Εγκαίνια νέας αλυσίδας καλλυντικών πριν τις γιορτές – Έρχεται στην Ελλάδα δημοφιλής ιταλική φίρμα

Εγκαίνια νέας αλυσίδας καλλυντικών πριν τις γιορτές – Έρχεται στην Ελλάδα δημοφιλής ιταλική φίρμα

Μια νέα μεγάλη αλυσίδα στον κλάδο των καλλυντικών σε συνεργασία με δημοφιλή και ανερχόμενη ιταλική φίρμα, ετοιμάζει εντατικά ο κ. Σάμι Φάις.

Ο επιτυχημένος επιχειρηματίας μέσω του ομίλου εταιρειών του δραστηριοποιείται σήμερα στην αγορά των αθλητικών ειδών αναπτύσσοντας καταστήματα της Under Armour, ενώ έχει αναλάβει τη διανομή των αθλητικών ειδών της γερμανικής πολυεθνικής Puma για την Ελλάδα, και διαχειρίζεται και μονοθεματικά καταστήματα της επίσης γερμανικής πολυεθνικής εταιρείας αθλητικών Adidas. Επίσης “τρέχει” την Καλογήρου.

Σύμφωνα με το capital.gr , το πρώτο κατάστημα θα λειτουργήσει στην Ελλάδα την περίοδο των εορτών, ενώ το πλάνο προβλέπει τη δημιουργία δικτύου 30 καταστημάτων σε βάθος 5ετίας. Το δίκτυο θα αναπτυχθεί σε μεγάλα αστικά κέντρα και τουριστικές περιοχές και το κάθε κατάστημα θα έχει επιφάνεια 60-100 τ.μ.

Η είσοδος του Σάμι Φάις και στον κλάδο των καλλυντικών αναμένεται να δημιουργήσει νέα δεδομένα στην εγχώρια αγορά όπου οι βασικοί παίκτες που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στα καλλυντικά είναι οι αλυσίδες Hondos, Sephora και Galerie de beaute ενώ ισχυρή θέση στο κομμάτι αυτό της αγοράς έχουν επίσης τα Αττικά Πολυκαταστήματα και η Notos Com. Στην περίπτωση των καταστημάτων του κ. Φάις, η διαφορά είναι ότιι τα καταστήματα που θα αναπτύξει, θα είναι μονοθεματικά αφού θα πωλούν μόνο τα προϊόντα της ιταλικής εταιρείας.

Η KIKO MILANO ιδρύθηκε το 1997 από τον Percassi. Είναι μια ιταλική μάρκα καλλυντικών που διαθέτει σειρά μακιγιάζ, προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος, ενώ το flagship προϊόν της είναι το makeup. Η εταιρεία βρίσκεται κάτω από την ομπρέλα της εταιρείας συμμετοχών Odissea Srl η οποία περιλαμβάνει επίσης τα εμπορικά σήματα Madina και Womo. Σήμερα διαθέτει καταστήματα σε ΗΠΑ, Βραζιλία, Μεγάλη Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ιταλία, Τουρκία, Χονγκ Κονγκ, Ινδία, κ.ά.

Πηγή:topontiki.gr