Πού βρίσκεται και τι κάνει η 69χρονη, πια, Λίτσα Διαμάντη

Πού βρίσκεται και τι κάνει η 69χρονη, πια, Λίτσα Διαμάντη

Μακριά από δημοσιότητα και νυχτερινά μαγαζιά, η μεγάλη λαϊκή τραγουδίστρια επέλεξε να ζει μία απλή ζωή.

Τη λάτρεψαν οι συνθέτες, της χάρισαν από τα ωραιότερά τους τραγούδια κι εκείνη μίλησε στην καρδιά του κόσμου με τη φωνή της τραγουδώντας τα. Η  Λίτσα Διαμάντη, η λαϊκή ερμηνεύτρια με το χαμηλό προφίλ που έκανε μία καριέρα γεμάτη επιτυχίες από τις αρχές της δεκαετίας του ’70 έως τα τέλη της δεκαετίας του ’90, έχει αποσυρθεί εδώ και χρόνια.

Σήμερα, ζει στο κέντρο της Αθήνας μακριά από τη δημοσιότητα, θέλοντας να ζει ήρεμα και κάνοντας ταξίδια που αγαπάει πολύ.  επιλέγοντας την ηρεμία μακριά από κάθε είδους δημοσιότητα. Η οικονομική κρίση “χτύπησε” και τον δικό της τρόπο ζωής, όπως γράφει η espresso  σε δημοσίευμά της, με αποτέλεσμα η Λίτσα Διαμάντη να ακολουθεί έναν πιο απλό τρόπο ζωής, προτιμώντας να κάνει εξόδους σε μικρά ταβερνάκια του Ψυρρή. Έως και πριν από τρία χρόνια, όπως αναφέρει στην εφημερίδα μία καλή φίλης της ερμηνεύτριας, οι προτάσεις για επανεμφάνισή ήταν πολλές.

Εκείνη όμως είχε ήδη προγραμματίσει τη μέρα που θα αποσυρόταν. Πάντα ήθελε να μείνει στις καρδιές και στο μυαλό όλων ως μια τραγουδίστρια με “ατσάκιστη” φωνή. «Ήξερε πότε να φύγει με αξιοπρέπεια, αν και η φωνή της ήταν σαν γάργαρο νερό» αναφέρει η ίδια πηγή.

Η Λίτσα Διαμάντη, Ευαγγελία Κοσμίδου όπως είναι το πραγματικό της όνομα, γεννήθηκε στον Κολωνό. Τελείωσε το σχολείο στο Αιγάλεω και από πολύ μικρή τραγουδούσε παιδικά τραγούδια. Όλοι μιλούσαν στο σχολείο για τη φωνή της και το ταλέντο της στο ακορντεόν, που έπαιζε στις σχολικές γιορτές.

Στα 12 χρόνια της συμμετείχε σε ένα συγκρότημα δημοτικού τραγουδιού και πολλά χρόνια αργότερα,μέχρι και ο Στέλιος Καζαντζίδης, όλοι μιλούσαν για τη φωνή της
.

Στα 13 της μπήκε στη δισκογραφία, σε ένα δίσκο 45 στροφών, όπου ερμήνευσε το πρώτο της τραγούδι με τίτλο «Ενα δειλινό του Απρίλη», στη δισκογραφική εταιρία Ντο-Ρε.

Μπροστά στην οικονομική καταστροφή που απειλούσε τα πάντα, η τραγουδίστρια πούλησε το σπίτι που είχε στη Μύκονο, το νησί που λάτρευε και αποσύρθηκε στο διαμέρισμά της στο κέντρο της Αθήνας.

Πηγή: thetoc.gr