Το βίντεο που την έσωσε: Γι’ αυτό αθωώθηκε το μοντέλο με την κοκαΐνη από το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ

Το βίντεο που την έσωσε: Γι’ αυτό αθωώθηκε το μοντέλο με την κοκαΐνη από το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ

Σύμφωνα με τον συνήγορό της , κ. Σάκη Κεχαγιόγλου, το 21χρονο μοντέλο που κρατείτο τους τελευταίους 17 μήνες στην Κίνα με την κατηγορία της μεταφοράς ναρκωτικών ουσιών και συγκεκριμένα 2,6 κιλών κοκαΐνης, αθωώθηκε με ομόφωνη απόφαση και των 7 ενόρκων.

Έτσι λοιπόν, ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή της στην Ελλάδα και στην οικογένειά της.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ στην απολογία της, η κοπέλα τόνισε πως επειδή ήξερε ότι της αρέσουν τα ταξίδια, ο φίλος της της έκανε δώρο τα εισιτήρια για να πάνε μαζί στην Αντίς Αμπέμπα. Της πρότεινε να γίνει μοντέλο και να κάνει ένα portfolio καθώς και ότι έπρεπε να κάνει μια φωτογράφιση γιατί η πόλη που θα πήγαιναν είναι πολύ προηγμένη, με νέες τεχνολογίες.

Αργότερα της είπε ότι τελικά δεν θα ταξίδευαν μαζί, γιατί εκείνος βρήκε ένα πιο φθηνό εισιτήριο και ότι θα ερχόταν δυο μέρες μετά το δικό της ταξίδι. Εκείνος της έδωσε τα σακ βουαγιάζ που είχε μέσα την κοκαϊνη κι εκείνη το πήρε για να βάλει κάποια επιπλέον ρούχα που είχε.

Η ίδια τόνισε πως ο πατέρας της είναι αστυνομικός και μάλιστα εργαζόταν στο τελωνείο Μυτιλήνης. Επειδή κάποιες φορές είχε πάει στον χώρο εργασίας του, γνώριζε για τα μηχανήματα που κάνουν τους ελέγχους, αλλά και τα X – Ray που υπάρχουν στο τελωνείο. «Εγώ δεν θα κουβαλούσα ποτέ ναρκωτικά γιατί ήξερα ότι ήταν πολύ εύκολο να ανιχνευθούν«, τόνισε. Το μοντέλο τόνισε ακόμη πως ο φίλος της από την στιγμή που προσγειώθηκε, της έστελνε συνεχώς μηνύματα.

Εκείνη του απάντησε μόνο δύο φορές. Επειδή δεν ήξερε αγγλικά, θεώρησε ότι της τα έστελνε από το ενδιαφέρον του. Επειδή ήταν και μεγάλο το ταξίδι, πάνω από δέκα ώρες. Θεώρησε ότι ανησυχούσε αν είχε φτάσει καλά κι αν μπορούσε να συνεννοηθεί για να καταφέρει να φτάσει στο ξενοδοχείο.

Το μοντέλο τόνισε πως εκ των υστέρων κατάλαβε τον πραγματικό λόγο της ανησυχίας του, που ήταν το σακίδιο με τα ναρκωτικά.

Σημειώνεται ότι η υπεράσπιση της κατηγορούμενης προσκόμισε φωτογραφικό υλικό της με το φίλο της από την Μυτιλήνη, καθώς κι ένα βίντεο από τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου, στην οποία είχε παραχωρήσει συνέντευξη ο φίλος της κοπέλας, με σκοπό να αποδειχθεί πως πρόκειται για υπαρκτό πρόσωπο.

Το βίντεο που την έσωσε: Γι' αυτό αθωώθηκε το μοντέλο με την κοκαΐνη από το δικαστήριο του Χονγκ Κονγκ

Πηγή:instanews.gr