Το κέρμα των 2 ευρώ στο πορτοφόλι σου μπορεί να αξίζει 80.000 ευρώ

Το κέρμα των 2 ευρώ στο πορτοφόλι σου μπορεί να αξίζει 80.000 ευρώ

Το κέρμα των 2 ευρώ αναπαριστά την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δία

Ένα ελληνικό κέρμα των 2 ευρώ του 2002 προσφέρεται στη διαδικτυακή πλατφόρμα πωλήσεων eΒay στην τιμή των 80.000 ευρώ! Το εν λόγω κέρμα έχει την εξής ιδιαιτερότητα σύμφωνα με την περιγραφή του κατόχου του: «Το χαμηλότερο μικρό αστέρι του ευρώ περιέχει το γράμμα ‘S’. Επιπλέον, ο αριθμός 2 δεν είναι κεντραρισμένος».

Στο κέρμα των 2 ευρώ απεικονίζεται σκηνή από ψηφιδωτό που βρέθηκε στη Σπάρτη (3ος αι. μ.Χ.) και αναπαριστά την αρπαγή της Ευρώπης από τον Δίαμεταμορφωμένο σε ταύρο. «Η Ευρώπη είναι μια μορφή της ελληνικής μυθολογίας από την οποία πήρε το όνομά της η ήπειρός μας» σχολιάζει η εφημερίδα Berliner Kurier. Για το εάν αυτή η περιγραφή είναι αρκετή για να πείσει τους συλλέκτες είναι βέβαια ένα θέμα, αφού ο κάτοχός του αναφέρει ότι το πουλά «χωρίς εγγύηση και επιστροφή».

Αλλος χρήστης του ebay, από την Αυστρία, που πουλά έναντι 389 ευρώ το νόμισμα των 2 ευρώ, υποστηρίζει ότι υπάρχει λάθος στα στήθη της… Ευρώπης.

H δημοπρασία από την Αυστρία / Φωτογραφία: ebay.com

Οι κάτοχοι των νομισμάτων αναφέρουν ότι προβαίνουν στην πώληση χωρίς τη δυνατότητα επιστροφής. Παρά ταύτα, εκατοντάδες άνθρωποι ακολουθούν τις αναρτήσεις τους, ενώ σύμφωνα με τη Berliner Kurier, ένας ενδιαφερόμενος ήδη προσέφερε 54.000 ευρώ για τη δημοπρασία που στοχεύει στα 80.000 ευρώ!

Πηγή: ethnos.gr