Σάλος στο Twitter: Γι’ αυτά τα σχόλια κατηγορούν την Καινούργιου για ρατσισμό (vid)

Σάλος στο Twitter: Γι’ αυτά τα σχόλια κατηγορούν την Καινούργιου για ρατσισμό (vid)

Σάλος έχει προκληθεί στο Twitter μετά τα όσα ακούστηκαν στην εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου σχετικά με την εμφάνιση Κορεατών τραγουδιστών.

Στην εκπομπή σχολίαζαν τους ωραιότερους άνδρες για το 2018 ανάμεσα σε αυτούς βρίσκονταν Κορεάτες τραγουδιστές, όπως ο τραγουδιστής Kang Daniel, ο τραγουδιστής V και ο Jungkook από το διάσημο γκρουπ BTS, που αποτελείται από εφτά αγόρια (Rap Monster, J-Hope,Jin, Suga, Jimin,V και Jungkook).

Το look των τραγουδιστών σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως και μεταξύ άλλων ακούστηκαν σχόλια όπως  «Αυτός είναι άντρας; Γυναίκα είναι παιδιά», «άντρας άντρας;».

Τα σχόλια προκάλεσαν σάλο στο Twitter, με τους χρήστες να εξαπολύουν τα «πυρά» τους προς την εκπομπή και την Κατερίνα Καινούργιου, κατηγορώντας την για ρατσιστικά σχόλια.

Εξαλλοι οι φαν των τραγουδιστών ξέσπασαν μέσω tweets με αποτέλεσμα το hashtag #eutixeite να είναι πρώτο trend.

Ορισμένα από τα σχόλια που γράφτηκαν:

Άνθρωποι σαν εσάς δεν θα έπρεπε να βγαίνουν στην τηλεόραση και να “εκφράζουν” την άποψη τους. Τα σχόλια σας ήταν ρατσιστικά και η συμπεριφορά σας ήταν αντί επαγγελματική και ανώριμη. Γιαυτό λοιπόν σαν “σωστοί” δημοσιογράφοι καντε την ανάλογη έρευνα πριν μιλήσετε.

  • Προκάλεσε έκπληξη στο χώρο της τηλεόρασης ότι υπάρχουν άνδρες που βάφονται; Ενώ την ίδια στιγμή οι παρουσιαστές είναι και εκείνοι βαμμένοι; Επίσης, απενοχοποιήστε τον όρο “θηλυπρέπεια”
  • Το να ζητήσει συγγνώμη επιβάλλεται, όπως και να αναθεωρηθούν τα λανθασμένα πρότυπα
  • Κατερίνα πες ΑΛΕΥΡΙ. Η Big Hit σε γυρεύει
  • Το να κρίνετε αυτούς τους ανθρώπους που έχουν καταφέρει πολλά και να προβάλετε τον ισχυρισμό “αυτό είναι γυναίκα” πρώτον είναι ειρωνεία γιατί το εξέφρασε γυναίκα και δεύτερον έχουμε διαφορετικά κριτήρια στην Ελλάδα για να πούμε ότι είναι άνδρας.Σεβαστείτε λίγο #eutixeite
  • ντροπή σάς ο τρόπος με τον οποίο μιλήσατε στην εκπομπή #eutixeite για τα μέλη των @BTS_twt ήταν άκρως ρατσιστικός και υποτιμητικός ποίοι ακριβώς είστε εσείς να κρίνετε αν κάτι είναι ωραίο ή όχι και να το απορρίπτεται γιατί δεν είναι σύμφωνα με τα πρότυπα σάς??
  • Θα μας πει ΠΟΙΑ; η παρουσιάστρια του #eutixeite ; τι ; ότι αστέρες της παγκόσμιας μουσικής σκηνής μοιάζουν με γυναίκες επειδή φοράνε μακιγιάζ ; ότι είναι άσχημοι; αντε σύνελθε και κανε καμιά άλλη πλαστική αφού εσύ είσαι ωραία.
  • Κρίμα. Και καταλήγουμε στο συμπέρασμα πως όσα χρόνια και αν περάσουν πάντα εκεί έξω θα υπάρχει ένας σαν την Κατερίνα γεμάτος με ρατσισμό και στερεότυπα.
  • Το ειρωνικό είναι πως, οι BTS προσπαθούν βοηθήσουν τον κόσμο να καταλάβει πως είναι όλοι ισότιμοι, να τον κάνουν καλύτερο και έγινε το ακριβώς αντίθετο στην εκπομπή.
  • Ελληνική τηλεόραση και “παρουσιαστές” σταματήστε να είστε προβληματικοί και να βάζετε στερεότυπα challenge: FAILED
  • #eutixeite αν ο άντρας δεν έχει μούσι μέχρι το πάτωμα, δεν έχει κάνει μπάνιο από πέρσι το Πάσχα και δεν του πέφτει το παντελόνι δεν είναι ανδροπρεπής ε;

Η απάντηση της Κατερίνας Καινούργιου

Η παρουσιάστρια μετά τον σάλο που προκλήθηκε, έδωσε την απάντησή της υπογραμμίζοντας ότι απλά εκείνης δεν της αρέσουν εμφανισιακά, καλώντας το ζήτημα να λήξει.
«Παιδιά… ηρεμήστε λίγο… στην εκπομπή σήμερα σχολιάσαμε τους 100 ωραιότερους άντρες του πλανήτη και μην γνωρίζοντας την καλλιτεχνική τους υπόσταση είπα πως δεν μου αρέσουν εξωτερικά! Αυτό δεν σημαίνει πως δεν σέβομαι την καλλιτεχνική τους οντότητα, ούτε ότι δεν σέβομαι την κουλτούρα τους… σας παρακαλώ να λήξει εδώ», έγραψε η παρουσιάστρια στα social media.

Πηγή:  iefimerida.gr