Σωτήρης Κοντιζάς: Φωτογραφίζεται με τη 2,5 ετών κόρη του και δηλώνει: «Ήμουν χοντρούλης»

Σωτήρης Κοντιζάς: Φωτογραφίζεται με τη 2,5 ετών κόρη του και δηλώνει: «Ήμουν χοντρούλης»
 Μια ιδιαίτερη φωτογράφιση έκανε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

Ο σεφ που γνωρίσαμε ως κριτής στο MasterChef φωτογραφίζεται για την «Καθημερινή» με την κόρη του Αριάννα – Τσιχίρο και μιλάει για όλα. Απαντά για τον διαγωνισμό μαγειρικής, την κόρη του αλλά και γιατί παράτησε την καριέρα του στα οικονομικά.

«Νομίζω ότι με ρωτούν γιατί έχει να κάνει με τον τρόπο που ο κόσμος αντιλαμβάνεται τις σπουδές, σαν αυτό το πέπλο ασφαλείας που είναι πρωτοφανές να απαρνιέσαι. Εμένα όμως ανέκαθεν μου άρεσε να κάνω κάτι με τα χέρια. Μου αρέσουν αυτά τα επαγγέλματα. Είναι πολύ δύσκολο να βρεις πια έναν καλό αλουμινά, έναν καλό μαρμαρά. Τα προτιμώ από τα πιο φαντεζί, όπως κάποιον με κουστούμι που κλείνει συμφωνίες» απάντησε γιατί εγκατέλειψε τα οικονομικά για να αφοσιωθεί στις κουζίνες.

Όσο για την σχέση του με το φαγητό σημείωσε: «Λάτρευα το φαγητό, ήμουν χοντρούλης. Η πιο έντονη ανάμνηση μου είναι το εξοχικό του νονού μου στη Θεσσαλονίκη, που είχε ντοματιές, κι εγώ περίμενα πώς και πώς τα καλοκαίρια για να φάω ντομάτες κατευθείαν από το μποστάνι» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Σωτήρης και συνεχίζει «Θεωρούσα τίμιο, εφόσον μου αρέσει το φαγητό, να μάθω και πώς γίνεται. Ήθελα να φύγει αυτό το απωθημένο από τη μέση, να το δοκιμάσω και να φύγει από τη μέση. Δεν ήθελα να είμαι από αυτούς που λένε αχ, θα είχα γίνει καλός μάγειρας, όπως λέω εγώ τώρα θα ήμουν καλός τενίστας και έχω παίξει τένις μία φορά».

Όσον αφορά το Master Chef και αν θα δήλωνε συμμετοχή: «Όχι! Είναι ένα shortcut. Αν το είχα κάνει, δεν θα είχα πιέσει τον εαυτό μου στα όρια του στις κουζίνες όπου δούλεψα, δεν θα είχα τις γνώσεις, την υπομονή και τη συνέπεια. Ιδανικά τα παιδιά του Master Chef θα πρέπει να περάσουν και από αυτές. Πόσα, όμως, θα το κάνουν;»