6 λόγοι που τα σπίτια στη Σκανδιναβία είναι πάντα καθαρά!

6 λόγοι που τα σπίτια στη Σκανδιναβία είναι πάντα καθαρά!
Η αλήθεια είναι πως οι Σκανδιναβοί φημίζονται για τα πολύ όμορφα διακοσμημένα σπίτια τους τα οποία δείχνουν απίστευτα φιλόξενα και καθαρά όλη την ώρα.

Τι κάνουν, όμως, και καταφέρνουν το ακατόρθωτο για εμάς; Διαβάστε τα tips που ακολουθούν και θα καταλάβετε.

Βγάζουν τα παπούτσια τους στην πόρτα Στη Σκανδιναβία κανείς δεν φοράει παπούτσια μέσα στο σπίτι. Ακόμα και οι καλεσμένοι πολλές φορές φέρνουν μαζί τους άλλο ένα ζευγάρι παπούτσια για να φοράνε μέσα στο σπίτι όσο βρίσκονται σε αυτό ή απλά κυκλοφορούν με τις κάλτσες.

Το φως είναι το παν Λόγω της σκοτεινιάς που υπάρχει σε αυτές τις χώρες τους χειμερινούς μήνες οι Σκανδιναβοί αγαπούν πολύ το φως. Αυτό που προσπαθούν, λοιπόν, είναι να έχουν όσο γίνεται καλύτερο φωτισμό στο σπίτι τους για να τους φαίνεται λιγότερο βαρύς ο χειμώνας.

Καθαρίζουν απλά περισσότερο Τους καλοκαιρινούς μήνες που υπάρχει πάρα πολύ φως σχεδόν όλες τις ώρες της ημέρας οι Σκανδιναβοί καθαρίζουν πολύ περισσότερο μιας και το φως κάνει τη σκόνη να φαίνεται πολύ πιο έντονα.

Δεν βάζουν ποτέ χαλιά από τοίχο σε τοίχο Οι Σκανδιναβοί δεν προτιμούν τα μεγάλα χαλιά που καλύπτουν όλο το πάτωμα. Προτιμούν τα ξύλινα πατώματα που καθαρίζουν πιο εύκολα από τα χαλιά και μικρά χαλάκια κυρίως για ομορφιά και για ενίσχυση της ζεστασιάς.

Δεν πιστεύουν στην αποθήκευση Στα περισσότερα Σκανδιναβικά διαμερίσματα δεν υπάρχουν πολλοί αποθηκευτικοί χώροι. Προτιμούν να έχουν λίγα πράγματα στα σπίτια τους παρά να τα αποθηκεύουν γεμίζοντας με ακαταστασία και περιττή σκόνη και βρωμιά τους χώρους τους.

Πιστεύουν στην ισορροπία Λόγω του ότι δεν παραγεμίζουν τα σπίτια τους με διακοσμητικά και αντικείμενα που δεν χρειάζονται οι χώροι τους δείχνουν πιο καθαροί και τακτοποιημένοι. Αυτό σημαίνει πως το βασικό μυστικό για ένα καθαρό σπίτι είναι ο μινιμαλισμός.

Πηγή: spirissoulis.com