Τόνια Σωτηροπούλου: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον κίνδυνο της κατάθλιψης και τις νευρώσεις!

Τόνια Σωτηροπούλου: Η συγκλονιστική εξομολόγηση για τον κίνδυνο της κατάθλιψης και τις νευρώσεις!

Μπορεί για κάποιους να φαντάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας, η κατάθλιψη όμως και τα ψυχικά νοσήματα έχουν κάνει ιδιαίτερα έντονη την παρουσία τους τα τελευταία χρόνια παγκοσμίως και μας κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου. Η χθεσινή μέρα, μάλιστα ήταν η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 10 Οκτωβρίου, προκειμένου να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη για τα ψυχικά νοσήματα.

Με αφορμή αυτήν την ημέρα, η Τόνια Σωτηροπούλου έστειλε το δικό της μήνυμα, προσπαθώντας να προσθέσει το δικό της λιθαράκι σε αυτήν την προσπάθεια και να πει στους ανθρώπους που πάσχουν από ψυχικές διαταραχές πως ο φόβος πρέπει να αποτελέσει παρελθόν γιατί απλώς… δεν είναι πια μόνοι!

Η αγαπημένη ηθοποιός, σε μια εξομολόγηση από καρδιάς αποκάλυψε πως μέχρι και πριν δυο χρόνια φλέρταρε με την κατάθλιψη και τις νευρώσεις και βρήκε την εσωτερική δύναμη που την οδήγησε στο να το ξεπεράσει!

«Αν κάποιος μου ζητούσε να περιγράψω σε μια παράγραφο τη ζωή μου μέχρι σήμερα , Τα όσα θα διάβαζε θα ήταν οι ζωές δυο ανθρώπων . Από την προ εφηβεία μου μέχρι πριν δυο χρόνια περίπου , φλέρταρα συχνά με την κατάθλιψη , διάφορες νευρώσεις , o.c.d , αλληλοεξαρτώμενες τοξικές ερωτικές σχέσεις κ.α , μεγαλώνοντας πήρα μια συνειδητή απόφαση , και αποφάσισα να ξεβολευτώ , να βγω από το μαύρο μου κουτί και ν’ αλλάξω , έρχεται η μέρα που κουράζεσαι να μην την παλεύεις στο σκοτάδι και θες να βγεις στο φως , και θέλει δουλειά ! Με τον εαυτό σου ! Και πάνω απ’ όλα θέλει να πάρεις την ευθύνη ν’ αγαπήσεις τον εαυτό σου , και να βγεις από τον κύκλο της θλίψης , που τόσο σε βασανίζει αλλά μέσα του έμαθες να ζεις , όχι επιφανειακά ,όπως διαβάζεις στα περιοδικά lifestyle, αλλά ουσιαστικά ! Να χαίρεσαι που κοιμάσαι και ξυπνάς με σένα βρε παιδί μου!

Ναι ! Αξίζει ! Βρες τον ψυχαναλυτή που σου ταιριάζει , κάνε διαλογισμό , διάβασε βιβλία αυτό εξέλιξης , μάθε ν’ αναπνέεις , κόψε μαχαίρι όσους σου κάνουν κακό, να θες να γίνεσαι εσύ και όχι οι άλλοι ,σταμάτα να περιμένεις αυτόν που ποτέ δεν θα σε πάρει τηλέφωνο , πες στη μαμά και στο μπαμπά πως αυτό που κάποτε είπαν σε πόνεσε , κι ας είσαι ενήλικας , συγχώρεσε τους , συγχώρεσε εσένα , αγκάλιασε τους φίλους που ήταν πάντα εκεί για σένα πάρε μια βαθειά ανάσα και ξεκινά , απτό 0 , μα πάνω απ’ όλα μιλά γι’ αυτό που νιώθεις , τώρα ! Είσαι εκεί που ήμουν και θα ξανάρθω εκεί που είσαι αλλά όχι με ντροπή για μένα , με αγάπη για’ μενα και έτσι θα ξαναμπώ σ’ αυτό που εγώ επιλέγω για μένα , την ευτυχία … αυτή τη ζωή που ζω τώρα .

Δεν είσαι μόνος , δεν είσαι ο μόνος .

Είμαστε όλοι λίγο τρελοί, λόγο στραβοί, αλλά αυτή είναι η ομορφιά!

Μ’ αγαπώ κι έτσι μαθαίνω πιο πολύ και πιο σωστά να σ’ αγαπώ», έγραψε χαρακτηριστικά στο μήνυμά της!

Πηγή:tlife.gr