Ωστόσο, η σπουδαία πρωτοβουλία «σκοντάφτει» σε αγκυλώσεις του ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα Παραπολιτικά, η δωρεά, ύψους 40.000 ευρώ, έχει «κολλήσει», εδώ και σχεδόν πέντε μήνες, στη γραφειοκρατία. Το έργο έχει κοστολογηθεί από προηγούμενες μελέτες στα 140.000 ευρώ και ο ANT1 επιδίωξε να αξιοποιήσει δικό του συνεργείο, με επικεφαλής τον Σπύρο Σούλη, προκειμένου να μειώσει το συνολικό κόστος της ανακατασκευής και έτσι να καλύψει εξ’ ολοκλήρου το ποσό, με τα 40.000 ευρώ να προέρχονται από την δωρεά Μαυρίδη και τα υπόλοιπα 100.000 από χορηγούς που θα έβρισκε ο σταθμός.

Ο Γιώργος Μαυρίδης θέλησε με μία μακροσκελή ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook να εξηγήσει τι ακριβώς συνέβη με τη δωρεά του, τους ακριβείς όρους της συμμετοχής του στο reality επιβίωσης, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει για πρώτη φορά και τι θα έκανε το έπαθλο των 150.000 ευρώ αν τυχόν το κέρδιζε. Διαβάστε την ανάρτηση του Γιώργου Μαυρίδη: «Επειδή τις τελευταίες ημέρες εγινε θέμα στα ΜΜΕ η συμμετοχή μου στο Nomads και κατ´επέκταση η δωρεά στο ΑΧΕΠΑ, νομίζω ότι ο μόνος που μπορεί και πρέπει να διηγηθεί την ιστορία από την αρχή είμαι εγώ.

Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής δεν είχα ποτέ την διάθεση να μάθει κάνεις τίποτα και ο μόνος λόγος που γνωστοποιήθηκε στο τελευταίο επεισόδιο του Nomads ήταν καθαρά επειδή μου ζήτησε το κανάλι να το κάνω, προφανώς πάλι καλά που έγινε έτσι γιατί κάποιες φορές η δημοσίευση μια τέτοιας ιστορίας λειτουργεί καλύτερα και απο την υπογραφή σου σε ενα συμβόλαιο. Αυτό που ακούσατε και μάθατε τότε ήταν το 1% της ιστορίας, σήμερα 6 μήνες μετά νομίζω είναι αναγκαίο να διηγηθώ το υπόλοιπο 99%. Επιτρέψτε μου λοιπόν να ξεκινήσω την ιστορία από την αρχή για να καταλάβετε πάνω από όλα τον τρόπο σκέψης μου σαν άνθρωπος και έπειτα για να ξεκαθαρίσει το τοπίο και να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Ολα ξεκίνησαν τον Ιουνίο του 2017 όταν ολοκληρώσαμε τον πρώτο κύκλο της εκπομπής «Στο Δρομο».

Βρέθηκα στα γραφεία του ALPHA να συζητήσω το μέλλον της συνεργασίας μας, το κανάλι με τον τρόπο του μου έδειξε ότι δεν επιθυμεί να συνεχίσουμε και μου άνοιξε την πόρτα της εξόδου. Η απογοήτευση μου ήταν μεγάλη. Την εποχή που δεν είχε πάρει άδεια το κανάλι και το καράβι έμπαζε νερά, εγώ δεν πήδηξα, ήμουν εκεί να το στηρίξω, παροτι ήμουν σε πολύτ καλό φεγγάρι μετά το τέλος του World Party και έχοντας στα χέρια μου προτάσεις, δεν τους άφησα. Οι άνθρωποι που δούλευαν εκει ήταν φίλοι μου και τους φίλους μου εχω μάθει να τους στηρίζω στα δύσκολα. Εμφανώς στεναχωρημένος απο την εξέλιξη και έχοντας ενδιαφέρον από τον ΑΝΤ1 για το ενδεχόμενο συνεργασίας μας δέχτηκα να τους συναντήσω από κοντά, έκλεισα ραντεβού να μιλήσω με τους ανθρώπους εκεί. Δεν θα ξεχάσω ποτέ εκείνο το απόγευμα που πέρασα το γραφείο του κ. Λάτσιου.

Ξεκίνησε η συζήτηση με την πρόταση να γίνω ο δεύτερος παρουσιαστής του Nomads αφού ο Γρηγόρης θα ήταν στις Φιλιππίνες. Το πλάνο που είχαν στο μυαλό τους ήταν να βγαίνει από την Αθήνα live ένα επεισόδιο την εβδομάδα και να δείχνει ζωντανά την εξέλιξη του παιχνιδιού. Η απάντηση μου ήταν αρνητική πριν ακόμα ξεκινήσει η συζήτηση σε ότι αφορά το περιεχόμενο του ριαλιτι επιβίωσης. Στο παρελθόν ήμουν κατηγορηματικός σε ότι είχε να κάνει με τα συγκεκριμένα format και ειχα εκφραστεί και δημόσια για αυτό.

Ο ΑΝΤ1 ήθελε πολύ να συνεργαστούμε και μου το έδειξε με κάθε τρόπο. Έτσι μου έγινε η πρόταση αφού δεν θέλω την παρουσίαση, να μπω στο παιχνίδι ως παίκτης αφού πίστευαν ότι ταίριαζε πολύ στο προφίλ μου ως νομάς. 5.000 ευρώ την εβδομάδα ήταν η πρόταση για να μπω ως παίχτης στο Nomads. Νούμερο που δεν μου είχε προταθεί ποτέ μέχρι εκείνη την στιγμή στην τηλεόραση παρότι συμμετείχα 4 χρόνια σε εκπομπές.

Έφυγα με την πρόταση ώστε να σκεφτώ και να απαντήσω όσο πιο σύντομα γινόταν. Δεν σας κρύβω ότι εκείνο το βράδυ το κεφάλι μου έγινε πουρές, από την μια είχα ενα κανάλι να μου ανοίγει την πόρτα της εξόδου και από την άλλη ένα άλλο να μου κάνει την καλύτερη οικονομική πρόταση μέχρι σήμερα. Σκεπτόμενος ότι τα τελευταία 2 χρόνια με είοχαν πλησιάσει από παρομοιες εκπομπές τότε άρχισα να πιστεύω ότι μάλλον θα ήμουν ικανός για κάτι τέτοιο. Από την άλλη, δεν μπορούσα να φανταστώ ότι μπορεί ένας άνθρωπος να αμοιβεται τόσο καλά και ότι θα έπρεπε να το εκμεταλλευτώ με τον τρόπο που μόνο εγώ ξέρω. Το έβαλα απο εδώ, το έβαλα απο εκεί και δεν χωρούσε πουθενά μέσα στο κεφάλι μου, κατέληξα ότι αν ειναι να φύγω μια μέρα από αυτό τον χώρο τουλάχιστον να αφήσω κάτι πίσω μου, έτσι κι αλλιώς πιστεύω ότι υπάρχει ημερομηνίας λήξης σ αυτό τον χώρο. Πήρα τηλέφωνο τους γονείς που κάνουμε δράσεις μάζι και τους ρώτησα αν υπάρχει κάτι μεγάλο να κάνουμε.

Θεώρησα ότι έχουμε μια καλη ευκαιρία να μαζέψουμε χρήματα πιο εύκολα από το να κάνουμε τατουάζ όλη μέρα. Η απάντηση ήταν μια…. Γιώργο η παιδιατρική πτέρυγα του ΑΧΕΠΑ θέλει ανακαίνιση έχει τα χάλια της. Ξεκίνησα τα τηλέφωνα και πρώτα απ´ολους πήρα έναν άνθρωπο που σέβομαι και εκτιμώ βαθύτατα, τον κ. Ανδρέα Γιαννόπουλο, διευθυντή στην παιδιατρική πτέρυγα του ΑΧΕΠΑ. Έναν γιατρό που βοηθάει παιδιά, γονείς, γιατρούς και πολλές φορές το κάνει με προσωπικό του κόστος. Συγκεκριμεέα μου είπε: «Γιώργο η πτέρυγα για να ανακαινιστεί κοστίζει 140.000 ευρώ, εχω μαζέψει απο επιδοτήσεις 70.000€ χρειαζόμαστε αλλα τοσα, αν έχεις την δυνατότητα, αυτο είναι που εχουμε απόλυτη ανάγκη». Με αυτές τις κουβέντες πήγα την επόμενη κιόλας μέρα στον ΑΝΤ1 και τους ζήτησα το εξής: Μου προτείνετε 5 την εβδομάδα, αν τα καταφέρω και μείνω 3 μήνες θα σας κοστίσω 60, αν με θέλετε τόσο πολύ στο πρότζεκτ που λέγεται Nomads, μην με δείτε σαν αμειβόμενο, δώστε μου όλο το ποσό να κάνω ανακαίνιση την πτέρυγα.

Γνωρίζοντας ότι ο ΑΝΤ1 έχει ταμείο εταιρικης κοινωνικης ευθυνης και βοηθάει, σκέφτηκα ότι θα ήταν εφικτό να συμπληρωθεί το ποσο από εκεί ώστε να γίνει η ανακαίνιση με την προϋπόθεση οτι εγω θα μπω και θα βάλω τα δυνατά μου, θα προπονήθω σκληρά και θα φτάσω όσο πιο μακριά μπορώ για να σας αποζημίωσω. Νομίζω ότι το κατάφερα με το παραπάνω. Η διοίκηση του σταθμού απαντησε άμεσα. «Δώστε του ότι χρειάζεται είμαστε μαζι του» Και κάπου εδω ξεκινάει όλη η ιστορία , πηγαίνω στο ΑΧΕΠΑ και αρχίζω να κάνω καταγραφή στο τι χρειαζόμαστε για να φτιάξουμε την πτέρυγα. Κάτι που γνωρίζουν λίγοι άνθρωποι είναι ότι κατασκευαστικα μπορώ να φτιάξω τα πάντα, εχω την τεχνογνωσία και τα συνεργεία να φτιάξω μια πολυκατοικία από τα θεμέλια, το κάνω 15 χρόνια με τα μαγαζιά μου και ξέρω ακριβώς τι χρειάζεται, θα μπορούσα άνετα να το ασκώ ως επάγγελμα και να εχω φτιάξει μια κατασκευαστική εταιρεία αλλά προτιμώ να το κάνω μόνο για προσωπική μου χρήση.

Με μια πρώτη ανάγνωση του χώρου καταλαβαίνω ότι αυτό μπορεί να φτιαχτεί με τα μισά, αντιλαμβάνομαι ότι η τιμή ενός εργολάβου που αναλαμβάνει το έργο, έχει το προαπαιτούμενο κέρδος για την εταιρεία του και καλά κάνει, απλά εμένα εκείνη την στιγμή δεν με ένοιαζε, ηθελα το έργο να γίνει σωστά με το λιγότερο κόστος και τα οφέλη των παιδιών του νοσοκομείου να τριπλασιαστούν. ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΣ ΩΡΙΜΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΩ ΟΛΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΑ ΜΕ ΤΥΧΟΝ ΚΕΡΔΗ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΤΟΥ ΣΤΟΧΟΥ ΜΟΥ.

Τα βάζω κάτω και ξεκινάω την δουλειά από την αρχή, δεν συμβιβάζομαι με τα 60 και δεν δέχομαι κέρδη κατασκευάστηκα για ΚΑΝΕΝΑΝ. Ρώτησα τον κο. Γιαννόπουλο αν μπορώ να κάνω την ανακαίνιση ο ίδιος χωρίς απλά να δώσω τα χρήματα σα δωρεά, η απάντηση ήταν θετική. Επικοινώνησα με την κα. Παπαμερη του ΑΝΤ1 που μέχρι εκείνη στην στιγμή ειχε αναλάβει να με βοηθήσει στο έργο και της πρότεινα, να έρθει σε επαφή με τον κύριο Σπύρο Σούλη που ειναι αρχιτέκτονας ώστε να αναλάβει εκείνος το έργο για λογαριασμό μου. Ένας άνθρωπος που το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν και το κανάλι τον εμπιστεύεται. Ρίχνω την ιδέα να γίνει μια μικρή τηλεταινία, τύπου ντοκιμαντέρ, να την παρουσιάσει ο ίδιος ο Σπύρος και μ αυτό τον τρόπο να αναδειχθούν τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Έτσι θα είχαμε την δυνατότητα να σταθούν δίπλα μας χορηγοί ωστε να βοηθησουν να φτιάξουμε ολη την πτέρυγα από την αρχή και να βγει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα όσο και αν ήταν το κόστος. Ο ΑΝΤ1 είναι σύμφωνος, ο Σπύρος το ίδιο και κατόπιν συναντησης του Κ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ με τους υπεύθυνους του ΑΝΤ1 πήραμε το πράσινο φως και δώσαμε τα χέρια. Η ανακαίνιση θα γινόταν με ιδιωτική πρωτοβουλία. Ολα παίρνουν τον δρόμο τους, το κέρδος και το όφελος του νοσοκομείου από ολη αυτή την ιστορία είναι το εξής. (140 χιλιάρικα που κόστιζε η ανακαίνιση και τα 70 μαζεμένα στο ταμείο που μπορούν να γίνουν μηχανήματα πάμε στα 210 χιλιάρικα. 210 χιλιάρικα φίλε μου το όφελος.

Το επόμενο μου βήμα είναι το παιχνίδι, προπονούμαι σκληρά ολο το καλοκαίρι, εχω βάλει στόχο να μπω και να το πάρω, να κερδίσω τα 150.000€ που είναι το έπαθλο και να κάνω εναν ξενώνα για τους γονείς που κοιμούνται στους διαδρόμους στις καρέκλες και στα αυτοκίνητα τους. Οσοι έχουν παιδιά σε νοσοκομεία ξέρουν καλα τι λέω, είναι δύσκολο να είσαι απο επαρχία και να έχεις το παιδί σου 3 μήνες στο νοσοκομείο για χημείοθεραπείες. Ο στόχος μου πλέον είναι πολύ μεγαλύτερος, αυτό ήθελα, αυτό έβαλα σκοπό της ζωής μου να πετύχω….. Και πάμε τωρα στις υπογραφές, έχω μια πολύ σοβαρή ρήτρα απο το κανάλι να μην αποχωρήσω οικειοθελώς, ότι και να γινόταν στο παιχνίδι θα μπορούσα να φύγω μόνο αν χάσω στο παιχνίδι ή τραυματιστω για να ισχύει η συμφωνία μας και ήταν και το λογικό.

Επρεπε να τιμήσω τον λόγο μου, δεν ήθελα να κορόιδεψω κανέναν, ημουν εκεί γιατί πίστεψα στον εαυτό μου δεν αγαπάω τα λόγια αλλά τις πράξεις. Δεν υπήρχε περίπτωση να κάνω ούτε βήμα πίσω. Υπογράφω και ζητάω απο το κανάλι να μην μαθευτεί τίποτα για να είμαι δίκαιος προς τους αντιπάλους μου στο παιχνίδι. Όπως είπα και στην αρχή το κανάλι μου ζήτησε να το αποκαλύψω, είχαν τους λόγους τους και το σεβάστηκα.

Τους βάζω κι εγώ όμως μια ρήτρα, σε περίπτωση που αποτύχει η εκπομπή και πρέπει να κοπεί στον μήνα πάνω, να πάρω ένα τυπικό πόσο ώστε να το αξιοποιήσω στο νοσοκομείο. Το ποσό είναι 40.000 ευρώ είναι μια τυπική ρήτρα, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική αξία αμοιβής και αποτυπώνετε στο συμβόλαιο σαν το ποσό δωρεάς, πρώτον για φορολογικούς λόγους μην τυχόν και χρειαστεί να φορολογηθώ και από πάνω και δεύτερον να είμαι καλυμμένος αν πάει κάτι στραβά ώστε να τελειώσω τον σκοπό μου. Φτάνουμε στο τέλος της ιστορίας, το αγκάθι είναι ένα, το νοσοκομείο είναι κρατικό, δεν μπορεί να υπάρξει χορηγία από καμιά εταιρεία, η αν υπάρχει να μην φαίνεται ως χορηγία, αλλά μόνο απο φυσικό πρόσωπο, δεν μπορεί δηλαδή μια αλυσίδα καταστημάτων η μια εταιρεία να διαφημιστεί μέσα από μια δωρεά και εκεί υπάρχει στοπ. Το θέμα ειναι γραφειοκρατικό και μόνο οι υπεύθυνοι μπορούν να με βοηθήσουν. Εκεί κόλλησε το έργο μέχρι και τώρα που μιλάμε και προσπαθώ 2 μέρες τώρα να γράψω αυτό το κείμενο να εξηγήσω στον κόσμο τι έχει συμβεί.

Λίγο πριν κοινοποιήσω αυτό το κείμενο χτύπησε το τηλέφωνο μου, το υπουργείο υγείας προσφέρθηκε να με βοηθήσει να ξεπεράσω τα προβλήματα ώστε να γίνει το έργο με κάθε τρόπο και να είναι ο σωστός απο όλες τις πλευρές ώστε να μην υπάρχει ούτε ένα ψεγάδι σ αυτή την προσπάθεια. Μου εξήγησαν ότι το κόλλημα έχει να κάνει γιατί στο παρελθόν με τις δωρεές υπήρχαν βρωμιές και αποφάσισαν να το ελέγχουν με κάθε τρόπο. Το καλό σε όλη την υπόθεση είναι ένα, ότι έγινε γνωστή μια ιστορία και στο τέλος θα βγει κάτι όμορφο από αυτό και ελπίζω να έχουμε ένα αίσιο τέλος.

Έτσι κι αλλιώς πλέον δεν μπορεί να γίνει και αλλιώς αφού έχει πάρει τέτοια έκταση το θέμα. Φτάσαμε Μάιο του 2018. Σχεδόν ένα χρόνο τώρα δουλεύω γι αυτό το έργο και δεν θα σταματήσω μέχρι να το πετύχω. Αυτά είχα να σας πω φίλοι μου, αυτή είναι η ιστορία και έπρεπε να την μάθετε μόνο από μένα. Σας ευχαριστώ όσοι κάτσατε να το διαβάσετε και ελπίζω να καταλάβατε τι έχει γίνει. Κλείνοντας θέλω να πω δυο λόγια που αφορούν εμένα σαν άνθρωπο γιατί τα τελευταία χρόνια ακούω πάρα πολλά αλλά δεν απαντάω.

Να ξέρετε ότι υπάρχουν φορές που κάποιες πράξεις πρέπει να γίνονται γνωστές γιατί έτσι τους δεσμεύεις και δεν μπορούν να κάνουν πίσω. Δεν είναι απαραίτητο να υπάρχει συμφέρον προσωπικό απο πίσω. Είπαμε, το 1% θα γίνετε γνωστό το 99% δεν θα μαθευτεί.

Φυσικά σαν αυτή την ιστορία υπάρχουν κι άλλες, όπως αυτή που εξηγεί το πως ξεκίνησε το World party και γιατί τελείωσε. Υπάρχει και αυτή που λέει τι έζησα 3 μήνες στο Nomads και τι έγινε εκεί, αλλά προς το παρόν λέω να τα κρατήσω για μένα και τους δικούς μου ανθρώπους. Κάποια στιγμή θα πρέπει να υπερασπιστώ τον εαυτό μου και να τα γράψω, απλά δεν ξέρω το πότε θα γίνει. Γι’αυτό καλύτερα να είστε λίγο πιο προσεκτικοί στο τι γράφετε και λέτε γιατί θα βρεθείτε προ εκπλήξεως.

Το κείμενο αυτό γράφτηκε με διάθεση χωρίς να θέλω θίξω κανέναν αλλά να είμαι ξεκάθαρος σε όλους. Αυτά τα λίγα από εμένα καλή συνέχεια σε όλους και να έχετε υγεία πάνω απο όλα. Γιώργος Μαυρίδης». Δείτε την ανάρτησή του.

Πηγή:tilestwra.com