Τζένιφερ Άνιστον: Οι άτεκνες γυναίκες δεν είναι ελαττωματικά προϊόντα

Τζένιφερ Άνιστον: Οι άτεκνες γυναίκες δεν είναι ελαττωματικά προϊόντα

«Πότε ήταν η τελευταία φορά που διαβάσατε για έναν διαζευγμένο, άτεκνο άνδρα που αναφέρεται ως γεροντοπαλίκαρο;»

Μια συνέντευξη όπου μιλάει ανοιχτά για θέματα που απασχολούν πολλές γυναίκες, έδωσε η Τζένιφερ Άνιστον στο περιοδικό InStyle. Εκεί η ηθοποιός λέει ότι υπάρχει μια μη ρεαλιστική πίεση στις γυναίκες να γίνουν μητέρες, αλλιώς κινδυνεύουν να θεωρηθούν ελαττωματικές.

Ενας συχνός στόχος των ΜΜΕ είναι να εικάζουν αν η απόφασή της να μην κάνει παιδιά οφείλεται στο διαζύγιο με τον Μπραντ Πιτ το 2005 που «της ράγισε την καρδιά» ή επειδή «αφοσιώθηκε στην καριέρα της». Κατηγορίες τις οποίες η  Άνιστον χαρακτηρίζει απερίσκεπτες ενώ παραδέχεται ότι την ενόχλησαν επειδή ίσως ο σκοπός της στη γη να μην ήταν να γίνει μητέρα.

«Ίσως ο σκοπός μου σε αυτόν τον πλανήτη δεν είναι να αναπαραχθώ. Ίσως να έχω άλλα πράγματα τα οποία πρέπει να κάνω» κατέληξε η ηθοποιός.

Λίγο πριν συμπληρώσει τα 50 της χρόνια, η Άνιστον μίλησε για την προσπάθειά της να παραμείνει έτοιμη και ισορροπημένη ενώ τα ταμπλόιντς έβγαζαν τα δικά τους συμπεράσματα.

Τζένιφερ Άνιστον: Οι άτεκνες γυναίκες δεν είναι ελαττωματικά προϊόντα

Χωρίς φόβο και πάθος η Άνιστον μίλησε ανοιχτά τονίζοντας: «Λένε όλοι πως σκοπός της ζωής είναι μια γυναίκα να φέρει στον κόσμο παιδιά. Κανένας δεν είναι σε θέση να γνωρίζει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες στο σπίτι ενός ζευγαριού», ενώ αποκάλυψε ότιίσως ένα ιατρικό θέμα να της στέρησε τη μητρότητα. 

«Μην φέρεστε στις άτεκνες γυναίκες σαν να είναι ελαττωματικά προϊόντα. Είναι άδικο που τα μίντια αντιμετωπίζουν με αυτό τον τρόπο τις γυναίκες. Από θέματα όπως είναι η εγκυμοσύνη και η τεκνοποίηση μέχρι τη σεξουαλική παρενόχληση που υφίστανται οι γυναίκες στο Χόλιγουντ».

Οι άνδρες της ζωής της 

Η Άνιστον ξέσπασε για όσα τα ΜΜΕ έγραφαν για εκείνη, τα συναισθήματά της, μετά από κάθε δύσκολη περίοδο της ζωής της, κλπ.

«Είναι τελείως τρελό και παράλογο.“Η Τζεν δεν μπορεί να κρατήσει έναν άνδρα επειδή είναι εγωίστρια και αφοσιώμενη στην καριέρα της” ή “Τώρα που χώρισε είναι λυπημένη και της έχει ραγίσει η καρδιά”.

Πρώτον και με όλο το σεβασμό ούτε θλιμμένη είμαι, ούτε συντετριμμένη είμαι. Και δεύτερον όλα αυτά είναι βιαστικά συμπεράσματα. Κανείς δεν γνωρίζει τι συμβαίνει πίσω από τις κλειστές πόρτες. Παρά μόνο εκείνοι που το βιώνουν».

«Όταν ένα ζευγάρι χωρίζει στο Χόλιγουντ, η γυναίκα είναι η περιφρονημένη. Η γυναίκα μένει λυπημένη και μόνη της, είναι η αποτυχημένη» πρόσθεσε

Όσο για τον λόγο που δεν απέκτησε παιδιά είπε:

«Κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει πόσο ευαίσθητο μπορεί να είναι αυτό το θέμα για μα γυναίκα και τον σύντροφό της. Όσοι τα λένε αυτάδεν ξέρουν τι έχω περάσει από ιατρικής και συναισθηματικής άποψης», είπε η Τζεν αφήνοντας να εννοηθεί ότι έχει πρόβλημα στο να συλλάβει και να μείνει έγκυος και συνέχισε: «Υπάρχει αυτή η ανελέητη και συνεχής πίεση στις γυναίκες ότι πρέπει να γίνουν μάνες και αν δεν γίνουν είναι κάτι σαν “ελαττωματικά προϊόντα”. Μπορεί ο δικός μου σκοπός σε αυτόν τον πλανήτη να μην είναι να κάνω παιδιά. Μπορεί να έχω άλλα πράγματα εξίσου δημιουργικά να κάνω».

«Πότε ήταν η τελευταία φορά που διαβάσατε για έναν διαζευγμένο, άτεκνο άνδρα που αναφέρεται ως γεροντοπαλίκαρο;» είπε δείχνοντας την οργή που νιώθει για όλα όσα έχουν γραφτεί για την ίδια αποκαλώντας την γεροντοκόρη και άτεκνη.

Πηγή: thetoc.gr