Τροφές που δεν ήξερες ότι μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη

Τροφές που δεν ήξερες ότι μπορείς να βάλεις στην κατάψυξη

Βάζουμε στοίχημα πως ο καταψύκτης σου είναι γεμάτος με παγωτά, λαχανικά, κρέατα και ίσως μερικές έτοιμες πίτες ή πίτσες. Σίγουρα όμως περισσεύει ακόμη λίγος χώρος.

Αντί λοιπόν να αφήνεις τα τρόφιμα να χαλάνε στο ψυγείο ή στον πάγκο της κουζίνας, απλά αποθήκευσέ τα στην κατάψυξη.

PSOMI MIKRI

1. Ψωμί
Εάν δεν προετοιμάζεις φαγητό για μία 7μελή οικογένεια κάθε μέρα, μία φρατζόλα ψωμί είναι σχεδόν αδύνατο να καταναλωθεί όσο είναι ακόμη φρέσκια. Το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι όσο ψωμί περισσέψει, να το κόψεις σε φέτες και να το βάλεις στην κατάψυξη. ‘Ετσι όποτε το χρειαστείς μπορείς να το βγάλεις, να το ξεπαγώσεις και να το ψήσεις στη φρυγανιέρα.

gallika-tyria

2. Τυρί
Ναι ακόμη και το τυρί (και ειδικά το τριμμένο) μπορεί να βρει τη θέση του στα συρτάρια του καταψύκτη σου. Όποτε το χρειάζεσαι μπορείς πολύ απλά να το προσθέτεις στις συνταγές σου.

fraoules

3. Φρούτα
Επειδή τα μούρα, όπως οι φράουλες, έχουν την τάση να χαλάνε μέσα σε λίγες μέρες, εάν δεν θέλεις να πάνε στράφι αποθήκευσέ τα στην κατάψυξη, ώστε να μπορείς να τα προσθέτεις όλο το χρόνο στα smoothie σου και να μην σπαταλάς ούτε ένα ευρώ. Εάν πάλι σου περισσεύουν μπανάνες και φοβάσαι ότι θα χαλάσουν, μπορείς να τις καθαρίσεις, να τις κόψεις σε φέτες και ύστερα να τις βάλεις πάνω σε δίσκο και μέσα στην κατάψυξη για να φτιάξεις το πιο νόστιμο και υγιεινό παγωτό.

4. Ζωμός
Εάν έφτιαξες παραπάνω από όσο ζητά η συνταγή σου, απλά αποθήκευσέ τον εκεί για την επόμενη φορά που θα τον χρειαστείς.

ginger_251471392

5.τζίντζερ
Κι όμως είναι πολύ πιο εύκολο να τρίψεις τη ρίζα του τζίντζερ, όταν είναι παγωμένη. Φρόντισε βέβαια να την έχεις καθαρίσει όσο είναι φρέσκια.

xuroi-karpoi

6. Ξηροί καρποί
Βάζοντάς τους στην κατάψυξη μπορούν να διατηρηθούν νόστιμοι και τραγανοί για περισσότερο καιρό.

serano piperia

7. Καυτερές πιπεριές
Το συγκεκριμένο λαχανικό είναι αρκετά δύσκολο να το βρεις τους χειμερινούς μήνες. Αντί να στερηθείς την αγαπημένη σου πικάντικη γεύση, προμηθεύσου τώρα, όσο ακόμη προλαβαίνεις, τις αγαπημένες σου καυτερές πιπεριές και αποθήκευσέ τες σε πλαστικές επαναχρησιμοποιήσιμες σακουλίτσες τροφίμων στην κατάψυξη.

prozymi

8. Ζύμη για μπισκότα
Αντί να φτιάχνεις μια γερή δόση από μπισκότα και να τα τρως όλα σε μια καθισιά, απλά χώρισε τη ζύμη σε όσα μέρη θέλεις, αποθήκευσε αυτά που δεν πρόκειται να φας εκείνη τη στιγμή στην κατάψυξη και ψήσε μόνο τα 2-3 που μπορεί να χρειάζεσαι για να ικανοποιήσεις τη λιγούρα σου.

maintanos-myrwdika

9. Φρέσκα μυρωδικά
Συνήθως οι συνταγές καλούν για μερικά μόνο κλωναράκια ή φυλλαράκια από θυμάρι, βασιλικό ή δυόσμο. Στο σούπερ μάρκετ όμως τα μυρωδικά πωλούνται σε ματσάκια, τα οποία είναι υπερβολικά μεγάλα. Αντί να τα πετάξεις, σου προτείνουμε να τα βάλεις στο μίξερ με λίγο ελαιόλαδο και να φτιάξεις “παγάκια”, τα οποία αργότερα μπορείς να προσθέσεις στις συνταγές της αρεσκείας σου.

ryzi2

10. Μαγειρεμένο ρύζι 
Βαριέσαι να περιμένεις το νερό να βράσει κάθε φορά που θέλεις να φας ρύζι ή κινόα; Μπορείς να καταψύξεις μία μεγάλη δόση βρασμένων δημητριακών και όποτε τα χρειάζεσαι να τα τοποθετείς απλά στο φούρνο μικροκυμμάτων μαζί με μερικές σταγόνες νερό για να ζεσταθούν.

Πηγή:olivemagazine.gr