Η Νάντια Μουρούζη σπάει τη σιωπή της: «Ο λόγος που έφυγα από την Ελλάδα ήταν ότι είχα υποστεί έντονη βία»

Η Νάντια Μουρούζη σπάει τη σιωπή της: «Ο λόγος που έφυγα από την Ελλάδα ήταν ότι είχα υποστεί έντονη βία»

“Πήρα την απόφαση το 2014. Είπα «Νάντια, ήρθε η στιγμή ν’ αλλάξεις τη ζωή σου». Ο λόγος που έφυγα από την Ελλάδα ήταν ότι είχα υποστεί έντονη βία…”.

Μετά από δώδεκα χρόνια δίνει την πρώτη της μεγάλη συνέντευξη  και εξηγεί γιατί αποφάσισε να εγκαταλείψει την Ελλάδα, ομολογώντας ότι αυτή ήταν η καλύτερη απόφαση που έχει πάρει μέχρι σήμερα στη ζωή της.

Αυτά και άλλα πολλά αποκαλύπτει στο περιοδικό Down Town σε μια κατάθεση ψυχής.

Η ηθοποιός δεν δίνει συχνά συνεντεύξεις γιατί το θεωρεί περιττό. «Αν δεν έχω να πω για μια νέα δουλειά, το θεωρώ περιττό να βγω να μιλήσω. Η τελευταία μου συνέντευξη ήταν με αφορμή ένα έργο. Όπως έλεγε και ο Αρτώ, ηθοποιός και θεωρητικός του μοντέρνου θεάτρου, για το περιοδικό του: «το περιοδικό αυτό δεν είναι ούτε εβδομαδιαίο ούτε μηνιαίο ούτε τίποτ᾽ άλλο. Θα βγαίνει όταν έχουμε κάτι να πούμε», αναφέρει.

Τα τελευταία χρόνια έχει εγκαταλείψει την χώρα μας και κατοικεί στο Παρίσι. Αν και δε θέλει να γίνει συγκεκριμένη αποκαλύπτει για πρώτη φορά πως έχει πέσει θύμα βίας και πως αποφάσισε να αναγεννηθεί όταν ένιωσε πως έφτασε στο σημείο μηδέν. «Πήρα την απόφαση το 2014. Είπα «Νάντια, ήρθε η στιγμή ν ᾽αλλάξεις τη ζωή σου». Ο λόγος που έφυγα από την Ελλάδα ήταν ότι είχα υποστεί έντονη βία – μην με ρωτήσεις σε παρακαλώ περισσότερα γι΄αυτό, δεν θα ήθελα να επεκταθώ – και αμέσως μετά ήρθε ο θάνατος της μητέρας μου, με την οποία ήμουν πολύ δεμένη. Έφτασα λοιπόν, στο μηδέν και είπα «ή προχωράς ή βουλιάζεις εδώ». Κι έτσι ξεκίνησα», εξομολογήθηκε η Νάντια Μουρούζη.

Φαίνεται όμως πως όταν πιάνεις πάτο δεν έχει άλλη επιλογή από την ανοδική πορεία. Και ευτυχώς αυτό ίσχυσε και για την ηθοποιό. «Όπως λέει και η γαλλική παροιμία «κάθε αναχώρηση κι ένας μικρός θάνατος». Πήγα λοιπόν στο Παρίσι όπου είχα πολύ αγαπημένους φίλους μου. Λένε επίσης, ότι «Παριζιάνος δεν είναι αυτός που γεννιέται στο Παρίσι, αλλά αυτός που αναγεννιέται στο Παρίσι». Εγώ λοιπόν, αισθανόμουν στο Παρίσι, κατά κάποιον τρόπο, σαν να επιστρέφω στον τόπο μου. Μιλούσα και τα γαλλικά οπότε μου ήταν πιο εύκολο. Τον πρώτο καιρό έμενα στο διαμέρισμα της φίλης μου, της Christine, κοντά στη Βαστίλλη», ανέφερε.

Στην Πόλη του Φωτός, η Νάντια όμως βρήκε το άλλο της μισό και έφτιαξε τη ζωή της. Πώς γνωρίστηκε η ηθοποιός με τον καθηγητή και ποιητή, Νίκο Λυμπέρη; «Γνωριστήκαμε σε μια ποιητική βραδιά. Παρότι ο Νίκος εκτός από καθηγητής, είναι πάρα πολύ γνωστός και για τις ποιητικές του συλλογές στη Γαλλία, δεν τον ήξερα. Γενικά είναι ένας άνθρωπος πολύ δραστήριος και ενθουσιώδης. Έχει κάνει εξερευνήσεις, στα βάθη των ωκεανών, στην Αρκτική και στις ερήμους…μετά την πρώτη γνωριμία μας, άρχισα να διαβάζω ποιήματά του και κατάλαβα πως διαθέτει πολλές ευαισθησίες που μου ταιριάζουν. Μέσα από τα ποιήματά του τον αγάπησα. Επίσης όταν κάποιος έρχεται και σου δίνει το χέρι χωρίς υστεροβουλία, λες, αυτός ο άνθρωπος αξίζει», είπε και συμπλήρωσε πως «ο Νίκος ζει στο Παρίσι από 21 χρονών. Είχε κάνει εκεί έναν πρώτο γάμο από τον οποίο απέκτησε τρεις γιους. Διδάσκει Γεωλογία στη Σορβόννη..».

Και ο γάμος ο δικός τους όμως δεν άργησε να έρθει… τουναντίον. «Παντρευτήκαμε μόλις στους τρεις μήνες σχέσης! Τον Ιούλιο του 2015, σε στενό κύκλο στο δημαρχείο. Εμείς και δύο μάρτυρες μόνο. Γενικά δεν ήμουν ποτέ η γυναίκα που ονειρευόταν γάμους, νυφικά και παιδιά και όμως, το φόρεσα τελικά», εξομολογήθηκε τονίζοντας πως παρά την ψευδαίσθηση που υπάρχει δεν έχει ξανά παντρευτει, απλώς είχε πάντα μεγάλες και σοβαρές σχέσεις.

Η Νάντια Μουρούζη σπάει τη σιωπή της: «Ο λόγος που έφυγα από την Ελλάδα ήταν ότι είχα υποστεί έντονη βία»

Πηγή: peoplegreece.com