Η μάχη ζωής της Μαρίας Χούκλη με τον καρκίνο

Η μάχη ζωής της Μαρίας Χούκλη με τον καρκίνο
Λόγια που συγκλονίζουν

Η Μαρία Χούκλη μαζί με τη Μάγια Τσόκλη και τη η Ρέα Βιτάλη μίλησαν για τη δική τους μάχη ζωής με τον καρκίνο και το πώς βγήκαν νικήτριες.

Μιλώντας στο 6ο Πανελλήνιο Forum «Διευρύνοντας τα Σύνορα» της οργάνωσης «Γυναίκες Στην Ογκολογία» που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη, η Μαρία Χούκλη συγκλόνισε τους πάντες:

«Το σοκ είναι πολύ μεγάλο. Όλα αλλάζουν. Δεν μπορείς να το πιστέψεις, θυμώνεις, ζαλίζεσαι, φεύγει το έδαφος κάτω από τα πόδια σου αλλά κάτι πρέπει να κανείς. Το σοκ είναι ανθρώπινο» σημείωσε η Μαρία Χούκλη η οποία ανέφερε πως ακόμα και σήμερα, 17 χρόνια μετά κάθε φορά που πρέπει να κάνει τσεκ απ έχει άγχος.

«Σε σοκάρει το άγνωστο» τόνισε μιλώντας για την δική της εμπειρία. Σημείωσε ότι η ίδια όταν έμαθε ότι έχει καρκίνο στον μαστό έκλαιγε για δυο ώρες. Η γνωστή δημοσιογράφος είπε «φρόντισα να μην κλειστώ στο σπίτι. Να μην νιώσω ότι είμαι πολύ άρρωστη ακόμα και όταν ήμουν πολύ άρρωστη. Δεν ήταν καθόλου εύκολο» τόνισε.

«Όσο μιλάμε γι’ αυτό τόσο καλύτερα είναι. Τόσο εξοικειώνεται η κοινωνία με αυτή την επιδημία» συμπλήρωσε. «Ορισμένοι πιστεύουν πως καρκίνος είναι θάνατος, κάτι που δεν ισχύει» δήλωσε. «Ο καρκίνος σε αλλάζει και προς το καλύτερο και προς το χειρότερο» ανέφερε επίσης η κ. Χούκλη. «Ο καρκίνος είναι μια εγωιστική ασθένεια.

Επειδή έχει πολύ πόνο δεν μπορείς να πονέσεις με τον πόνο τον άλλο. Η οικογένεια δεν πρέπει να περιμένει πολλά από ένα άτομο που βρίσκεται στην θεραπεία» συμπλήρωσε. Με λένε Μαρία και είμαι καλά» κατέληξε η κ. Χούκλη.

Πηγή: instanews.gr