτής της φιλοσοφίας Κάθριν Μπρόφι, εξηγεί τα «πρέπει» και τα «δεν πρέπει» στη κρεβατοκάμαρά σας:

Μην αποθηκεύετε τίποτα κάτω από το κρεβάτι
Κάθε ένα από τα αντικείμενα έχει τη δική του ενέργεια. Σύμφωνα με την ειδικό, τα αντικείμενα που αποθηκεύονται κάτω από το κρεβάτι, ακόμα κι αν πρόκειται για σεντόνια και κουβέρτες, εμποδίζουν τη δική σας ενέργεια να απελευθερωθεί και να κινηθεί την ώρα του ύπνου.

Απαλλάξτε το χώρο από άχρηστα αντικείμενα και σκουπίδια
Το πρώτο πράγμα που θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε ένα χαλαρό, ήρεμο και γαλήνιο περιβάλλον στην κρεβατοκάμαρα, είναι η απαλλαγή από άχρηστα αντικείμενα και σκουπίδια, με λίγα λόγια η καθαριότητα και τακτοποίηση του. Βγάλτε τα ρούχα από την ντουλάπα, για να τα συμμαζέψετε ξανά και να τα βάλετε σε τάξη. Σκουπίστε το πάτωμα, ακόμα και κάτω από το κρεβάτι. Βελτιώστε τη διάθεση σας, πετώντας πράγματα που δεν αγαπάτε πια, όπως τα ρούχα που δεν φοράτε πια και μπορείτε να τα δωρίσετε σε ανθρώπους που τα έχουν ανάγκη.

Μην ζείτε με το παρελθόν
Σύμφωνα με την Μπρόφι, το παρελθόν μπορεί να διαταράξει την ηρεμία του παρόντος. Αν υπάρχουν έπιπλα και άλλα στοιχεία που σας θυμίζουν ένα χωρισμό ή άλλα άσχημα οικογενειακά περιστατικά του παρελθόντος, σκεφτείτε την αρνητική ενέργεια που σας διοχετεύουν.

Σκεφτείτε πρακτικά όταν διαμορφώνετε το χώρο
Ο πρακτικός συνδυασμός των επίπλων και των υπόλοιπων διακοσμητικών στοιχείων, αυξάνει τις δυνατότητες για ηρεμία και ξεκούραση μέσα στην κρεβατοκάμαρα. Σκεφτείτε αν υπάρχει αρκετός χώρος για να κινηθείτε ελεύθερα και στις δυο πλευρές του κρεβατιού, αν το ύψος του είναι κατάλληλο, ακόμα και αν οπτικά ο χώρος μοιάζει φιλόξενος.

Μην παραλείπετε το κεφαλάρι του κρεβατιού
Ακόμα κι αν πρόκειται για αυτοσχέδια κατασκευή, το κεφαλάρι του κρεβατιού δίνει την αίσθηση της ασφάλειας και της προστασίας στο άτομο που κοιμάται.

Διορθώστε οτιδήποτε δεν λειτουργεί
Η Κάθριν Μπρόφι συμβουλεύει να φτιάξετε μια λίστα με όλα εκείνα τα πράγματα που δεν λειτουργούν πια, όπως το ξυπνητήρι σας και αντί να τα διατηρείτε ως διακοσμητικά, να φροντίσετε για την επισκευή τους και μάλιστα σε ορισμένο χρονικό διάστημα, ώστε να μην το ξεχάσετε ξανά.

Ρυθμίστε την ένταση των φώτων με ντίμερ
Ο φωτισμός έχει τεράστια επίδραση στη διάθεση ενός ανθρώπου, αλλά και την ενέργεια του. Ρυθμίστε την ένταση του μέσα στην κρεβατοκάμαρα με ντίμερ ή αλλιώς ροοστάτη.

Μην κρεμάτε πολλούς καθρέφτες
Οι καθρέφτες αντανακλούν ενέργεια και φως. Αν τους κρεμάσετε απέναντι από το κρεβάτι, ώστε βλέπετε τη φιγούρα σας όταν κοιμάστε, αυτό μπορεί να είναι ενοχλητικό. Το ίδιο μπορεί να συμβεί κι αν τους κρεμάσετε απέναντι από το παράθυρο, αφού η αντανάκλαση του φωτός θα είναι μεγάλη.

Επενδύστε στην άνεση
Όσο πιο άνετο είναι το κρεβάτι σας, τόσο πιο αναπαυτικός είναι ο ύπνος και τόσο πιο ξεκούραστες και ξεκούραστοι νιώθετε. Μην διστάσετε να επενδύσετε χρήματα σε ένα καλό και ποιοτικό ανατομικό στρώμα.
Πηγή: bovary.gr