8 πράγματα στο σπίτι σου που ενοχλούν τους επισκέπτες σου!

8 πράγματα στο σπίτι σου που ενοχλούν τους επισκέπτες σου!

Το σπίτι μας είναι ένα μικρό «ψυχογράφημά» μας. Είναι ένας αντανακλαστικός καθρέπτης του τρόπου που σκεφτόμαστε και ζούμε.

Λέει πολλά για μας και δεν μπορεί να κρύψει εύκολα ούτε την αισθητική μας, ούτε τις συνήθειές μας, ούτε την σχέση μας με την τάξη και την καθαριότητα. Μια ματιά στους εσωτερικούς χώρους του σπιτιού μας είναι αρκετή για να καταλάβει κάποιος ποιοι είμαστε.

Είτε έχετε μικρό, είτε μεγάλο σπίτι, μία είναι η αλήθεια: καλή ή κακή εντύπωση δεν προκαλούν τα τετραγωνικά και η τιμή που έχουν τα έπιπλα και τα διακοσμητικά σας.

Θετική ή αρνητική εντύπωση προκαλούν οι λεπτομέρειες και σε αυτές θα επικεντρωθούμε. Τι είναι αυτό που μπορεί να ενοχλήσει τους επισκέπτες σας (και μπορεί να μην ομολογήσουν ποτέ ότι τους ενοχλεί;). Τι μπορεί να είναι αυτό που τους στρεσάρει και τους προκαλεί ακόμα και σύγχυση; Να είστε έτοιμοι να διαβάσετε αλήθειες.

1) Ενα βουνό από άπλυτα πιάτα: Ας είμαστε ειλικρινείς. Ποτέ δεν δημιουργείται μια στοίβα άπλυτων πιάτων ως δια μαγείας. Κατά κανόνα, η βαρεμάρα και η αναβλητικότητα είναι υπεύθυνες για το βουνό άπλυτων πιάτων και είναι αυτό που μπορεί να προκαλέσει μια πολύ αρνητική εικόνα τους επισκέπτες σας.

2) Χαρτιά,φάκελοι, αποδείξεις, παλιές εφημερίδες και περιοδικά ατάκτως ερριμμένα: Η ακαταστασία προκαλεί άγχος: όχι μόνο σε σας αλλά και στους επισκέπτες σας. Δημιουργεί την εικόνα ότι το σπίτι έχει βαρύνει και είναι έτοιμο να εκραγεί.

3) Μπάνιο που μυρίζει άσχημα: Η καθαριότητα του μπάνιου είναι ένα ενδεικτικό δείγμα της σχέσης σας με την τάξη. Το μπάνιο σας οφείλει να είναι πεντακάθαρο, είτε έχετε καλή σχέση με τις δουλειές του σπιτιού είτε όχι.

4) Σκόνη: Η σκόνη αγχώνει τους επισκέπτες σας και κάνει την ατμόσφαιρα πνιγερή. Οσο πιο σκονισμένες είναι οι επιφάνειες, τόσο περισσότερο γίνεται αντιληπτό ότι βαριέστε τις δουλειές του σπιτιού.

5) Παρατημένα ρούχα: Οταν γυρίζετε στο σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα, το πρώτο πράγμα που θέλετε είναι να πετάξετε από πάνω σας τα ρούχα της δουλειάς και να φορέσετε κάτι άνετο. Τα παρατημένα ρούχα δεν μπορούν παρά να αφήνουν αρνητική εντύπωση στους επισκέπτες σας.

6) Τρίχες από την γάτα ή τον σκύλο σας: Δεν είναι ευχάριστες για τους επισκέπτες σας, ακόμα κι αν οι ίδιοι έχουν κατοικίδια. Στις λεπτομέρειες κρίνεστε.

7) Κιτς διακόσμηση: Το καλόγουστο δεν είναι απαραίτητα ακριβό. Με άλλα λόγια, δεν υπάρχει δικαιολογία, αν έχετε ένα σπίτι με κιτς διακόσμηση. Ενα «φορτωμένο» σπίτι δημιουργεί δυσάρεστα συναισθήματα στους επισκέπτες σας.

8) Μυρωδιές: Μυρωδιές από φαγητό, από καπνό, από το μπάνιο, κλεισούρα. Ακόμα κι αν το σπίτι σας δείχνει τακτοποιημένο, μπορεί να δημιουργήσει αρνητική εντύπωση στους επισκέπτες σας.

Πηγή: bovary.gr

ΚΛΕΙΣΙΜΟ